Young Guns II

Lovens lange arm rækker ud efter William H. aka Billy the Kid og hans bande. Heldigvis har Billy held til at befri dem, og de forsøger sammen at flygte til Mexico. For at fange og dræbe banden hyrer kvægkongen John S. Chisum en gruppe rigtig hårde negle, der bliver anført af Billys gamle ven Pat Garrett. Gruppen sætter straks efter Billy og Co. © Scope

Produktionsår 1990
Genre Western
Instruktør Geoff Murphy
Medvirkende Emilio Estevez, Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips, Christian Slater
Spilletid 105 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

18/01-05©De unge rider igen©
Æv, på vej herind havde jeg ellers forestillet mig, at jeg ville bruge den overskrift Thomas, men hvem andre end dig skulle vise sig allerede at have brugt den. Jeg husker også Jon Bon Jovi nummeret tydeligt. ;o)

Denne efterfølger er lige så god som sin forgænger og det jeg godt kan lide ved to´eren er, at de har besluttet sig for at køre endnu mere på Estevez´s karisma i rollen som Billy the kid og derfor får vi en endnu mere provokerende udgave at se af ham i den her.

Et par nye navne er blevet tilføjet til rollelisten. De mest iøjenfaldende er: Christian Slater, William H. Petersen, Alan Ruck, James Coburn, Viggo Mortensen og Balthazar Getty.

Hvor etteren var instrueret af Christopher Cain ("Årgang ´88") er to´eren instrueret af Geoff Murpphy ("Kapring i høj fart").

En god...

16/10-04Blaze Of Glory
Anonym
Billy The Kid (Estevez) driver rundt i New Mexico sammen med vennen Pat Garrett (Petersen). Men Garrett falder ham i ryggen og lader sig hyre som U.S. Marshall til at fange Billy.

En overbevisende efterfølger, som måske ikke præges af den store handling, men byder på solid western action i storslåede landskaber og typiske frontier byer. Modsat den forrige film, så virker ”Young Guns II” mere episk og er mere i tråd med den klassiske western kombineret med den mere rå italienske, det er som om man har sluppet det mere ungdommelige fra forrige film og har ønsket at fortælle en historie om venskab og forræderi.

Historien bygger langt fra på sandheden om Billy The Kid (eller det man kender til den), men den rummer alligevel elementer af hvad man kan læse i historiebøgerne om ham.

...

Fakta

Medvirkende
William H. Bonney Emilio Estevez
Josiah Gordon 'Doc' Scurlock Kiefer Sutherland
Jose Chavez Y. Chavez Lou Diamond Phillips
Arkansas Dave Rudabaugh Christian Slater
Pat Garrett William L. Petersen
Hendry William French Alan Ruck
D.A. Rynerson R.D. Call
John Chisum James Coburn
Tom O'Folliard Balthazar Getty
Ashmun Upson Jack Kehoe
John W. Poe Viggo Mortensen
Bag kameraet
Instruktion Geoff Murphy
Produktion Paul Schiff, Irby Smith
Manuskript John Fusco
Fotografi Dean Semler
Klip Bruce Green
Scenografi Gene Rudolf
Musik Jon Bon Jovi, Alan Silvestri
Genrer og relationer
Genre Western
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1990
Spilletid 105 min.
Selskab Morgan Creek Productions

Se også...