Nothing to Lose

Nick Beam overrasker konen i færd med en seriøs gang utroskab. Hans verden falder sammen, og det gør det ikke bedre, at han umiddelbart efter udsættes for røveriforsøg. Overfaldsmanden er den hektiske T. Paul, der aldrig skulle ha' udset sig Nick som offer. Han lader sig nemlig ikke ryste. Overraskende finder duoen sammen om et fælles projekt, der vil give Nick muligheden for hævn og T. Paul en chance for pludselig rigdom. © Scope

Produktionsår 1997
Genre Action, Komedie
Instruktør Steve Oedekerk
Medvirkende Martin Lawrence, Tim Robbins, John C. McGinley, Giancarlo Esposito
Spilletid 98 min.
Biopremiere 03.10.1997
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Martin Lawrence

Den tidligere stand up-komiker Martin Lawrence debuterede i Spike Lees 'Do the Right Thing' (1989) og slog nogenlunde samtidig igennem i tv-satire-showet 'Def Comedy Jam'. Siden har han konsolideret sin position som en af USAs førende Eddie Murphy-kloner. Lawrence spiller sågar sammen med Eddie Murphy i 'Boomerang' (1992) og 'Life' (1999). I ...

Anmeldere

Scope
Alt at tabe

Tim Robbins debuterer i rendyrket komedie uden den store succes

Tim Robbins har aldrig dyrket sit komiske talent rent. Han har haft masser af roller, der fremkalder smil på læben. Hvem husker ikke det usympatiske og urkomiske portræt af den selvsmagende utro færdselsbetjent, med et lidt for kærligt forhold til sin stav, i Robert Altman's "The Player". Skridtet ud i den rene komedie har Tim Robbins valgt at tage i "Nothing to Loose".

Det er nu ikke den lavmælte og raffinerede komik, der dyrkes i denne film. Robert Altman sidder for det første ikke ved rorpinden, men det gør til gengæld Steve Oedekerk med "Ace Ventura" - filmene bag sig. Tim Robbins medspiller er den lille sorte stand-up komiker Martin Lawrence, der i sin iltre og hårdt pumpede spillestil, minder om en yngre Eddie Murphy på speed. Ja, man bliver helt udmattet ved tanken.

Her har vi så en duo, der for alvor skal sætte gang i lattermusklerne. Konstellationen indædt og lavmælt hvid mand møder højtråbende og utraditionel sort mand, har man set før - "Frækkere end politiet tillader" er et eksempel. Det skulle der så komme nogle hylende grinagtige sammenstød ud af. Det gør der bare ikke i det her tilfælde.

Den forkerte dag
En verden falder i grus for Nick Beam (Tim Robbins), da han mener at have overrasket sin elskede kone i færd med en seriøs gang utroskab. Det er ikke hvem som helst konen er hoppet i kanen med. Det er selveste Nick Beams chef.

Dybt frustreret sætter han sig bag rettet i sin bil og kører langsomt men indædt ud i det blå. På sin vej møder han T.Paul (Martin Lawrence). "Møder" er måske så meget sagt. T. Paul havde faktisk tænkt sig at berøve Nick Beam for alle ejendele. Selv med en pistol for tindingen er Nick Beam dog ikke til at ryste. "You have caught me on a bad day", siger han mens han overlegent smider sin pung ud af vinduet. Rollerne er dermed byttet om: T. Paul bortføres på det nærmeste af den momentant sindssyge Nick Beam.

Herefter udspiller sig magtkamp efter magtkamp mellem de to out-laws, inden de til sidst finder sammen om et fælles projekt, der vil give Nick Beam mulighed for hævn og T. Paul muligheden for pludselig rigdom.

Det forkerte par
Robbins og Lawrence bevæger sig i to verdner, hvilket jo nok er tænkt som en pointe, men ender med at blive filmens største svaghed. Enten er Robbins fejlplaceret eller også er Lawrence for overgearet. Jeg hælder til den sidste model. De klæder simpelthen ikke hinanden. Filmen byder på 3-4 regulære grin og de opstår aldrig i de herres samspil. Faktisk står filmens åbningsscene som den stærkeste. Her optræder Tim Robbins på slap line i et forsøg på at bilde sin endnu ikke utro kone ind, at han vil ud af deres forhold. "I need space" siger han med et pokerfjæs, der straks efter ændrer sig til et syrligt smil. Det er her den ægte komik trives. Her er der plads til nuancerne og man overraskes.

"Nothing to Loose" taber komikken på gulvet. Jeg håber Tim Robbins vil prøve igen og at Martin Lawrence får en mindre depression. Det ville klæde dem begge.

Brugere

11/04-05SUPER FILM
Anonym
tjahhh, jeg skulle sikkert komme med en lang begundelse for hvorfor jeg synes det er en af de bedste film jeg har set... det er ikke sikkert den fortæller meget.. men når jeg giver mig til og se en film, r det for at blive underholdt, og det må jeg konstatere jeg bliver fra start til slut... jeg kan faktisk ikke huske hvornår jeg sidst er blevet så godt underholdt..!! så 6 stjerner herfra..!! ET MESTERVÆRK !!!

16/01-05monor feee
Anonym
den er fcor fveee

12/07-04svine-svans!!
Anonym
Don siger det faktisk meget godt! Filmen har bestemt sine øjeblikke og Martin Lawrence, som jeg altid godt har kunnet lide, er virkelig sjov! Tim Robbins, der ellers normalt ikke giver sit besyv med i komedier af denne slags, er også acceptabel og faktisk har filmen ikke nogen svage punkter! Der er masser af meget sjove scener men desværre også et par åndssvage! Sikkerhedsvagten var ellers sjov med sin lommelygte, men da han begyndte at synge og danse blev det bare for fladpandet!!

Et plus, som Don rigtigt nævner, er John C. McGinley som jeg også, lige siden jeg så "Platoon" første gang, godt kan lide og jeg har altså et svagt punkt for ham (and there's nothing gay in that!), ligesom jeg har for Charlie Sheen!!!

Det eneste sted filmen skuffer lidt er i action delen! Står der action...

11/06-04meget god
Anonym
hvis du bare er en lille smule fan af martin lawerence og godt vil have en rigtig
sjov aften så se den
den er spillet godt og har en fed handling
action-komedie af allerhøjeste række!!!

31/10-03taber ikke noget
Anonym
Umage par-film, der hverken hører til de bedste eller dårligste. Mange sjove scener, og tæerkrummende også. Tim Robbins er nogenlunde sjov, mens Martin Lawrence faktisk gør det godt. John C. McGinley nyder jeg altid at se (især i tv-serien Scrubs). Instruktøren Steve Oedekerk styrer løjerne udemærket. Vil ikke blive husket, men fin underholdning.

27/07-02LAWRENCE....
Anonym
Det er en utroligt sjov action/komedie, der handler i stor træk om rigdom og fattigdom. Filmen handler også om venskab. Filmen er underholdende, fra start til slut. Man får et billede af, hvordan Lawrence lever sit liv, og hvordan Tim Robbins lever sit. De er begge MEGET forskellige mennesker, og de har intet tilfælles sammen.

Men de kommer til at støde på hinanden, hvor de bliver nødt til at arbejde sammen, og støtte hinanden, når de får BAD boys på nakken.

27/07-02Lille og sjov
Anonym
Sjov og underholdende lille film, der er lavet efter den solide amerikanske opskrift på en komedie.

Fakta

Medvirkende
T. Paul Martin Lawrence
Nick Beam Tim Robbins
Davis 'Rig' Lanlow John C. McGinley
Charlie Dunt Giancarlo Esposito
Ann Beam Kelly Preston
Phillip Barrow Michael McKean
Danielle Rebecca Gayheart
Delores Susan Barnes
Bertha Irma P. Hall
Lisa Samaria Graham
Bag kameraet
Instruktion Steve Oedekerk
Produktion Martin Bregman, Michael Scott Bregman, Dan Jinks
Manuskript Steve Oedekerk
Fotografi Donald E. Thorin
Klip Malcolm Campbell
Scenografi Maria Rebman Caso
Musik Robert Folk
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Premieredatoer
Biograf 03.10.1997
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1997
Spilletid 98 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 46.562
Selskab Touchstone Pictures
Biodistributør Buena Vista

Se også...