The Prince and Me

Paige er bare en helt almindelig studine på universitetet i Wisconsin. En dag møder hun Eddie og sød musik opstår. Men Eddie hedder i virkeligheden Edvard Valdemar Dangaard og er en dansk kronprins, der er kommet til USA for at jage piger og slippe for kongeræset derhjemme. Snart må Paige vælge, om hun vil bytte sit hidtidige liv til fordel for en fremtid som prinsesse. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Komedie
Instruktør Martha Coolidge
Medvirkende Julia Stiles, Luke Mably, Ben Miller, James Fox
Spilletid 110 min.
Biopremiere 30.04.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Martha Coolidge

(INSTRUKTØR)
Amerikanske Martha Coolidge har siden slutningen af 1970’erne instrueret for både tv og film, hovedsagligt komedier henvendt til det yngre publikum. Coolidge debuterede som spillefilmsinstruktør i 1975 med 'Not a Pretty Picture', der skildrer voldtægt i et high school-miljø. Gennembruddet kom med den romantiske teenage-komedie 'Valley Girls' ...

Anmeldere

Politiken
"...glimtvis forvirrende vellignende, glimtvis også overraskende charmerende komedie om livsvalg."

Berlingske
"...følger slavisk et ekstremt slidt koncept, og helt frem til den banale royale finale er den så spækket med lyserøde klicheer, at vi nok nærmest havde ignoreret filmen, hvis kronprins Edvard havde været hollænder."

Jyllands-Posten
"Det er så anakronistisk og nedladende, at man må le alle de forkerte steder..."

Weekendavisen
"I USA har The Prince & Me indspillet 26 mio. dollars på en måned. Det er hverken godt eller ringe."

Information
"Hvis ikke der var bryllup i maj, var den her nok røget direkte ud på video."

Ekstra Bladet
"...Hollywoods svar på min barndoms 'prinsesse-budding'..."

B.T.
"...selv om den ikke helt lever op til forventningerne, så er 'The Prince and Me' et sødt lille eventyr."

Filmland
"...ucharmerende, uromantisk og ukomisk - jeg kunne blive ved med u-ord."

Cinemazone
"Kemien knistrer ikke mellem parret, dialogen gør ingen underværker og selvom første akt er en smule romantisk, er andet akt fuldkommen latterligt."

Brugere

31/01-06til grin
en film og prinser, virkleighedesn prinser. øhh nej tak.
ved egentlig ikke hvorfor jeg så den, blev vel tvunget af en bunke sentimentilee piger.
men handelingen er tam, skuespillet er dårligt og skildringer er ikke god nok. alt i lat en dårlig film

06/01-06Er den nu så dårlig?
Måske, men hvis man lader være med at tænke på Danmark, det danske kongehus, og det billede af Danmark der bliver tegnet i filmen.. Er den faktisk enormt sød, og sjov! Julia Stiles spiller ret godt! Den er meget virkelighedsfjern men, jeg kannu helt vildt godt lide den.. og "ja!" jeg er royalist, eller hvad i nu kalder dem der ikke mner monarkiet skal afskaffes..

29/10-05Sød film!
Nu elsker jeg jo Julia Stiles, så den her film er guf! Meen ... Hvorfor snakker de ikke dansk?? Jeg kan selvfølgelig godt se at hvis det var en tysk, fransk osv. prins ville jeg være træt af at de snakkede det sprog, men når man er dansk så er det altså surt!! Det trak ekstremt meget ned på filmen, desværre. Ikke engang navnet Edward er dansk... Det virker en smule mangelfuldt. Men filmen er nu altså god!

10/04-05Ud med den
Anonym
jeg har efter lang tid tænken, og set filmen 2 gange mere, fundet flere negative ting at sige om denne film.

4) Hvorfor fanden er der ikke flere sjove danske tekster som fx. taxa-chauføren: \\\" Hey! Kan i se at få røven med jer deroppe!\\\"
Det er ret skidt.
5) Vi ser for få steder af København; Nyhavn, ChristiansBorg og et slot jeg ikke kender navnet på.
6) De bruger ikke danske Lorteblade som SeogHør Og Billedbladet, de bruger nogle \\\"Finde-på\\\" Blade og aviser, Der er sgu ingen avis der Hedder \\\" Copenhagen\\\" og hvis: hed den \\\"København\\\"
7) Nåh ja forresten en person mindede mig om at en Kronprinsesse ikke kan have et så rundt hoved... Hva så hvis Frederik havde forelsket sig i en kvinde med rundt hoved og ikke Mary? Skulle han så bare dumpe hende i mosen?
Nå...

