White Chicks

Marcus og Kevin er sorte, brødre og FBI-agenter med en utrolig evne til at kvaje sig. I forsøget på at fange en serie-kidnapper forklæder de to afroamerikanere sig som kridhvide kvinder. Takket være en god sminkør lykkes forvandlingen, og så skal Marcus og Kevin bare opføre sig som kvinder for at lokke skurken frem. Det viser sig dog svært. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Komedie
Instruktør Keenen Ivory Wayans
Medvirkende Shawn Wayans, Marlon Wayans, Jaime King, Frankie Faison
Spilletid 108 min.
Biopremiere 08.10.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Shawn Wayans

Efter en række tv-roller fik Shawn Wayans sin første store filmrolle i "realty check"-parodien "Ghetto-blaster" (1996), som han desuden var med til at skrive og producere. Fra 1990 til 1992 medvirkede han i komedieserien "In Living Color" med Jim Carrey. Shawn er den næstyngste i Wayans-søskendeflokken, der også inkluderer Keenen Ivory, Marlon...

Anmeldere

Politiken
"Der er tempo over løjerne, som ret beset er godmodige - og så er det altså heller ikke værre."

Berlingske
"...en vulgær farce fyldt med folk, der prutter, skvatter eller brækker sig."

Jyllands-Posten
"I udvalgte scener er den spiddende præcis og udleverende sjov...I de fleste andre er den bare anstrengt."

Weekendavisen
"Det begynder som ventet, støjende og helt vildt grimt, men efterhånden svigter immunforsvaret, og man griber sig selv i at le flere steder."

Ekstra Bladet
"Bedre mennesker end mig vil finde filmen plat og afskyelig. Jeg lo mange gange."

B.T.
"Der er selvfølgelig ingen bundgrænse for vittighederne om sex, patter og korte skørter. Og værst af alt: Jeg lå flad af grin."

Filmland
"Da først Wayans-brødrene forklæder sig som hvide overklasseduller og sætter gang i en herlig parodi på mediekæledægger som Paris Hilton, sker der noget."

Cinemazone
"Pruttejokes, mænd i kvindetøj og plothuller større end de kameler som tilmed også skal sluges for overhovedet at få noget til at hænge sammen."

Brugere

05/10-07gennemført humor 3
ikke siden "dum dummere" og senest "wedding chrashers" har jeg set humor på så højt plan. "white chicks" vækker herlige minder helt tilbage til den mesterlige klassiker "som like it hot"

historien om to negere der går under cover som hvide overklasse sild er gennemført ned til mindste detalje. nogle gange er det svært overhovedet at holde op med at skraldgrine og befriende er det også at filmen på en indtagende måde med sin selvironiske og vildt karrikerede humor lægger afstand til modefænomener og alt hvad der går for at være "trendy"

denne film må være et oplagt bud på en hyleskæg aften - mand eller kvinde

08/07-07Pubertetshumor
White Chicks er en håbløs komedie med tidsspilde af den utilgivelige slags. Historien er virkelig latterlig og byder på alt for meget pubertetshumor, men det kunne man selvfølgelig regne ud. Filmen har nogle enkelte sjove scener men det er alt for få.

16/04-06hm'
Altså den er rimelig sjov istarten, men nogle ret grineren jokes.
Og den er pisse sjov til slut, hvor man bare er færdig af grin!
Men den har altså en ret langtrukken og nærmest kedelig periode imens, med kun få grin og slet ikke nok til at være en komedie!
Så en ret langtrukken film, som dog viser en smule komedie en gang imellem.
Og den søde slutning trækker da fra min side også op!

Så en meget stort 3 tal fra min side!

05/01-06Herlig film
Det er Virkelig en sjov komedie.
Den handler om to FBI agenter, der tit klokker i den, og for deres sidste chance, for at rette op på alle deres ugerninger, så de skal eskorterer de to Wilson søstre, til Hapton hotellet, men de kører galt, og Wilson søstrene, for en lille skramme på henholdsvis læben og næsen, og vil ikke afsted. Så de to FBI agenter, klæder sig ud som de to søstre, og tager til Hapton.

Alle mine latter muskler var helt flade bagefter!

23/11-05Ahahahah!!
"What a beautiful chocolate man! AHAHAHAHA!!"
Den film rykker! Så kom ikke og sig at den er dårlig... de stemmer de leverer er for fede!
6 stjerner

15/09-05Black Trash
To sorte FBI-agenter (Shawn og Marlon Wayans) klæder sig ud som hvide rige piger, for at forhindre et kidnapning.

Efter at have haft stor succes med den jævne, men da indrømmet morsomme gyserparodi ”Scary Movie” og dens mere end ringe efterfølger ”Scary Movie 2”, er de tre Wayans brødre atter på spil i en komedie og den kunne vi vist godt have undværet, for føj hvor er den dog irriterende dårlig på samtlige punkter.

Der er lavet en del film før denne, om mænd der må klæde sig ud som damer, nok bedst i ”Some Like It Hot”, men sjældent er det så gennemført smagsløst og svagt som her.

Faktum er at den er mere ulækker end sjov, hvis den er noget og faktisk er den slet ikke sjov. Jeg kunne vælge at fremhæve et par eksempler på hvor ringe og pinligt det her er, men det ville være s...

15/08-05Pænt grineren...!
Det er nok en a de bedste film jeg længe har set...! Det er så cool lavet når de klæder sig ud for første gang! Og så har vi jo ogs lige den grumeste mand i filmhistorien!

Så den får et kæmpe 5-tal a mig..

08/08-05Et godt grin
Anonym
Historien er lidt indviklet, men det gør ikke så meget da jokes\'ne er så sjove at man ligger flad af grin...

En film der er sjovest første gang man ser den!

24/07-05Ganske enkelt forfærdelig
Egentligt er der ikke meget at sige om filmen. Kun at det er en dybt elendig umorsom komedie. En film som jeg kun kan fraråde, da jeg ikke har et eneste positivt ord at sige om den.

Wayans brødrene har aldrig været ringere.

08/05-05©Blame It On The Makeup© 2
Til trods for at White Chicks var en anelse sjovere end forventet (og jeg havde meget lave forventninger), så falder filmen alligevel fuldstændig til jorden. Grunden er, at filmen er meget afhængig af de jokes som opstår ved at Wayans brødrene er maskeret som to hvide bimbo´s og da makeuppen simelthen er en falliterklæring, så står man tilbage med meget lidt.

Havde de virkelig tænkt sig, at vi skulle synes det var troværdigt, at figurerne i denne film synes Wayans brødrene er lækre som to maskerede piger og at de kan snyde folk til at tro, at de er de to piger, som de prøver at efterligne? Det svarer jo til at kunne bilde folk ind, at E.T. er Jennifer Lopez. Selv Michael Jackson UDEN makeup havde set mere troværdig ud som hvid pige end Wayans Brødrene i deres forklædninger.
det værs...Fakta

Medvirkende
Kevin Copeland Shawn Wayans
Marcus Copeland Marlon Wayans
Heather Vandergeld Jaime King
Elliott Gordon Frankie Faison
Jake Harper Elliott Gordon
Warren Vandergeld John Heard
Karen Busy Philipps
Latrell Spencer Terry Crews
Megan Vandergeld Brittany Daniel
Vincent Gomez Eddie Velez
Bag kameraet
Instruktion Keenen Ivory Wayans
Produktion Rick Alvarez, Lee R. Mayes, Keenen Ivory Wayans, Marlon Wayans, Shawn Wayans
Manuskript Keenen Ivory Wayans, Shawn Wayans, Marlon Wayans, Andrew McElfresh, Michael Anthony Snowden, Xavier Cook
Fotografi Steven Bernstein
Klip Jeff Gourson, Stuart H. Pappé
Scenografi Paul Peters
Musik Teddy Castellucci
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 08.10.2004
Dvd 29.03.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 108 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 49.655
Selskab Revolution Studios, Wayans Bros. Entertainment, Gone North Productions
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...