My Life Without Me

Ann er 23 år, hustru, mor og ramt af cancer. Hun holder diagnosen hemmelig og forbereder sig i stedet på sin egen død. Hun har en kort affære, hun finder en ny kone til sin mand og hun optager beskeder til sine to døtres fødselsdage. Alt sammen imens den uundgåelige slutning nærmer sig. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama
Instruktør Isabel Coixet
Medvirkende Sarah Polley, Scott Speedman, Deborah Harry, Mark Ruffalo
Spilletid 106 min.
Biopremiere 02.01.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...filmen lever i sine dagligdags detaljer og stille stunder - så intense, som om hver af dem var den sidste."

Berlingske
"...på trods af sin triste historie et frydefuldt glædes-shot man bør unde sig selv og som minder en om, at der er meget, der skal nås, når man er kommet ud af biografen."

Jyllands-Posten
"Isabel Coixet har ikke lavet en film om lidelse, snarere om omsorg hinsides døden, leveret i klassisk american independent-aftapning med pudseløjerlige bi- og hovedfigurer og en skrabet, uglamourøs iscenesættelse."

B.T.
"Overraskelserne er derfor til at overse, men Isabel Coixet udstyrer filmen med en diskret visuel ynde, der klæder en naturkraft som Sarah Polley i en svær hovedrolle."

Cinemazone
"...en tåreperser af filmhistoriske dimensioner, men også en helt unik hjertevarm registrering af livet, der altid går videre."

Brugere

01/03-16Kærlighed på flere planer.
Meget rørende og utraditionel tilgang til at blive ramt af en uhelbredelig sygdom. Dels vil Ann nå nogle ting før hun dør, af helt speciel karakter - og dels vil hun være en del af sine døtres liv, efter sin død. Smuk og gribende fortælling - som absolut handler mest om kærlighed, trods det tunge emne.

24/11-07Ganske enkelt et mesterværk
"Det er så enormt en livsbekræftende film, at jeg aldrig før har set lige! Sarah Polley er mageløs i hovedrollen, og i det hele taget fungerer alt perfekt i Coixets smukke, smukke mesterværk, der på den eleganteste facon, undgår alle klichéer, og imponerer enormt!..."

27/12-05My Life Without Me (Mí Vída Sín Mí), en lille bevægende perle af spanske Isabel Coixet.
Jeg vil ligge ud med at udtrykke hvorfor at dette er en af de smukkeste, mest hjertegribende og berigende filmoplevelser Jeg endnu har haft. Det er et lille følelsesladet drama der handler om familien, om noget så storladent som at være til og at værdsætte den tid man har sammen med andre mennesker,-sine medmennesker.

Det lyder sikkert til at være en kompleks film, men den har egentlig nogle meget simple temaer og en meget enkel historie. Filmen handler om at leve, om at lære at sige farvel og tage afsked med livet, om selverkendelse og ikke mindst om forståelsen af livets sande værdi og dets store betydning. Indsigt i vigtigheden, eller rettere nødvendigheden, af menneskelig varme, medfølelse og familiære relationer.

Siden historien i sin helhed ikke rigtigt formår at appelere t...

20/08-04tankevækkende
Anonym
Denne film fik mig helt klart til at tænke.. over livet og om at nyde hvert øjeblik af det.. om de små ting, som virker ubetydelige, men som senere kan vise sig at betyde alt.
Meget smuk og stille. Jeg blev rørt. Helt klart en film der kan anbefales!

13/08-04Uhøjtidelig film
Anonym
Dette er en film som jeg nok kommer til at glemme hurtigt. Ikke fordi jeg ikke brød mig om den, måske snarere fordi jeg gerne vil glemme den, da den handler om noget så sørgeligt.

