Forhekset (Bewitched)

Skuespilleren Jack Wyatt har brug for et hit for at få karrieren tilbage på rette spor. Han ser filmatiseringen af en populær tv-serie som sin chance. Den ukendte Isabel får den kvindelige hovedrolle og skal spille en heks, der bliver husmor. Situationen bliver indviklet, da de to skuespillere falder for hinanden, og det viser sig, at Isabel faktisk er en virkelig heks. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Komedie
Instruktør Nora Ephron
Medvirkende Nicole Kidman, Will Ferrell, Shirley MacLaine, Michael Caine
Spilletid 102 min.
Biopremiere 16.09.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Will Ferrell

John Wiliam Ferrell blev en del af den amerikanske comedy-institution 'Saturday Night Live' (1975-) i 1995 og har siden været flittig som skuespiller – og lejlighedsvis manuskriptforfatter - i det komiske rollefag. Efter en række mindeværdige biroller, fik han sit endelige gennembrud med hovedrollen i familiekomedien 'Elf' (2003). Ferrell ble...

Anmeldere

Politiken
"Jeg kan ikke finde én sand replik i filmen, og jeg kan ikke hitte én linje eller ét billede, som jeg morer mig over."

Berlingske
"...en anstrengende, usjov gang nonsens."

Jyllands-Posten

Information
"Selv om Hollywood er en falmet satirisk skydeskive, og instruktør Ephrons CV giver anledning til sund skepsis (hun har bl.a. Sleepless in Seattle på sin samvittighed) er Forhekset ingen ueffen romatisk komedie."

Ekstra Bladet
"Det er fuldstændig lige så åndssvagt som det lyder, men 'Forhekset' har faktisk nogle ganske sjove replikker og rappe episoder..."

B.T.
"Desværre kan hverken manuskript eller Will Ferrell leve op til Nicoles fortryllende indsats."

Cinemazone
"...nogen særlig helstøbt oplevelse kan Forhekset ikke siges at være på trods af det egentlig ret opfindsomme udgangspunkt for historien."

Brugere

30/04-06Superfragaliticexpadaladoucius LORT
Om ni har set Mary Poppins behøve ni ikke sløse jer tid med at se denne film. Samme story og oplæg, og kulisser som tagne ur "the American Dream" filosofien.

Hvordan kan talenter som Kidman, Caine, Farrel tilade sig at gøre en film som er en direkt vej VÆK fra Oscargalans røde tæpper.

At lave en film om skabendet af en opfølgere til en 50 - 60´ sitcom. Har manusforfatterne, tabt inspirationen helt.

Det ende som kan anses for godt er S.McClaine fortolkning af den lidt halvt mandtokige moren, "Endora".

Et "volapyk" af klip fra scene til scene og uden handling!? At A-skuespillere bare vover gå med i dette Åh nej-projekt, er som at spille "Kvit eller dobbelt", men i dette faldet behøvs ikke spilleregler for hele filmen er tabt.

Ni som set TV-serien om "Sabrina - Skolens Heks" ...

16/03-06That Ol' Black Magic
Skuespilleren Jack (Ferrell) siger ja til at medvirke i en genoplivning af Tv-serien ”Bewitched”, der handlede om en familie hvor konen var en heks, da han har hårdt brug for en succes. Til rollen som hans Tv-kone med magiske evner, finder han den smukke Isabel (Kidman), i hvem han forelsker sig. Der er blot det ved det, at hun faktisk er en rigtigt heks.

Med en instruktør som Ephron, hvis største bedrifter er film som ”Sleepless In Seattle” og ”You’ve Got Mail”, er der næppe nogen grund til at forvente sig det helt store sus af denne film.

Det får man så absolut heller ikke, for selv om den sine steder prøver at være ægte pladderromantisk og sukkersød som man vel forventer, og den faktisk bygger på en ganske sjov ide, så er den på alle måder middelmådig og uinspirerende lavet, o...

07/03-06- Magien udebliver - 3
”Bewitched” må betegnes som en tandløs og uinteressant komedie. Plottet er egentlig ganske godt udtænkt, og man er med på ideen, men uheldigvis udnyttes det noget nær minimalt. Filmen er svagt instrueret, hvor flere scener føles unødvendige, og så er den ikke engang særlig morsom.

Det eneste der løfter filmen en smule er en hårdt prøvet Will Ferrell, hvis engagement som altid træder tydeligt frem. I den anden hovedrolle giver Kidman en rutinepræstation og gør ikke det store indtryk. Dejligt er det dog at se stærke veteraner som Michael Caine og Shirley MacLaine dukke op i birollerne.

Desværre er det alt, hvad filmen har at byde på i den positive ende, og man er i bedste fald mildt underholdt her og for det meste slet ikke.

03/02-06Bewitched, herlig underholdning med N. Kidman og W. Ferrell.
Udover den smukke og oprigtigt charmerende Kidman, samt den altid sjove og finurlige Ferrell, finder jeg også at der er mange nævneværdige karakterer i birolleafdelingen; såsom Shirley Maclaine og Michael Caine, i denne virkeligt skønne lille romantiske og magiske komedie.

Eftersom filmen hele vejen igennem vedligeholder et ironisk glimt i øjet, er det bare med til at gøre oplevelsen desto mere forførende og morsom. Jeg finder at det på alle måder er en utroligt elskværdig og fantastisk charmerende, samt helt igennem velspillet filmoplevelse, simpelthen.

Kan virkelig ikke komme i tanke om hvornår jeg sidst har følt mig så godt underholdt, af en komediefilm og det er altså helt ærligt. Jeg vil hermed anbefale alle, store som små, at se dette fremragende lille komedie-drama, der p...

04/10-05Fed!
Anonym
jeg synes sgu den var sjov.

23/09-05SIKKE NOGET LORT 1
Anonym
Gad vide hvad der skete i Nicole Kidmans hjerne den dag hun sagde ja til at deltage i den film.....

15/09-05Perfekt komedie
Anonym
Fantastisk sød og sjov film. Will Ferrell er genial!!

30/08-05Sødt... 2
Anonym
Ikke den bedste film heller ikke den værste... Men denne film er ikke en Bio film... Det er en film som skal ses hjemme i Varmen, sammen med kærsten... ( Ikke spild jeres penge...)

Fakta

Medvirkende
Isabel Bigelow Nicole Kidman
Jack Wyatt Will Ferrell
Iris Smythson Shirley MacLaine
Nigel Bigelow Michael Caine
Ritchie Jason Schwartzman
Maria Kelly Kristin Chenoweth
Nina Heather Burns
Larry Jim Turner
Stu Robison Stephen Colbert
Jim Fields David Alan Grier
Bag kameraet
Instruktion Nora Ephron
Produktion Lucy Fisher, Penny Marshall, Douglas Wick
Manuskript Delia Ephron, Nora Ephron, Adam McKay
Fotografi John Lindley
Klip Tia Nolan, Stephen A. Rotter
Scenografi Neil Spisak
Musik George Fenton
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 16.09.2005
Dvd 24.01.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 102 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 3.618
Selskab Columbia Pictures, Red Wagon Productions
Biodistributør Nordisk Film

Se også...