Pusher III

Narkohandleren Milo har nok at se til. Hans datter fylder 25 og der skal holdes en kæmpe fest. Samtidig er en af hans håndlangere forsvundet med ecstacy til en værdi af 120.000 kroner og den albanske mafia vil meget gerne have deres penge. Og som om det ikke er nok, er de fleste af hans håndgange mænd syge efter at have spist hans mad. Milos position som gangster er truet. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama
Instruktør Nicolas Winding Refn
Medvirkende Zlatko Buric, Ilyas Agac, Marinela Dekic, Kujtim Loki
Spilletid 102 min.
Biopremiere 02.09.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nicolas Winding Refn

(INSTRUKTØR)
Allerede som 25-årig fik Nicolas Winding Refn sit afgørende gennembrud med den intense hverdagsthriller 'Pusher', der skildrer en uge i småforbryderen Franks liv. Trods sit meget lave budget på seks millioner og en tilsyneladende smal historie med vægt på personkarakteristik frem for handling blev 'Pusher' et stort hit hos publikum. Med sin dy...

Anmeldere

Politiken
"Der er vittige og potente scener, hvor Winding Refns talent ikke fornægter sig, men som helhed virker fortællingen distræt."

Berlingske
"I mangel af en original historie lader Nicolas Winding Refn »Pusher 3« udvikle sig til makaber splatterfilm, hvad der ikke er spændende, bare kvalmende."

Jyllands-Posten
"...man må beundre Refn for den konsekvens, hvormed han ofrer al smartness for at søge dybere ind i sin kuldslåede skæbneskildring."

Weekendavisen
"At se Pusher 3 er som at overvære en trafikulykke. Utilsigtet bliver vi vidne til noget, vi nødig vil se, og chokket sidder i kroppen, længe efter at filmen er slut."

Information
"Pusher-trilogien syner af noget, som den står helt for sig i nyere dansk film - kølig, kraftfuld og konsekvent."

Ekstra Bladet
"...har bestemt sine øjeblikke, men med forgængeren in mente er det ikke desto mindre tale om en gedigen skuffelse."

B.T.
"...det viser sig ganske umuligt at føle den frustration og det pres, som hovedpersonen står midt i."

Cinemazone
"Filmen rykker definitivt grænserne for, hvor langt man kan gå i skildringen af vold i dansk film. Scenen er stilsikker, minimal og på samme tid aldeles overvældende i al sin grusomhed. Desværre bliver også den bagvedliggende ide gennemblødt."

Brugere

20/07-15Den grimme ælling 4
Det bedste ved Pusher trilogien er, at de bliver bedre og bedre, selvom de ligger enormt tæt. Ingen af Refns film er decideret dårlige, på nær måske Fear X, hvor man tydeligt kan mærke, at Refn er på usikker grund. Den minder på nogle punkter om Only God Forgives, men i modsætning til denne, så har instruktøren fundet sin egen stil og tematiske standpunkt.

Fear X ser jeg på mange måder som en stiløvelse, der sine steder er interessant, men alligevel bliver for ambitiøs, til at kunne bære det. Og så virker det som om, instruktøren stjæler med arme og ben fra David Lynch - og det virker ikke rigtig. Det er først med Bronson, at jeg synes, Refn finder den rette vej; det er først her, han for alvor viser sig at være en mesterlig instruktør, som jeg faktisk synes, er undervurderet i dansk...

11/11-09så nederen!
skod skod og atter skod!

16/12-08åh gud for helvede nej!
dum film klam film totalt blottet for alt godt. hvor er det her dog bare jordens største katastrofe af en film der nogensinde er blevet lavet!

13/09-08nu må det ha en ende
det var sku en ubehagelig kvalmende og dårlig oplevelse det her. stop det nu tror mange har fået nok

09/09-07bundskraber
gør dig selv den tjeneste at lade være med at se denne omgang lort

26/06-07Filmen om Milo
Zlatko Buric havde sit livs rolle i "Pusher", og det har han sådan set stadig i treeren, hvor Milo nu får lov at fylde en hel film.

Filmen udspiller sig på ca. 24 timer - en dag i Milos liv, hvor han både skal stå for maden til sin datters fødselsdag, rode sig ind og ud af en kikset narkohandel og forsøge at holde sig stoffri. Det er en film om en midaldrende, træt gansterboss, der forsøger at holde fast i sit selvbillede som en stor mand.

