Fahrenheit 9/11

Hvordan håndterede præsident Bush og hans embedsmænd situationen efter terrorangrebet mod World Trade Center og Pentagon den 11. september 2001? Hvad er forbindelsen mellem Bush-familien og Bin Laden-familien i Saudi Arabien? Og har de menige soldater samme opfattelse af krigen i Irak som deres præsident? © Scope

Produktionsår 2004
Genre Dokumentar
Instruktør Michael Moore
Medvirkende Michael Moore
Spilletid 110 min.
Biopremiere 06.08.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Michael Moore

(INSTRUKTØR)
Med sin lidt korpulente figur, små briller og baseball-cap har Michael Moore gennem en årrække påtaget sig rollen som den jævne amerikaners repræsentant. Han er på samme tid politisk aktivist, samfundskritiker og humorist og har lavet en række dokumentarfilm, TV-serier og skrevet bøger, der alle stiller spørgsmål ved erhvervslivets adfærd og ...

Anmeldere

Politiken
"Fordi Michael Moore denne gang tør lunte helt ind i det store billede, genopstår den politiske dokumentarfilm som magtfaktor og som sætter af en dagsorden, det er svært at sidde overhørig."

Berlingske
"...uanset sit personlige syn på amerikansk politik kan man ikke benægte, at hans film er bidsk og begavet underholdning, som ingen kan forholde sig indifferent til."
(anmeldt i forbindelse med Cannes Film Festival 2004)

Jyllands-Posten
"...et stalinorgel af pointerede klip og nyheder, glemte eller skjulte, manipulerede og soleklare. Filmen lader ikke sin tilskuer finde hvile i sofasædets trygge synspunkt, men hænger ved, længe efter at man har forladt biografen."

Weekendavisen
"...underholdende filmkunst først og fremmest, men også som en politisk handling..."

Information
"[Michael Moore] blander satire og seriøs jornalistik, og det er en slagkraftig cocktail."

Ekstra Bladet
"...er ikke helt ren, men dræbende vittigt og elegent stykket sammen..."

B.T.
"Du kan blive forarget, vred, sur og provokeret: Men uanset hvad: du vil blive godt underholdt!"

Filmland
"...et underholdende politisk partsindlæg - en politisk karikaturtegning, der tør og vil mere end nogen andre film på biograflærrederne lige nu."

Cinemazone
"Uden tvivl en nødvendig film for Moores egen sjælefred og et projekt båret af så personlig en holdning, at det fik fordrejet hovedet på landsmændene i årets Cannes-jury, men så afgjort også hans svageste i det lange format."

Brugere

05/06-07Underholdende 1
Michael Moore er vel først og fremmest entertainer af guds nåde og først derefter en dygtig filmskaber.
Filmen ryster, chokerer og ikke mindst manipulerer! Men hvad pokker!? Den gør det så konsekvent som man kan tænke sig, hvilket egentlig gør den udmærket.

Fire stjerner med en fed pil opad!

03/12-06Imponerende og international
Starter måske lidt tamt, men bevæger sig mere og mere ud i en meget imponerende dokumentarfilm i international klasse.

20/01-06godt med krtik
jeg er ikke tilhænger af Bush. og derfor er det dejligt at se en film der totalt går imod ham. og samtidig kritisere verdens fedeste amgt.
surviavil of the fattest lives on

09/08-05Fantastisk
Anonym
Den får virkelig én til at hade George Bush og USA. En fantastisk film. Endelig en, der tør konfrontere magthaveren og fortælle sandheden!

05/05-05Total
Anonym
Denne film er den bedste dokumentar, og michael moore viser tydeligt at president bush er den værste president (og der har han fat i noget)

26/02-05Forvokset pattebarn.
Anonym
Som et stort plumret pattebarn, fremturer Michael Moore som barnet der insisterer på opmærksomhed, ved at være grim overfor selveste præsidenten. Jeg er ligeglad med hvem der er præsident, men ikke ligeglad med denne type af film som understøttet vores primal instinkter, til at kunne opføre os hadsk og fjendsk. Præsident Bush kan desværre ikke alene tilskrives æren for at verden går som den gør, - det er en film som denne nemlig med til at skabe følelsen af. Verdens problemer er et fælles ansvar, som det enkelte menneske må forholde sig til, fremfor at give "samfundet" skylden. Michael Moores film, som er blevet overdynget med priser, er desværre et stærkt udtryk for at vi som mennesker er langt, meget langt væk fra den egentlige årsag til problemet, - nemlig os selv. Vores eget fremmeha...

