Livet er et mirakel (Zivot je cudo)

I 1992 har Luka ansvaret for at bygge en scenisk jernbanerute ved den bosniske by Golobuci. Byrådet håber det vil tiltrække flere turister, men krigen står for døren og fremtiden er usikker. Også Lukas eget liv ændrer sig radikalt; hans depressive kone skrider, sønnen bliver indkaldt til hæren og Luka møder den muslimske pige Sabaha. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Komedie
Instruktør Emir Kusturica
Medvirkende Slavko Stimac, Natasa Solak, Vesna Trivalic, Vuk Kostic
Spilletid 154 min.
Biopremiere 09.09.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Emir Kusturica

(INSTRUKTØR)
Eksjugoslaveren Emir Kusturica er mest kendt som instruktør, selv om han også har stukket sit store krølhårede hoved indenfor som skuespiller i sin egen ”Underground” og Patrice Lecontes fatalistiske periodedrama ”Enken fra St. Pierre” (2000). Bag kameraet har han været sværere at overse, og Kusturica er blevet synonym...

Anmeldere

Politiken
"Når den genre lykkes, mobiliserer den noget dyrebart: humor og livslyst til at trodse pinslerne og tro på andet end grusomheden. Når den mislykkes, banaliserer og forflygtiger den pinslerne uden at skabe troværdig modvægt. Og bliver så selv en pinsel at overvære."

Berlingske
"De optimistiske toner er faktisk så glade, at der er overflod af komikken. Så meget at det nærmer sig det parodiske, og tonen i filmen nærmer sig det forcerede og forskruede."

Jyllands-Posten
"...er rig på optrin og skæve serbiske kugler, men den savner både dybden og originaliteten fra Kusturicas bedste film."

Weekendavisen
"...den er både mere væsentlig og kompliceret end film er flest..."

Information
"Kusturica er en begavet instruktør, der kan noget helt særligt, men de mange fornøjelser skal doseres i fordøjelige mængder."

Ekstra Bladet
"Kusturica mangler i den grad evnen til at begrænse sig."

Cinemazone
"Det er ikke længere stil, blot gentagelser. Det er ikke for at være tvær, alting var ikke bedre i gamle dage. Men Emir Kusturicas film var."

Brugere

23/06-07Hornmusik og gale jugoslaver!
Emir Kusturica er tilbage. Denne gang handler det om borgerkrigen i Bosnien og en togstation langt ude på bøhlandet, hvor de lokale netop er i gang med at lave en forbindelse til Serbien for at trække turister til, da krigen bryder ud.

Kusturicas stil er den samme som altid, i et univers fyldt med sære mennesker og absurde hændelser. "Livet er et mirakel" har dog en mere banal historie end hans tidligere film, men med de simple midler får Kusturica leveret sine sympatiske budskaber præcist: At krig og politik handler om enkeltpersoners grådighed; at opfattede forskelle på grund af nationalitet eller religion er en illusion; at livet er til for at blive levet. Derudover får de vestlige mediers dækning af krigen også lige et par velplacerede spark i bollerne.

Og så har jeg sjældent s...

07/11-04SLAVISK SJÆL!
Anonym
Emir er en fantastisk instruktør som er god til at udtrykke de store følelser og alt hvad den slaviske sjæl indholder.
Filmen LIFE IS A MIRACLE er en skør film hvor der ikke bliver sparet på fantasi og heller ikke på store følelser.I filmen bliver man introduceret til RIGTIGE mennesker uden masker og hæmninger.
Se den, hvis du vil føres ind i en verden hvor mennesket handler ubevist...
Se de fantastike skuespilprestationer!

Fakta

Medvirkende
Luka Slavko Stimac
Sabaha Natasa Solak
Jadranka Vesna Trivalic
Milos Vuk Kostic
Velja Aleksandar Bercek
Aleksic Stribor Kusturica
Filipovic Nikola Kojo
Nada Mirjana Karanovic
Presdjednik Branislav Lalevic
Tomo Davor Janjic
Bag kameraet
Instruktion Emir Kusturica
Produktion Emir Kusturica, Maja Kusturica, Alain Sarde
Manuskript Emir Kusturica, Ranko Bozic
Fotografi Michel Amathieu
Klip Svetolik Zajc
Scenografi Milenko Jeremic
Musik Emir Kusturica, Dejan Sparavalo
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 09.09.2005
Dvd 30.01.2007
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Montenegro, Serbien
Produktionsår 2004
Spilletid 154 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 1.233
Selskab Les Films Alain Sarde, Studio Canal
Biodistributør Camera Film

Se også...