Coffee and Cigarettes

Forskellige steder i USA sidder en række forskellige mennesker og drikker kaffe, ryger cigaretter og diskuterer alt mellem himmel og jord. Nogle er bekendte, nogle familie, mens andre igen ikke kender hinanden. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Komedie
Instruktør Jim Jarmusch
Medvirkende Roberto Benigni, Steven Wright, Joie Lee, Cinqué Lee
Spilletid 95 min.
Biopremiere 04.02.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jim Jarmusch

(INSTRUKTØR)
Jim Jarmusch er født i Ohio, men er af tjekkisk-tysk-fransk-irsk herkomst. Han debuterede i begyndelsen af 1980’erne med den noget anstrengte lavbudget-film "Permanent Vacation" og brød igennem med ”Stranger Than Paradise” (1984), stadig et af de bedste eksempler på Jarmuschs helt egen minimalistiske, underdrejet humoristiske st...

Anmeldere

Berlingske
"En tilbagelænet præstation, der både giver sig god tid og kræver, at man har den."

Jyllands-Posten
"Det er en film, der i sjælden grad lever af sin dialog, hvor replikkerne krydser hinanden på totalt kikset facon."

Weekendavisen
"...Jarmuchs ode til ligkistesøm og trætte mænds livsblod [er] et særdeles velanbragt pausesignal."

Information
"Fans af Jarmusch vil sikkert føle sig i godt selskab, mens andre vil opdage, at 10 minutter kan føles som virkelig lang tid."

Ekstra Bladet
"...målgruppen vil med garanti værdsætte bagatellerne."

B.T.
"Har man tålmodighed til at se en lind strøm af kaffekopper skudt oppefra mens man venter på guldkorn fra Bill Murray, Jack White og Cate Blanchett er Coffee and Cigarettes en aften værd."

Cinemazone
"...når billederne er bedst, danser røgen kinddans med lærredet, og kaffeduften kommer publikum i møde, mens man klukker med i mørket over de sære samtaler."

Brugere

22/07-07Very small talk
Jim Jarmusch begyndte optagelserne til denne film i 1986. "Coffee and Cigarettes" består af en række små scener med mennesker, der sidder på cafeer eller lignende, drikker kaffe og snakker. De første tre klip har tidligere været udsendt som selvstændige kortfilm, og måske skulle Jarmusch bare have stoppet projektet dér, for 10 år siden.

Selv om klippene er hyggelige i deres ekstremt tilbagelænede Jarmusch-stemning, kan jeg nemlig ikke rigtig se, hvad jeg skal bruge denne film til. Det gennemgående emne synes at være smalltalk; forskellige vinkler på, hvordan mennesker konverserer over en kop kaffe. Jarmusch har et fantastisk øje for detaljerne, men alligevel blev det for kedeligt og pointeløst for min smag. Det var som at se et halvanden time langt stykke installationskunst.

En del...

11/03-05stop en halv 1
Jeg synes nu historierne virker fint.

Der er en god "skør" balance mellem individualismen og fællesskabet i alle sketchene. Folk i sketchene mødes og taler med hinanden, men de er lidt for selvbevidste og lidt for ensomme og samtalerne bliver derefter. For de er i bund og grund mest optaget af sig selv og deres eget projekt.

Og selv når pigen hjælper med et råd til at reparere teslapolen, fatter han jo ikke at hun er mere interesseret i ham end i den skide teslapole, men han gengælder bare ikke hendes følelser.

Hvad skal vi egentlig dybest set med hinanden, spørger Jarmusch i et vittigt opgør med kaffen og cigaretternes skadelige virkninger. En slags Short Cuts i sort og hvidt, hvor farverne, kærligheden og varmen totalt mangler. Men alting defineres heldigvis ved sin modsætning.

03/02-05cool men overvurderet
ganske interessant og sjov snik-snak om alting og ingenting, men desværre ikke altid hveken oplyst eller begavet.

Einstein sagde engang at folk, der ser sig selv som intellektuelle, bare har uddannet sig udover deres intelligens. Den er måske lige skarp og firkantet nok, men det passer nu til denne film.

Alligevel må jeg anbefale den, for den er ganske underholdende.. Findes forøvrigt på R1 DVD for ikke ret mange penge. Jeg fik den for 10 dollar. Ved ikke hvor meget man får ud af at se den i biffen, da den hverken er særlig interessant visuelt.

Fakta

Medvirkende
Roberto Roberto Benigni
Steven Steven Wright
Den gode tvilling Joie Lee
Den onde tvilling Cinqué Lee
Tjener Steve Buscemi
Vinny Jr. Vinny Vella Jr.
Iggy Iggy Pop
Tom Tom Waits
Joe Joseph Rigano
Vinny Vinny Vella
Bill Murray Bill Murray
Shelley Cate Blanchett
Bag kameraet
Instruktion Jim Jarmusch
Produktion Jason Kliot, Demetra J. MacBride, Rudd Simmons, Jim Stark, Birgit Staudt, Joana Vicente
Manuskript Jim Jarmusch
Fotografi Tom DiCillo, Frederick Elmes, Ellen Kuras, Robby Müller
Klip Jim Jarmusch, Terry Katz, Melody London, Jay Rabinowitz
Scenografi Dan Bishop, Mark Friedberg, Tom Jarmusch
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 04.02.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 7.271
Selskab Asmik Ace Entertainment

Se også...