Capturing the Friedmans

Arnold og Elaine Friedman er tilsyneladende et helt almindeligt forældrepar med tre sønner i 80'erns USA. Overfladen krakelerer da politiet stormer huset og finder store mængder børneporno, men forældrene hævder sig uskyldige. Under retssagen filmer familien deres turbulente liv og disse film danner udgangspunkt for dokumentaren. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Dokumentar
Instruktør Andrew Jarecki
Medvirkende Arnold Friedman, Elaine Friedman, David Friedman, Seth Friedman
Spilletid 107 min.
Biopremiere 21.01.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...med publikum i biografsæderne som forundrede, rystede vidner optrævler Andrew Jarecki, hvad der er sket..."

Berlingske
"Filmen tager en med igennem et væld af følelser. Vrede, afsky, medfølelse og sørgmodighed og igennem det hele klarer Jarecki at undlade at lefle for publikum ved partout at ville virke underholdende."

Jyllands-Posten
"...ikke alene et af de mest markante bidrag til de seneste års dokumentarfilmbølge i biograferne, men også et skræmmende kommentarspor til dagens reality-programmer."

Weekendavisen
"Det enestående ved filmen er den minutiøse dag-for-dag skildring af det smuldrende sammenhold i familien."

Information
"...et tankevækkende studie i sandhedens flygtige karakter..."

Ekstra Bladet
"Kunst og journalistik, som går op i en højere - både begavet og bevægende - helhed."

B.T.
"Fængslende og sprællevende dokumentarfilm, der fortæller en sørgelig og forstemmende historie."

Cinemazone
"...uden sammenligning en af årets mest foruroligende fascinerende oplevelser."

Brugere

08/02-06Super...
Virkelig velkonstrueret dokumentar film, der viser hvor svært det er at finde sandheden. Sagen om børnemishandling i en lille by spinner helt ud af kontrol, og snart ved man ikke hvad der er heksejagt og hvad der er benægtelse af fakta.

Svimlende godt lavet - når den er færdig har du det som du lige har været i en intellektuel boksekamp. Doku'ens svar på en David Lynch film.

Instruktøren går dog et skridt for langt i sin ellers yderst spidsfindige manipulation af publikum, nemlig med broderen til faderen i Friedman famlien. I aller sidste øjeblik viser Jarecki sit sidste kort, og det er lidt for "smart" - ikke fair overfor hvad man går væk med når filmen slutter.

Derfor ikke seks stjerner

08/02-06Kanon dokumentarfilm...
Anonym
Dette er virkelig en fantastisk dokumentar om en tilsyneladende normal familie, der viser sig at være alt andet end det... SE DEN !

04/02-05Za Kannushi...
jeg har ikke engang set den her film! Jeg vidste ikke at den fandtes! Det var en af mine venner der fik lov til at tjekke Scope ud, og da jeg så gik på toilet, ja så skrev han denne her anmeldelse!! En skam ja. For hvis den virkelig er så "rystende", så "fantastisk", og alle de andre tillægsord, som er blevet brugt til Capturing the Friedmans, så er det da en skam, at der bliver skrevet på den måde om den!


Beklager, men kast din kritik på min ven!! :-)

01/02-05god
Anonym
jeg er meget enig med PM. det er en stærk oplevelse.

01/02-05fænomenal
Anonym
Jeg synes til gengæld at det er en fuldstændig fantastisk film, der både er chokerende, rørende og forstemmende. Instruktøren er forbilledligt objektiv (undtagen i en enkelt lille scene), så det ganske er op til tilskuerne at tage stilling.

31/01-05InuAx
Kan du eventuelt beskrive, hvad du mener, der er dårligt ved filmen?

31/01-05Den er skrækkelig!!!!
Capturing the Friedmans er noget af det skrækkeligste, dårligste, mest elendige jeg nogensinde har set!! Der er simpelthen ikke ET ENESTE godt sekund i denne hersens LORTE film!

23/01-05God familiefilm :-)
Anonym
Denne film handler kort og godt om en familie der er totalt fucked up. Jeg kan garantere dig for at du vil synes at din egen familie er ekstrem normal og kedelig efter du har set denne film, uanset hvad du syntes inden.

14/01-05rystende dokumentarfilm
Anonym
så den til en snigpremiere i Palladium København. den har vundet et utal af filmpriser verden over, så forventningerne var helt i top og jeg blev ikke skuffet. dog var jeg noget forvirret omkring skyldssprøgsmålet i filmen. hmmmm, men så er der da noget at tale om.

Fakta

Medvirkende
Sig selv Arnold Friedman
Sig selv Elaine Friedman
Sig selv David Friedman
Sig selv Seth Friedman
Sig selv Jesse Friedman
Sig selv Howard Friedman
Sig selv John McDermott
Sig selv Frances Galasso
Sig selv Joseph Onorato
Sig selv Judd Maltin
Bag kameraet
Instruktion Andrew Jarecki
Produktion Andrew Jarecki, Marc Smerling
Fotografi Adolfo Doring
Klip Richard Hankin
Musik Bill Harrington, Andrea Morricone
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord Dysfunktionel familie, Pædofili
Premieredatoer
Biograf 21.01.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 107 min.
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 888
Selskab HBO Documentary
Biodistributør Miracle Film

Se også...