The Notebook

En aldrende mand besøger jævnligt en kvinde på plejehjemmet. Under hvert besøg læser han op af en laset notesbog. Den rummer historien om et ungt elskende par, der bliver adskilt under Anden Verdenskrig, men mod alle odds genforenet syv år senere. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama
Instruktør Nick Cassavetes
Medvirkende Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner, Gena Rowlands
Spilletid 123 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

13/02-12"PHANTASTISK"
Enestående, hjerteskærende, medrivende kærligheds drama.
Som du aldrig har set det før.

Filmen er så smuk og troværdig, at man bare falder igennem fra begyndelsen.
Smilet er fremme, såvel som tårerne. Skuespillet, fotograferingen og historien, efterlader dig med åben mund. En oplevelse.
Kan brandvarmt anbefales.

Startede filmen kl. 02 med forhåbning om, at kunne falde i søvn. Men de efterfølgende 120 minutter, kunne jeg ikke lukke et øje.
Dybt betaget.

04/12-09velmenende
Det er rigtig svært at finde en kærlighedsfilm der ikke på et eller andet tidspunkt kammer over i sentimentaltet, ofte med en efterfølgende snigende fornemmelse af kvalme.

Efter min mening er det ofte fordi ingen tør tage emnet seriøst, sådan som det skal for at lave en ordentlig film om emnet.

The notebook balancerer på en knivsæg af hvad der er for meget, uden dog at falde helt igennem.

Et langt stykke af vejen fungerer den faktisk rigtig godt i sin fortælling om den kærlighed, der kun kan opleves gennem unge menneskers øjne, i alt hvad det indebærer af uskyld og naivitet.

Men sidstnævnte bliver også filmens problem, for den her uskyld og naivitet skal sidenhen erstattes af noget andet og noget dybere og det bliver den ikke..Den udvikler sig ikke efterhånden som hovedperson...

03/10-09Uforglemmelig oplevelse
Jeg er aldrig blevet så varmet om hjertet, som jeg gjorde ved The Notebook. Fortællingen er fantastisk og sætter dybe spor i ens tanker. Kemien mellem de to skuespillere er utrolig, hvilket er med til at gøre filmen meget troværdig. Desuden synes jeg, at de to skuespillere fortjener langt større anerkendelse for deres evner. Alle de små detaljer i filmen, er med til at gøre den til et sandt mesterværk. Man kan ikke undgå at blive helt betaget af deres kærlighed, og slutning er så utrolig rørende, at man ikke kan undgå at fælde bare en enkelt tåre.

16/08-07Amerikansk når det er bedst
Et gammelt ordsprog siger, at der er to smukke ting i livet: Kærligheden og døden. Det er netop hvad ”the Notebook” handler om. Der er mange film der giver sig ud for at handle om kærligheden, men hvis den ikke tør se smerten og døden i øjnene, så bliver den uvægerligt overfladisk. ”The Notebook” er som sagt en undtagelse. Den tør tage tyren ved hornene, og fortæller en både gribende og ægte historie. En smuk, smuk film.

04/02-07Masterpiece
Enestående smuk film. Fantastiske skuespillere. Rørende historie. Den skal bare ses!

25/09-05Patetisk!
Anonym
Elendigt! Men hvad forventer man egentlig også, når filmen bygger på en knaldroman af Nicholas Sparks... Historien er lige så forudsigelig og ligeså patetisk som hans roman Message in a Bottle, der jo også blev lavet til en film... Man sidder og krummer tæer det meste af tiden, mens violinerne bliver misbrugt og prøver at påtvinge publikum at fælde en tåre. Det her er ikke bedre end en TV-udgave af en Danielle Steel roman!!!

11/08-05Virkelig rørende
Anonym
Virkelig fantastisk film! Ikke nok med at skuespillerne gør det rigtig godt, så er historien god og original - og selve stemningen og kemien blandt skuespillerne kan bringe tårer frem!

24/07-05Smuk historie
Anonym
Jeg elskede virkelig denne historie. Den var så smuk og romantisk, man kunne ikke lade være med at græde. Jeg var virkelig forbløffet over en så god historie. Det er blevet til en af mine yndlings film, og jeg elsker den bare. Den er helt sin egen. Skuespillet er godt, og jeg kan specielt godt lide Rachel McAdams. Jeg synes virkelig den er godt lavet og har smuk natur.

13/06-05smuk og forudsigelig
Alvorsfuld og veliscenesat romantisk drama, der dog desværre lider under en uoriginal tilgang til genren. Som søn af den legendariske John Cassavetes, har Nick Cassavetes nogle høje forventninger at leve op til, og selvom han aldrig har serveret noget sandhed originalt og med tiden banebrydende (var dog tæt på med den atypiske She’s so Lovely, med manuskript af John Cassavetes), kan man tydeligvis mærke det personlige engagement og oprigtige tro på forlægget, i dette tilfælde at manuskript baseret på en bog af Nicholas Sparks.

Efter en indædt kraftpræstation i Henry Beans kontroversielle, men nuancerede The Believer, var det vist ikke til at komme udenom, at Ryan Gosling virkelig var et stortalent, der var værd at holde øje med. Heldigvis blev det kun til en kommerciel rolle, i Schro...

Fakta

Medvirkende
Noah Ryan Gosling
Allie Rachel McAdams
Duke James Garner
Allie Calhoun Gena Rowlands
Lon Hammond James Marsden
Rower Tim Ivey
Harry Ed Grady
Barker Geoffrey Knight
Fin Kevin Connolly
Keith Anthony-Michael Q. Thomas
Selma Jennifer Echols
Esther Starletta DuPois
Bag kameraet
Instruktion Nick Cassavetes
Produktion Lynn Harris, Mark Johnson
Manuskript Jeremy Leven
Forlæg Nicholas Sparks
Fotografi Robert Fraisse
Klip Alan Heim
Scenografi Sarah Knowles
Musik Aaron Zigman
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Romance
Premieredatoer
Dvd 08.02.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 123 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site

Se også...