Hundedage (Hundstage)

Et par ulideligt varme sommerdage i forstad til Wien: En gammel mand fejrer sin 50-års bryllupsdag for sin afdøde kone ved at lade sin hushjælp strippe, et forlængst fraskilt ægtepar bor stadig under samme tag, en ung jealous fyr ydmyger sin kæreste og en retarderet ung blaffer, driver folk til vanvid ved at synge med på radio-jingler. De forstår at feste i Østrig! © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama
Instruktør Ulrich Seidl
Medvirkende Maria Hofstätter, Alfred Mrva, Erich Finsches, Gerti Lehner
Spilletid 121 min.
Biopremiere 11.04.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"...frastødende, opslidende og modbydelig, men med sine mærkelige tableauer og forgræmmede skæbner er den også en film af uafviselig kraft og originalitet."

Jyllands-Posten
"'Hundedage' ligner et veritabelt freak show, men under den ikke videre elskelige udstilling af under- og middelklassens uappetitligheder anes alligevel en form for medfølelse."

Weekendavisen
"Filmen blotlægger nådesløst småborgerens hykleri og nedgroede dobbeltmoral."

Information
"...jeg mindes ikke, at nogen film har fremkaldt en så kvalmende afsky."

Ekstra Bladet
"...en helvedes grotesk, underholdende og modbydelig sort farce, som ingen vil glemme..."

Filmland
"Den er ligeså aggressiv, ubarmhjertig og brutal, som den er original, personlig og kompromisløs."

Cinemazone
"Seidls ærinde er at beskrive mennesker som de er; at give et så sandfærdigt billede som muligt. Set ud fra den betragtning er hans projekt lykkedes; om man er enig med ham i hans meget misantropiske og pessimistiske livssyn er en ganske anden sag."

Brugere

18/01-05Misantropisk?
Det er ikke småting der er kommet ud af Østrig i løbet af de seneste 10-12 år. Uden sammenligning med Michael Haneke i øvrigt, tegner instuktør Ulrich Seidl (debutfilm: "Tierische Liebe" (om folks (alt for) nære forhold til deres kæledyr), som jeg desvære mangler at se) sig for endnu ét af disse forfriskende originale bidrag til fornyelsen af filmverdenen.

Persoligt er jeg overmåde imponeret over amatørernes præstationer i denne principielt handlingsløse film. Ingen virker det mindste utroværdige, så derfor er der i og for sig tale om én af de bedste "castinger" i filmhistorien overhovedet.

"Hundstage" udspiller sig i et forstadsområde til Wien i dén (ofte meget varme) periode af august måned, som også på dansk kaldes "hundedagene". Filmens handlingsmæssigt begrænsede ambitionsnive...

04/06-03Forfald
Anonym
Utrolig foruroligende film, der i den grad afdækker det menneskelige forfald, såvel på det fysiske som det psykiske plan.
Ligner ingen anden film.

15/05-03fedt !
Anonym
Jeg elsker den film

04/05-03Provokerende kedelig
Anonym
Filmen aflever sit budskab godt, men filmen udvikler sig lidt for langsomt. Der trædes lidt rundt i pointerne i sidste halvdel af filmen. De fleste vil hade filmen, de fleste vil blive i dårligt humør af filmen - alligevel er den værd at se.

25/04-03fed film
Anonym
skør med de normale

22/04-03De er skøre, de østrigere !
Anonym
Endnu en skør og rigtig god film fra Seidl

04/04-03Fantastisk- SE DEN!!
Anonym
Noget af det mest forfriskende og originale jeg har set siden John Cassavetes. Det er , morsomt, iskoldt, genialt og bryder med al vanetænkning. SE DEN SNAREST! Enten hader du den eller også elsker du den - men du glemmer den ALDRIG!

Fakta

Medvirkende
Blafferen Maria Hofstätter
Vagt Alfred Mrva
Gammel mand Erich Finsches
Husbestyrer Gerti Lehner
Pige Franziska Weiss
Ven Rene Wanko
Eks-kone Claudia Martini
Ex-mand Victor Rathbone
Massør Christian Bakonyi
Lærer Christine Jirku
Bag kameraet
Instruktion Ulrich Seidl
Produktion Philippe Bober, Helmut Grasser
Manuskript Ulrich Seidl, Veronika Franz
Fotografi Wolfgang Thaler
Klip Christof Schertenleib, Andrea Wagner
Scenografi Andreas Donhauser, Renate Martin
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 11.04.2003
Øvrige oplysninger
Land Østrig
Produktionsår 2001
Spilletid 121 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 8.118
Selskab Allegro Filmproduktions
Biodistributør Øst for Paradis

Se også...