The Edukators (Die Fetten Jahre sind vorbei)

Den fattige tyske studine Jule flytter ind hos sin kæreste Peter, som deler lejlighed med den idealistiske Jan. Hvad hun ikke ved er, at de to fyre bruger deres nætter på at bryde ind hos rige mennesker og efterlade revolutionære beskeder. Jules hemmelighed omfatter derimod en stor gæld til en rig entrepenør. Da Peter er udenbys, beslutter Jan og Jule sig for sammen at bryde ind i hendes plageånds hus. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama, Krimi
Instruktør Hans Weingartner
Medvirkende Daniel Brühl, Julia Jentsch, Stipe Erceg, Burghart Klaußner
Spilletid 127 min.
Biopremiere 05.08.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"Hvad 'The Edukators' har i overflod af vilje til at behandle et ømtåleligt emne som vigende idealisme og mangel på politisk mening på film, mangler den til gengæld i dramatisk spændstighed."

Jyllands-Posten
"'The Edukators' byder med andre ord ikke på færdigstrikkede løsninger eller klare politiske budskaber, men det bliver fortællingen ikke mindre menneskelig af."

Information
"Man sidder tilbage med følelsen af at have mødt en film, der faktisk vil noget, og som trods enkelte overambitiøse brister sikkert overvælder én med masser af den fortælleglæde, energi og dedikation, man tit kan savne i det mere polerede filmudbud."

Ekstra Bladet
"...noget så sjældent som et politisk budskab og dets dilemmaer [kombineret] med en tankevækkende historie om venskab, kærlighed og kidnapning."

B.T.
"Værdierne i 'The Edukators' er sat firkantet op imod hinanden, men på en både spændende og pædagogisk facon, så filmen er ideel som udgangspunkt for en debat i både de ældste klasser i folkeskolen og gymnasiet - uden at være kedelig for os andre."

Cinemazone
"Det er ikke hvert år vi får en politisk komedie af denne kaliber forærende."

Brugere

23/08-06rigtig god
beskriver utrolig godt de enkelte unges problemer og stillingtager.
vi unge står over for mange valg, og vi har alle et formål/mening med at være i denne verden. men hvem skal viderbrnge det budskab og hvordan?
skal man begynde at dræbe og kidnappe for at vider bringe sit budskab til folket??
tag stilling, og se en god film

12/08-05De fede film er ej forbi
"Die Fetten Jahre Sind Vorbei" er sprudlende energisk og idealistisk, og det er derfor svært ikke at blive smittet af filmens energi, hvis man blot kan identificere sig en lille smule med filmens unge hovedpersoner.

Jule (Julia Jentsch) arbejder en gæld af, som hun pådrog sig ved at køre ind i den rige direktør Hardenbergs (Burghaut Klaussner) BMW uden forsikring. Hun bliver nødt til at arbejde de næste otte år af sit liv for at betale gælden, så hun er under pisken som tjenerinde på en fin restaurant fuld af rige svin, der behandler hende som affald. Hendes kæreste Peter (Stipe Erceg) er smårevolutionær sammen med hans ven Jan (Daniel Brühl kendt fra "Good Bye Lenin"), og sammen bryder de ind i rigmandsvillaer og ommøblerer dem med beskeden "Die Fetten Jahre Sind Vorbei".

Da Pet...

06/08-05Se den!
Anonym
Jeg håber ikke at det tyske holder dig væk! En rigtig god film. Perfekt fortalt med mange planer spændende krimi - god drama - kærlighed i skøn blanding. Her er en film der fanger hvorledes spontanitet og tilfældighed kan få afgørende indflydelse på livet og det næste valg! Se den!

Fakta

Medvirkende
Jan Daniel Brühl
Jule Julia Jentsch
Peter Stipe Erceg
Hardenberg Burghart Klaußner
Datter Laura Schmidt
Søn Sebastian Butz
Besætter Peer Martiny
Besætter Petra Zieser
Globaliseringsmodstander Knut Berger
Aggressiv globaliseringsmodstander Oliver Bröcker
Bag kameraet
Instruktion Hans Weingartner
Produktion Sabine Holtgreve, Georg Steinert, Antonin Svoboda, Hans Weingartner
Manuskript Katharina Held, Hans Weingartner
Fotografi Daniela Knapp, Matthias Schellenberg
Klip Dirk Oetelshoven, Andreas Wodraschke
Scenografi Christian M. Goldbeck
Musik Andreas Wodraschke
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi
Premieredatoer
Biograf 05.08.2005
Dvd 16.01.2006
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, Østrig
Produktionsår 2004
Spilletid 127 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 5.268
Selskab Y3 Films
Biodistributør Angel Films

Se også...