Sjovt nok føler jeg dog at det var en meget livsbekræftende film! Det mest interessante ved filmen, var nok den meget uventet og anderledes holdning hovedpersonen havde til sin død. Nogle vil måske sige urealistisk, men det er egentlig ikke "the issue". Måske var det for at vise at der også findes lige så mange nuancer indenfor hvordan man reagerer på sin egen dødsdom som i livet. Så nej, det var langt fra at være amerikansk sentimentalisme. Kan slet ikke fatte hvordan "Ulf" kan fortolke den på den måde.

Forresten "mj" - jeg synes hendes handlinger er meget menneskelige -ikke egoistiske.. Størstedelen af ...

25/03-04TIL ULF!
Anonym
Det her er da langt fra en film der kan forbindes med Amerikansk sentimentalisme... for det første er det en underspillet canadisk/spansk film, hvad der skinner tydeligt igennem. For det andet ville en amerikansk produktion af samme historie tvære meget mere i hendes død og hendes affære med hendes elsker.

Jeg må indrømme at hovedrollen var godt castet. Man fik helt kvalme af at se på hende. Jeg syntes hun var ulækker og usympatisk. Ved ikke om det var det der var meningen, men det arbejdede fint pro filmen.

Skuespillet var svingende synes jeg, men tre stjerner for modet til at lave film om så egoistisk en kvinde. Den fjerde stjerne tilfalder min yndlingsinstruktør Almodóvar der har produceret...

11/03-04Det bedste er sgu soundtracket
Anonym
Syntes at denne film er meget meget dårlig...
Og jeg ellers meget åben overfor denne slags film...Men jeg syntes at der er noget helt galt med tempoet og skuespillerne i denne film.

15/02-04Når man tænker over denne...
Anonym
..film, så kommer man omkring en del ting. Filmen har få solide styrker, men også nogle svagheder. Først og fremmest er det værd at bide mærke i skuespillerne og det miljø det foregår i. Det er velspillet og nede på jorden. At det foregår i arbejderklasse-miljø, gør at filmen føles tættere på een selv. Men filmen har også nogle troværdighedsproblemer. Hovedpersonen, Ann, skriver en liste på ting hun vil have opfyldt inden hun dør af kræft. At indspille bånd til familien, få ordnet negle og hår er realistisk nok, men at hun uden videre får en fyr til at forelske sig i hende + at hun snildt finder en ny kone/mor til sin mand og børn er lidt for let. Filmen mangler at der opstår problemer med de ting hun gerne vil have udført + at hun så let går fra sygdom til død. Man har godt nok en del t...

08/02-04God film!
Anonym
Jeg synes det er en rigtig god film, i hvert fald hvis man godt kan li film med mere afdæmpede og dybdegående visioner. Se roligt bort fra Ulf's og LeoK's anmeldelser af den her film, for de ved tilsyneladende ikke helt , hvad de snakker om!

26/01-04Amerikansk sentimentalisme
Anonym
...og nul drama. Jeg hader når film handler om folk hvis liv er forfærdeligt og bare bliver mere forfærdeligt og vi skal føle sympati med dem fordi det er synd for dem i stedet for at "heppe" på at noget lykkes for dem (selvom det i sidste ende ikke lykkes).Fakta

Medvirkende
Ann Sarah Polley
Don Scott Speedman
Anns mor Deborah Harry
Lee Mark Ruffalo
Ann Leonor Watling
Laurie Amanda Plummer
Dr. Thompson Julian Richings
Frisør Maria de Medeiros
Penny Jessica Amlee
Patsy Kenya Jo Kennedy
Bag kameraet
Instruktion Isabel Coixet
Produktion Esther García, Gordon McLennan
Manuskript Isabel Coixet
Fotografi Jean-Claude Larrieu
Klip Lisa Robison
Scenografi Carol Lavallee
Musik Alfonso Vilallonga
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 02.01.2004
Dvd 27.07.2004
Øvrige oplysninger
Land Canada, Spanien
Produktionsår 2003
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 18.242
Selskab El Deseo S.A., My Life Productions, SLU, Milestones Productions
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...