22/03-05Fejl fejl og... ja fejl 2
En ting er at Danmark får en gang Hollywood-reklame, men så har det sgu også at være rigtig reklame ikke "finde på" dvs.
1) Navnet Edward er engelsk, og der er ingen dansk prins/konge der har eller vil få det navn.
2) Ja Prag eer romantisk men det er ikke Danmark, og fordi at det er mere romatisk at lave scener i Prag så har det stadig intet med København at gøre.
3) Politiet ville aldrig tillade Race på de danske veje bare fordi at han er Prins, tænk bare på Prins Joakim.

12/02-05Okay
Anonym
Den er okay, når man ikke tænker for meget over det. Altså hvis det skal være en prins fra Danmark, kunne de sq godt have gjort sig lidt mere umage. Der et kun et dansk navn (søren) som de ikke engang kan udtale.. Kun små dele er faktisk optaget i Danmark, politi uniformerne er forkerte, nogle danske nummerplader er rigtige men ikke alle, og så er meget selvfølgelig vildt overdrevet.. Men det er jo en film, og man skal ikke tage for anden end det er. Så fik folk ude i verden da lidt mere ukorrekt viden om det lille land.

05/01-05Claudius
(Griner) Helt enig. De burde skamme sig, men igen vidner det jo om hvorfor størstedelen af deres unge er så uvidende og f.eks. tror at Danmark er en by i Alaska eller Sverige ligger i mellemøsten. Jeg kunne nu godt tænke mig at se din idé med World Trade Center og Horsens komme til live og blive indstillet som det danske bidrag til "Bedste udenlandske film" til næste Oscar uddeling.

Man kan jo kun håbe på, at de danske teenagere kan gennemskue hvor forlorent det her projekt er og ikke tager den til sig.

Har nu heller ikke tænkt mig at se filmen og er ikke overrasket over at Julia Stiles er med i sådan noget lort, da den jo matcher hendes CV af lortefilm perfekt.

13/11-04Wonker.
Anonym
-LORT i karry!
Er alle amerikanere på LSD?
Miremiel eller hva faen hun kalder sig er ihvertfald!-

Eh?!

07/11-04Prinsen af Danatopia
Anonym
Prinsen (Mably) af Danmark tager til USA for at more sig i fred, som anonym. Her møder han gæv og stræbsom ung kvinde (Stiles) og sød musik opstår.

”The Prince & Me” er sådan en rigtig ”romantisk” og lyserød poptøs fantasi i Barbie vægtklassen. I et langsommeligt tempo, følger den i et overfyldt spor af romantiske komedier, der alle til forveksling minder en mere end stor del om hinanden.

Som dansker vil eller burde man enten finde filmen mere morsom, men af de forkerte grunde, eller ekstra trist, da hele den del der skal forestille at foregå i Danmark er tæt på det pinligt ringe. Nuvel, sammenligninger med virkeligheden er måske oplagt, men her er altså tale om et eventyr, så det ville ganske enkelt være spild af tid at bruge større energi på det, bare fordi den tilfældigvis for...

27/08-04pladder royalisme!
Anonym
LORT i karry!
Er alle amerikanere på LSD?
Miremiel eller hva faen hun kalder sig er ihvertfald!Fakta

Medvirkende
Paige Morgan Julia Stiles
Edvard Valdemar Dangaard Luke Mably
Soren Ben Miller
Kong Harald James Fox
Dronning Rosalind Miranda Richardson
Prinsesse Arabella Eliza Bennett
Amy Morgan Alberta Watson
Ben Morgan John Bourgeois
Margarite Joanne Baron
John Zachary Knighton
Bag kameraet
Instruktion Martha Coolidge
Produktion Mark Amin
Manuskript Mark Amin, Katherine Fugate, Jack Amiel, Michael Begler
Fotografi Alex Nepomniaschy
Klip Steven Cohen, Audrey Evans
Scenografi James H. Spencer
Musik Jennie Muskett, Matt Dunkley
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance
Nøgleord Kongehus
Premieredatoer
Biograf 30.04.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 110 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Paramount Pictures, Lions Gate Films, Stillking, Sobini Films
Biodistributør Nordisk Film

Se også...