Imaginary Heroes

All American-familien Travis er alt andet end lykkelig. Efter den ældste søns selvmord kæmper ægteparret Tim og Sandy med at få forholdet til den yngste søn til at fungere. Men der er mange skeletter i skabet. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama, Komedie
Instruktør Dan Harris
Medvirkende Sigourney Weaver, Emile Hirsch, Jeff Daniels, Michelle Williams
Spilletid 112 min.
Biopremiere 25.02.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sigourney Weaver

Sigourney Weaver har indtaget sin plads i filmhistorien som Ripley i de fire "Alien"-film, men den høje brunette har mange andre varierede roller på sit cv. Hun holdt skansen blandt larmende special effects i de to 'Ghostbusters'-film og blev Oscarnomineret to gange på samme år for 'Gorillaer i disen' og 'Working Girl' (1988), hvor hun var en rig...

Anmeldere

Berlingske
"...skildrer med andre ord noget så usexet som sorg, men man bliver alligevel glad for filmen, fordi den er overraskende skarp og begavet - samt usædvanligt velspillet..."

Information
"...virker frem for alt som et filmisk sidestykke til en typisk debutroman, der vil have for meget med, men også øser ud af nyvunden, men bitter erfaring. Derfor værd at se..."

Ekstra Bladet
"...kan næsten ikke undgå at gøre indtryk...men den er for ujævn..."

B.T.
"...veksler mellem det groteske og det stilfærdigt forfærdelige og med nød og næppe undgår at tippe over i det patetiske."

Cinemazone
"Der er tider, hvor man kan synes, at instruktøren sætter lovlig mange underplots, hemmeligheder og konfrontationer på banen. Men med sit solide stjernehold formår han alligevel at holde dramaet i spil..."

Brugere

09/03-12

09/03-12Et stærkt portræt af en dysfunktionel familie 2
Filmen handler om en dysfunktionel familie med mange psykiske spændinger, som rækker mange år tilbage. De taler ikke om det, for det orker de ikke, og de skjuler for hinanden hvad der virkelig foregik. Da den ældste søn begår selvmord går familien nærmest i opløsning, og efterhånden begynder skeletterne at komme ud af skabet.

Jeg synes at filmen siger meget om min egen familie, og jeg tror at mange familier mere eller mindre har det på samme måde.

Et stærkt skuespil i alle roller gør filmen meget overbevisende.

31/03-06- Sorg i alle former -
”Imaginary Heroes” er et dejligt stille drama, hvor vi ryger op og ned på humørbarometret, og selvom vi er blevet stopfodret med lige præcis denne type drama de sidste par år, så bliver man aldrig træt af dem, så længe det er fortalt så godt som her.

Vi følger en families sammenbrud, da den ene søn begår selvmord, hvor hvert familiemedlem tackler tragedien på deres egen måde. Derfor er det heldigt, at personskildringen er så god som den er og ikke mindst, at skuespillet er det. Både Sigourney Weaver og især Jeff Daniels er en underspillet fornøjelse at opleve, men også unge Emile Hirsch gør det godt.

Filmen har måske sine diffuse øjeblikke, men Harris’ evne for at fortælle det alvorlige drama med en perfekt kant af humor er ikke til at tage fejl af og hiver filmen op på de 4 stjern...

23/11-05Endnu en B-film - eller det der er værre!
Anonym
...man forstår ikke anmeldelserne - men den Mr Piil fra Berlingske må have sovet godt under forstillingen - eller har han fået nogle penge fra producenten? - meget kan man byde det Danske publikum - men denne 'pyntede film med ellers kendte navne, er lige saa opstyltet eller værre som Scope mv - Mit råd støt ikke denne gang sjask!! - jeg kan desværre ikke give minus point!!

22/02-05Dejlig, varm, opløftende 1
Anonym
En af de film man har det rigtig godt med - fordi den er så realistisk. Paletten er blandet helt korrekt her. Skuespillerne er hammergode.


Fakta

Medvirkende
Sandy Travis Sigourney Weaver
Tim Travis Emile Hirsch
Ben Travis Jeff Daniels
Penny Travis Michelle Williams
Matt Travis Kip Pardue
Marge Dwyer Deirdre O'Connell
Kyle Dwyer Ryan Donowho
Steph Connors Suzanne Santo
Vern Jay Paulson
Jack Johnson Luke Robertson
Bag kameraet
Instruktion Dan Harris
Produktion Illana Diamant, Moshe Diamant, Frank Hübner, Gina Resnick, Denise Shaw
Manuskript Dan Harris
Fotografi Tim Orr
Klip James Lyons
Scenografi Rick Butler
Musik Deborah Lurie, John Ottman
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 25.02.2005
Dvd 24.10.2005
Øvrige oplysninger
Alternativ titel American High
Land Belgien, Tyskland, USA
Produktionsår 2004
Spilletid 112 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 410
Selskab ApolloProMedia, Signature Films
Biodistributør Angel/Scanbox

Se også...