11/02-05Tankevækkende sjov
En typisk Michael Moore film – tankevækkende på en sjov måde. Man skal dog huske på, det er hans film og kun hans, og derfor ikke glemme at sandheden altid kan vinkles til egen fordel.

12/01-05Vil For Meget
Skal man tro Moore’s kontroversielle og provokerende dokumentarfilm, der ikke er stort andet end et debatindlæg i den amerikanske valgkamp om præsidentposten, er den nyligt genvalgte Bush mere eller mindre skyld i samtlige problemer som verden har i dag.

Vi præsenteres for en lang række fakta, eller noget som Moore mener er fakta og han har helt sikkert fat i noget, jeg er heller ikke selv vild med Bush, hans primitive cowboy-retorik og tiltror ham også lidt af hvert, men jeg synes personligt at Moore er for ufokuseret og maler med en for bred en pensel. Han tager ganske enkelt hul på for mange emner, der selv om de selvfølgelig er forbundet, ikke altid har direkte noget med hinanden at gøre. Moore vil for meget på samme tid.

Det er både spændende, sjovt og tankevækkende, men man...

05/01-05Jens Kristensen
Du laver forhåbentlig fis med os. Ellers må du have et meget naivt syn på tilværelsen.

Jeg er hverken for eller imod USA, men du siger, at vi skal huske på, at det er Amerikanerne der toturerer fanger. Ikke Irak?? Nej, de nøjes bare med at skære hovedet af unge civile Amerikanere med en stor kniv og optage det på video, så der er en masse usympatiske fjolser, som kan downloade det som underholdning fra Kazaa et par dage efter.
Du har aldrig hørt om fanger. Politiske fanger eller på dansk, uskyldige fanger som er blevet tortureret af Sadam og hans folk?

Irakkerne var glade for deres leder? Har du været rundt og spørge? Du kan jo starte med at spørge herboende Irakere, hvor glade de var for Sadam.

Et samfund hvor alle tænker ens findes kun i din fantasi, Jens Kristensen. Der find...

05/01-05Jens igen
I de lande hvor 90% er af samme etniske oprindelse eksisterer der stadig racisme. Den kommer måske bare først til udtryk, når de bevæger sig udenfor deres egne grænser og møder folk med en anden holdning til tingene end dem selv. Eller når de får turister på besøg.

Jeg har da selv fanget mig i at generalisere, når jeg f.eks. har været på en "tequila" ferie og oplevet Englændere i deres stive, hooliganlignende og larmende facon og bagefter tænkt: "Fuck hvor er engelske turister belastende. Kan godt forstå hvorfor lokalbefolkningen hernede ikke er glade for deres respektløse opførsel".

De lande hvor du som europæer bliver modtaget som en Gud, der er det i de fleste tilfælde fordi, at de mener, at de kan tjene penge på dig.

Iøvrigt har mine muslimske venner ikke problemer med at fø...Fakta

Medvirkende
Sig selv Michael Moore
Bag kameraet
Instruktion Michael Moore
Produktion Michael Moore, Jim Czarnecki, Kathleen Glynn
Manuskript Michael Moore
Fotografi Mike Desjarlais
Klip Kurt Engfehr, Todd Woody Richman, Chris Seward
Musik Jeff Gibbs, Bob Golden
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Relaterede film Fahrenheit 11/9
Premieredatoer
Biograf 06.08.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 110 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 152.976
Selskab Miramax Films, Lions Gate Films Inc. [formerly Cinepix Film Properties, Dog Eat Dog Productions
Biodistributør Angel Films
Priser Cannes 2004, De Gyldne Palmer

Se også...