Zatoichi - den blinde samurai (Zatôichi)

Den blinde samurai Zatôichi ankommer til en lille bjerglandsby der terroriseres af Hattori og hans bande. Her møder han og vennen Shinkichi to søstre, der vil hævne mordet på deres forældre, og Zatoichi bliver hurtigt involveret i det bitre opgør. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Action, Drama
Instruktør Takeshi Kitano
Medvirkende Takeshi Kitano, Tadanobu Asano, Yui Natsukawa, Michiyo Ookusu
Spilletid 116 min.
Biopremiere 07.04.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Takeshi Kitano

(INSTRUKTØR)
Takeshi Kitano lærte at danse og synge og gøre andre klovnerier af den berømte komiker Senzaburo Fukami. Han afprøvede sine talenter på en natklub, inden han fik stor succes på tv som den ene del af duoen "The Two Beat" i begyndelsen af 1970'erne. Siden har ”Beat” Kitano etableret sig som en af Japans største og mest alsidige medieper...

Anmeldere

Politiken
"Lydsidens hæst synkoperede brøl, kroppenes forsinkede fald, de afhuggede lemmers cirkelrunde snitflader og de computeranimerede blodstrints fine mønster over billedfladen er ren æstetik."

Berlingske
"...Takeshi Kitanos lidt ujævne, men eksplosivt dynamiske film appellerer stærkt til yndere af atletisk action."

Jyllands-Posten
"...sender "Kill Bill" i skammekrogen og publikum dansende ud af biografen."

Weekendavisen
"...forholder sig til samuraigenren med lige dele kærlighed og respektløshed."

Information
"...alene i kraft af en uforfærdet leg med genrer og det humør, både instruktøren og hovedrolleindehaveren lægger for dagen, fortjener den at blive set."

Ekstra Bladet
"Enkel som en tegneserie, med flot koreograferede kampscener og computeranimerede blodstænk..."

B.T.
"Den blodige ballet er en film, der får topkarakterer for stil og meget mindre for indhold..."

Filmland
"Det er altså den personlige stil og den særprægede fortælleform, der er der den store kvalitet..."

Cinemazone
"Det er på alle måder en lækker film Kitano brillerer med."

Brugere

09/04-07De gamle er nu engang de bedste... eller? 1
Det der gør Takeshis take af Zatoichi noget helt unikt er at han på en gang er tro mod de gamle, men samtidig tilfører dem sit helt eget skæve præg. Hvis man elsker dem man tugter, så holder Takeshi virkelig af de gamle store seriefilm. Za Kannushi nævner f.eks. den totalt gakkede "Getting Any?" (se den!!) hvori man finder henvisninger både til chambara klassikere som Kozure Ogami (Lone Wolf with Cub serien - stor strubesnitterkunst i øvrigt) og så den uendelige mængde af kæmpeøgle/monsterfilm som japanerne producerede i de glade 60'ere og 70'ere. Det gode ved Takeshis måde at gøre det på er at han giver det så tilpas meget twist at man godt kan se at han ikke mener det alvorligt. Hvordan fanger man f.eks. en mand der er blevet til en monsterflue? Gæt selv...

I Zatoichi ser vi også at...

03/07-05Den Oprindelige Zatoichi
Hvis du kunne li' denne version af Zatoichi, så vil jeg anbefale at opsøge den originale film fra 1962, "Zatoichi Monogatari".

“Zatoichi Monogatari” er den første i serien af ikke mindre end 28 film om den blinde massør, Zatoichi, som i de første 27 film fra 1962-1989 spilles af Katsu Shintarô. ”Zatôichi Monogatari” kan sammenlignes med Kurosawas ”Yôjinbô” (1961) og ”Sanjurô” (1962), som Zatôichi også mødtes med i ”Zatôichi to Yôjinbô” (1970). ”Zatôichi Monogatari” er en klassisk matatabi yakuza-film om den omvandrende spiller i Tokugawa-perioden. Filmen udkom også i den gyldne periode for yakuza-film, mens periode dramaer var på vej tilbage fra de store lærreder, selv om ”Zatôichi” er mere periode drama end yakuza-film i indhold.

Zatoichi er som sagt en blind massør, der er hård...

20/05-05god underholdning
Anonym
Dette er en rigtig god Japansk samurai-film. Den er humoristisk og lidt langtrukken, men absolut en glimrende film. Det eneste minus er de lidt for overdrevne effekter med blod der sprøjter fra selv det mindste sår. Nogen af dem ser ud som om de er blevet lagt på film efterfølgende.