Men det bliver ærligt talt noget rod. Handlingen er usammenhængende, og Nicolas Winding Refn overdriver det nære portræt af gangsterbossen. Der er alt for mange skud af Milo, der nisser rundt, og det betyder, at filmen er ekstremt længe om at komme i gang. Den sidste halvdel går væsentligt bedre, men helhedsindtrykket er altså: Rod.

Derfor bli...

23/03-07Slagteren fra nørrebro
Med "Pusher 3" runder Nicholas Winding Refn sin filmtrilogi om den danske narkounderverden af, men spørgsmålet om to film ikke havde været nok, må siges stadig at agere løst i luften efter denne mest middelmådige del.

Omdrejningspunktet er i denne tredje og sidste omgang den jugoslavske pusher-bagmand Milo. En herre som de fleste der har set de to tidligere "Pusher"-film naturligvis vil huske for sin overkarakteristiske og næsten utydelige accent og sin utilregnelige linje mellem at være en elskværdig fætter og iskold forretningsmand. Milo er kommet op i årene, kiloene har sat sig og han har pådraget sig opgaven at sørge for mad til 50 mennesker på sin voksne datters fødselsdag. Og mens tidspresset øges, hober Milos yderligere problemer sig op til truende og uoverskuelige mængder.

...

19/02-07Hala'l Slagter
De første 20 minutter er det svært at overhovedet forstå hvad personerne siger, hvilket er ærgeligt, men man glemmer det egentligt hurtigt da intensitet kommer filmen til gode. Man kan roligt mærke presset og dramaet som vores hovedperson bliver udsat for. Desværre dør det lige pludselig da Refn går over i Saw genren, og simpelthen leger med slagteri af mennesker. Den mister fastheden og kynismen og bliver mere vulgær og uforståeligt. Man tænker nærmes hvad er der blevet af bare at smide ligene i en sø? - men samtidig må man give Refn's vovemod og eksplodere scenen i blod og indvolde. Men alt i alt er der tale om at Pusher bibeholder sin fantastiske dynamik og pulserende mørklagte skæbnesvanger samfund... Også skal det siges at Zlatko Buric faktisk gøre det overraskende godt!

For vulg...

02/10-06kong af Kopenhagen
Der kan vist ikke længere lægges skjul på, at de to gratificerede efterfølger til den egenrådige Nicolas Winding Refns hårdtslående og klassikerstatuerende debutfilm, den fremragende Pusher fra ´96, er blevet affødt af en økonomisk og kommerciel nødvendighed, ikke et kunstnerisk og oprigtigt ønske fra Refns side om at videreeksplorere Danmarks undergrundsverden. Refns produktionsselskab gik fallit efter det uberettigede publikumsflop Fear X, hvor Refn forsøgte at distingvere sig fra den konventionelle danske spillefilmsscene med en international produceret og Lynch-inspireret eksistentialistisk thriller om en virkelighedsopfattende diffus mand på jagt efter indre forløsning (en gennemgående tematik i Refns film). Fear X var en fremragende og dybt fascinerende film, der ikke fortjente fia...

23/05-06Speed III
Meget imponerende og bragende stærkt påvirket af dynamisk effekt af medrivenhed.Fakta

Medvirkende
Milo Zlatko Buric
Lille Mohammed Ilyas Agac
Miranda Marinela Dekic
Luan Kujtim Loki
Rexho Ramadan Huseini
Radovan Slavko Labovic
Mike Levino Jensen
Mitja Marek Magierecki
Svend Svend Erik Eskeland Larsen
Røde Karsten Schrøder
Bag kameraet
Instruktion Nicolas Winding Refn
Produktion Henrik Danstrup
Manuskript Nicolas Winding Refn
Fotografi Morten Søborg
Klip Anne Østerud, Miriam Nørgaard
Scenografi Rasmus Thjellesen
Musik Peter Peter
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 02.09.2005
Dvd 21.03.2006
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2005
Spilletid 102 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Nordisk Film
Biodistributør Nordisk Film

Se også...


Pusher
1996
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bleeder
1999
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Fear X
2002
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Pusher II
2004
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Valhalla Rising
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk