Ambulancen

Tim og Frank er brødre. Deres mor er alvorligt syg, og kun en operation kan redde hendes liv. Men den koster penge, og brødrene beslutter derfor at begå et røveri for at skaffe dem. Noget går dog galt, og de må flygte i en stjålen ambulance. Bag i ambulancen sidder en lægepraktikant og en hjertepatient, som vil dø, hvis ikke han kommer på hospitalet i en fart. Av min arm! © Scope

Produktionsår 2005
Genre Action
Instruktør Laurits Munch-Petersen
Medvirkende Thomas Bo Larsen, Paw Henriksen, Helle Fagralid, Thorbjørn Hummel
Spilletid 80 min.
Biopremiere 15.07.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Laurits Munch-Petersen

(INSTRUKTØR)
Laurits Munch-Petersen spillefilmsdebutterede i 2005 med action-dramaet 'Ambulancen'. I hovedrollerne ses Thomas Bo Larsen og Paw Henriksen som brødrene Tim og Frank, der kludrer alvorligt i et fosøg på at røve en bank. Filmen udspiller sig i realtid i og omkring det køretøj, der har givet den navn. Efter at have afsluttet sin uddannelse på De...

Anmeldere

Politiken
"...kommer...kun delvist i mål, som et sine steder virkeligt nervepirrende og andre steder ufrivilligt komisk race med selve livet."

Berlingske
"...bevæger sig nemlig så faretruende mellem det decideret platte og det studentikost overambitiøse, at den har svært ved at ånde ubesværet."

Jyllands-Posten
"Manuskriptet ubehjælpsomt, sladdervornt og retarderet. Vi får ikke noget at vide. Ikke noget, der rager os, for replikkerne kører i tomgang."

Weekendavisen
"Facit fortaber sig da i klicheer, men på vejen har man været spændt og lært tre gode karakterer at kende."

Information
"...et lille og lukket univers som en ambulance er det karaktererne og det rige og nuancerede spil, som skal bære filmen, og her formår Laurits Munch-Petersen og hans medforfatter Lars Andreas Pedersen stort set ikke at servere andet end klicheer og fortænkte konstruktioner."

Ekstra Bladet
"Dansk action er en sjældenhed, og her lykkes det rigtig flot og med midler at fastholde farten, spændingen og det truende kaos..."

B.T.
"...et kækt skud adrenalin i rumpen på dansk films hverdagstrivialiteter. I det mindste på ideplanet."

Cinemazone
"...et forfriskende bud på, at der findes en mellemvej mellem det prætentiøse og det overfladiske. En mellemvej, han drøner ud af med et overbevisende overskud."

Brugere

10/12-10

12/04-10Av av av
En film der på alle måder lever op til de middelmådige forventninger der efterhånden er til danske film. 'Low budget' skrækscenarier og elendigt, elendigt skuespil.
Thomas Bo Larsen er en dygtig skuespiller, men som alle andre har han brug for instruktion i sin rolle. Desværre var der ingen rolle så han kører på autopilot gennem hele filmen, i den rolle han altid tager.

Paw Henriksen spiller middelmådigt og hende fra 2900 Happiness (Fagralid) skulle bare holde sig til tv-serierne. Det eneste plus er at hun er umenneskeligt køn, men det holder bare ikke når filmen skal have bare et nogenlunde indhold. Hun overspiller og sætter folk i et dilemma om hvorvidt man skal lukke øjnene eller holde sig for ørene.

Filmens manus er tyndt, klichéfyldt og replikkerne er alle sammen noget der...

06/09-08paw henriksen
det eneste der redder ambulancen er paw henriksen. ellers er det dansk film i totalt nød

22/07-07Fin dansk thriller
Paw Henriksen og Thomas Bo Larsen spiller brødrene Tim og Frank. De begår et røveri for at skaffe penge til deres dødende mor, så hun kan få behandling i Tyskland. Men alt går galt og de flygter i en ambulance hvor i der ligger en dødende hjetepatient. Politiet er i hælene hele filmen igennem og de bliver mere og mere i tvivl om de skal aflevere hjetepatienten eller flygte.
Thomas Bo og Paw spiller ganske godt i denne hæsblæsende danske thriller. Man føler sig underholdt fra start til slut og filmen er bestemt værd er se.

18/03-06Kører Konstant Forkert
For at hjælpe deres syge mor, begår to brødre røveri (Larsen, Henriksen). Da det ikke går for godt, ender de med at måtte flygte i en ambulance, hvori der befinder sig en kvindelige læge-praktikant (Fagralid) og en dødssyg hjertepatient.

Tragikomisk dansk actiondrama, der ikke kan betegnes som at være en videre vellykket genreblanding, for hverken komikken, dramatikken, tragikken eller actionscenerne fungerer efter hensigten eller står særlig stærk eller virker gennemførte.

Den ufokuserede historie, der aldrig for alvor tager fat i en, forekommer ujævnt fortalt og instrueret og man savner at fortællingen fordyber sig i sig selv, eller i det mindst blot for lov til at folde sig ud og blive til et eller andet.

I de tre bærende roller, lirer den ellers normalt herlige Bo Larsen ...

20/02-06En skændsel!!
Anonym
Det er simpelthen så sørgeligt at folk med \"interesse\" i denne film, prøver at pumpe den op til at være noget den på ingen måde er.
I er en skændsel for jeres fag. Denne film er jo det arveste BRÆK! - hvis man ikke har råd til at lave en film så LAD VÆRE!
det er så pinligt at være vidne til dette low budget nightmare, hvor eks. et bankrøvere fikses ved at vise et billede af en bank filmet udefra, og så nogle stemmer der kører i baggrunden ala \"hit med pengene\". nej nej nej nej - og så kunne der lige blive til 3 skuespillere, som sidder i en ambulance fra start til slut. Fuck! hvor er det pinligt!

Den dårligste film jeg nogensinde har set!

Skam jer!
Thomas no (set i biografen)

27/12-05Noget af det værste!
Hvor er den dog spild af tid. Meningsløs, historieløs og totalt forladt for al form for underholdningsværdi. Den smule historie der er, er forudsigelig og kedelig. Kan ikke forstå at man overhovedet kan komme på sådan en film! Pinligt skuespil oven i hatten.
Ja, man skal som minimum give en stjerne, selvom jeg gerne ville have undværet.

05/12-05Gaaab
Anonym
Hvordan man kan lave en film på et så tynd koncept er utroligt.
Det virker som om at de første 5 min. bare skal overståes, så vi kan komme ud at køre ambulance.
Filmen er forudsigelig fra start til slut, absolut ingen former for nytænkning. Der er nogle sjove kommentarer i filmen, men det er nok også det eneste positive at sige om kortfilmen Ambulancen (1 time og 12 min).

05/12-05Genialt
Anonym
Super film. Fik mig en lang grinetur med denne ambulance for fuld udrykning. Virkelig humoristisk og mega sjov. Fed dogme film !

11/09-05øøhhh
Anonym
Hvad er dette dog for noget værre noget det her. Er faktisk temmelig chokeret over at sådan en film har kostet statskassen 5.500.000 Kr.
Det er jo plat underholdning af mest meningsløse skuffe. Hvad helvede er det lige vi har gang i her i Danmark ??Fakta

Medvirkende
Frank Thomas Bo Larsen
Tim Paw Henriksen
Julie Helle Fagralid
Thorbjørn Thorbjørn Hummel
Overlæge Leavens Kim Sønderholm
Sygeplejerske Charlotte Bidstrup
Politibetjent Nicolei Faber
Politibetjent Rasmus Iversen
Politibetjent Mads Koudal
Politibetjent Lars Oluf Larsen
Bag kameraet
Instruktion Laurits Munch-Petersen
Produktion Tomas Radoor
Manuskript Laurits Munch-Petersen, Lars Andreas Pedersen
Fotografi Jan Pallesen
Klip Cathrine Ambus
Scenografi Sabine Hviid
Musik Peter Peter
Genrer og relationer
Genre Action
Premieredatoer
Biograf 15.07.2005
Dvd 06.12.2005
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2005
Spilletid 80 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 46.672
Selskab Nordisk Film
Biodistributør Nordisk Film

Se også...