06/12-04Chambara-revival
Anonym
Jeg så denne film i Japan, da den lige var udkommet, og den effekt den havde på det japanske publikum var enorm. I forhold til Danmark så er det japanske biografpublikum meget stille. Det regnes for at være lidt upassende hvis man griner eller jubler højlydt (der er dog forskel på biografer og publikum). Det sker som regel kun hvis publikum virkelig lever sig ind i filmen. Og det gjorde de under Zatoichi.
Filmen er ren underholdning fra ende til anden. Instruktøren Kitano Takeshi er i Japan mest kendt som tv-figuren Beat Takeshi. Han deltager i mange shows, men han har blandt andet et talkshow, hvor han introducerer forskellige kunstnere (tarento). I Zatoichi samler han en kæmpe flok kunstnere i en chambara-film (sværdkampsfilm), så der står både elegant geisha-dans, "Stomp"-lignende ...

21/06-04Zatoichi.....
Anonym
SAmurai, sake, bander, blod og sort humor. En typisk japansk samurai film, og Zatoichi er klart en af de bedre af slagens.
Japanske samuraifilm ha desværre en kedelig tendens til at blive lidt langtrukkende, og Zatoichi er ikke nogen undtagelse. Takeski Kitano formåer dog at holde lidt i spændingen i filmen ved at bygge op til den egentlig slagskamp mellem Zatiochi og "the bodygard". Men dette ændre dog ik det at filmen ha mange lange og lidt ligegyldige scener.
Ellers er Zatoichi en fremragende film med mange gode kampscener, og masser af blod. Mener dog bestemt ik at den kan sammenlignes med "the Last samurai" og "kill bill" da Takeshi Kitano ha lavet et langt mere kunstnerisk film end de to andre hollywood.
Zatoichi er enestående i dens genre, og skal ses. En fremragende film

10/06-04Stor kunst
Anonym
Det er stor kunst det her. Se den og oplev når en ægte skaber og ikke bare en håndværker er i gang. Actionscenere er også perfekte.

29/04-04fed film!
Anonym
Utrolig fed film, vold, blod og sort humor rammer lige perfekt hos de lokale "Beat" Kitano & Tarantino fans, filmen må og skal ses hvis man ikke kunne sidde stille af begejstring i Kill Bill.

Bollen har hvist en anden filmsmag end de andre voldselskende brugere herinde, respekt til det, men så skal man ikke hakke ned på de andre film bare fordi det ikke var ens kop te(bortset fra "Croosroads" & "Titanic" de stinker), Man må have en hvis forventing til hvad man går ind til når man skal se en Tarantino/Kitano film, selvfølgelig er der grotesk humor og massere af vold, det er det de laver, du går heller ikke til en Metallica koncert og beder dem om at skrue ned, vel?

Fed film, seks stjerner herfra.

24/04-04'
Anonym

16/04-04Kanon film. Den bedste.
Anonym
Det er nok den bedste film jeg har set i lang tid. Jeg må sige, "Jeg har aldrig set noget lignende". Den sidste Samurai er den rene dilettantkomedie i forhold til denne her fantastiske film. Det er rart at se en film der både er fantastisk, men også helt uden den moral og linie som der bare altid bliver fulgt i Hollywood.

Det der særligt slår mig, og som kun få Hollywoodfilm har, er den ro filmen har - samtidigt med at den er utrolig voldsom og blodig. Den skal ses !!!

15/04-04Nogenlunde
Anonym
Lidt langtrukken, men bestemt mange underholdende scener - sjove såvel som spændende.Fakta

Medvirkende
Zatoichi Takeshi Kitano
Gennosuke Hattori Tadanobu Asano
O-Shino Yui Natsukawa
O-Ume Michiyo Ookusu
Shinkichi Gadarukanaru Taka
O-Kinu Yuuko Daike
O-Sei Daigorô Tachibana
Ginzou Ittoku Kishibe
Oogiya Saburo Ishikura
Nomiya no Oyaji Akira Emoto
Bag kameraet
Instruktion Takeshi Kitano
Produktion Masayuki Mori, Tsunehisa Saitô
Manuskript Takeshi Kitano
Forlæg Kan Shimozawa
Fotografi Katsumi Yanagishima
Klip Takeshi Kitano, Yoshinori Oota
Scenografi Norihiro Isoda
Musik Keiichi Suzuki
Genrer og relationer
Genre Action, Drama
Premieredatoer
Biograf 07.04.2004
Dvd 21.09.2004
Øvrige oplysninger
Land Japan
Produktionsår 2003
Spilletid 116 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 7.100
Selskab Bandai Visual, Dentsu Inc., Asahi National Broadcasting Company, Office Kitano, Saitô Entertainment, Tokyo FM Broadcasting Co. Ltd.
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...