Tristan (Tristan + Isolde)

En smuk prinsesse forelsker sig i en ædel ridder, men deres romance risikerer at ødelægge den skrøbelige fred mellem England og Irland. Er deres kærlighed dødsdømt? © Scope

Produktionsår 2005
Genre Action, Drama
Instruktør Kevin Reynolds
Medvirkende James Franco, Sophia Myles, Rufus Sewell, David O'Hara
Spilletid 125 min.
Biopremiere 12.04.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...et konventionelt episk ridderslag, og ganske lang, men værd at se, hvis man ikke har andet for."

Berlingske
"...godt skruet sammen i forhold til dialog og valg af dramatiske scener, og den er overordnet set en vellykket indspilning af en ridderfilm."

Jyllands-Posten
"Hvis ikke det var fornærmeligt over for Prins Valiant, ville jeg påstå, at der er mere af ham, end der er Liebestod i denne uinspirerede eventyrfilm."

Information
"...en stærk fortælling i en upersonlig og uengagerende fortolkning, hvis tillid til publikums (følelsesmæssige) intelligens kan ligge på at lille sted og hvis patos forbliver et postulat."

Ekstra Bladet
"Det er lidt for sammenbidt og gråt."

B.T.
"Når filmen alligevel fungerer, skyldes det den gode historie, de umanerligt flotte billeder og skuespillerstjerneskud som Sophia Myles og Rufus Sewell."

Cinemazone
"En fuldpakke med middelalderromantik, krig og konspirationer serveret uden større talent, men med viljen til at underholde bredt."

Brugere

29/05-07Mørk middelalderromantik
Hyperromantisk, men visuelt dyster udgave af den klassiske fortælling om ridder Tristan, der drager til Irland for at vinde prinsesse Isolde til sin konge, men ender med selv at falde for hende (og hun for ham).

Historien er moderniseret med et par bitre bemærkninger om tvangsægteskaber, men ellers er filmen vist rimeligt tro mod forlægget. Især i starten bliver der lagt op til det store hjerte-smerte-cirkus - faktisk syntes jeg, at introen med Tristan og Isolde som børn var noget af en pine at komme igennem. Men derfra får filmen egentlig samlet sig meget godt op og fortalt historien udmærket. Særligt billedsiden er fin - selv om det skurrer lidt, at den åbenlyst signalerer "mørk middelalder", når historien er så romantisk og tragisk.

Sophia Myles er en udmærket og tilpas lækker...

26/02-07Light ridder-epos
Det er vel efterhånden standarden at ridder-film eller svær-og-sandal genren, skal indeholder storstilede krigsscener med tusindvis af statister. Og netop derfor falder Tristan også igennem uden at gøre noget mindeværdigt indtryk, for der er ganske enkelt sparet på det hele.

Små kampscener, små kærligheds historier, små settings. Tristan er virkelig en film i et meget lille format. Det er ikke fordi den er pinagtig dårlig, men den mangler ganske enkelt saft og kraft til at kunne imponere.

Det er en hurtig overset historie om en mand og en kvinde... og endnu en mand. Jo tak, det ordinære trekantsdrama hænger stadig på opslagstavlen hos en stor del manuskriptforfattere. Og måske kunne Tristan have imponeret mere hvis der var tilføjet noget nyt til genren. Istedet forbliver det et ekk...

26/02-07God film med det hele
Ved ikke hvad mere følelser fra skuespillerne man ville ønske sig - men det måske manglende action i en ridder-film opvejes blændende og i mine øjne næsten og troværdige følelser fra skuespillerne. Imponerende. Noget for begge køn - så helt klart en god film til en hygge aften med kæresten :-)

15/04-06Tristan & Isolde
Anonym
De fleste anmeldelser, jeg har læst, har sagt, at skuespillerne ikke udviser nok følelser eller at der ikke er noget nytænkende i den.

Jeg vil dertil sige, at jeg synes at skuespillerne udviser utrolig mange følelser, man skal bare kaste et lille blik på deres øjne, de viser hvor stor en kærlighed der udspiller sig mellem dem.
Til det nytænkende vil jeg sige, at det behøver der ikke at være i en så fantastisk kærligheds film som denne. Fordi, at den viser hvor stor en kærlighed, der kan være mellem 2 mennesker.

Jeg synes den er fantastisk.

14/04-06Underholdning
Se filmen, men forvent intet andet en underholdning. Filmen har intet nyskabende eller fænomenalt, men den har elementer der underholde alle.

Fakta

Medvirkende
Tristan James Franco
Isolde Sophia Myles
Lord Marke Rufus Sewell
Kong Donnchadh David O'Hara
Melot Henry Cavill
Leon JB Blanc
Anwick Jamie King
Orick Dexter Fletcher
Bragnae Bronagh Gallagher
Witseth Todd Kramer
Bag kameraet
Instruktion Kevin Reynolds
Produktion Moshe Diamant, Lisa Ellzey, Giannina Facio, Elie Samaha
Manuskript Dean Georgaris
Fotografi Artur Reinhart
Klip Peter Boyle
Scenografi Mark Geraghty
Musik Anne Dudley
Genrer og relationer
Genre Action, Drama
Undergenre Ridderfilm, Romance
Nøgleord Forbudt kærlighed, Prinsesse, Ridder
Premieredatoer
Biograf 12.04.2006
Dvd 22.08.2006
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2005
Spilletid 125 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 6.530
Selskab Scott Free Productions, Stillking, Franchise Pictures, QI Quality International GmbH & Co.
Biodistributør Angel/Scanbox

Se også...