Kiss Kiss, Bang Bang

Småsvindleren Harry Lockhart ender tilfældigt til en casting og får hovedrollen som privatdetektiv. Der er gode penge i den slags, så Harry går med på legen. Det involverer blandt andet en makkerskab med den benhårde detektiv Perry, der skal træne ham i rollen. Men da en venindes søster dør, har de to pludselig en vaskeægte mordgåde at tage sig af. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Komedie, Krimi
Instruktør Shane Black
Medvirkende Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghan, Corbin Bernsen
Spilletid 103 min.
Biopremiere 02.12.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"For at sige det ligeud så er 'Kiss Kiss Bang Bang' simpelthen grinebidergaven til alle filmnørder."

Berlingske
"...først og fremmest kulørt på en besnærende intelligent facon og næsten hele tiden afsindigt underholdende."

Jyllands-Posten
"...det er totalt syret! Og ustyrlig vittigt."

Weekendavisen
"Synes man om genren, er Kiss Kiss Bang Bang en ren lækkerbisken, der ydermere vinder ved gensyn. Alle de vittige henvisninger fungerer..."

Information
"Det er så 43-årige Blacks fortjeneste, at det alligevel føles frisk, og man morer sig over de skøre ting, der sker."

Ekstra Bladet
"Stiløvelserne er serveret med både intelligens og et stort glimt i øjet og fungerer et godt stykke hen ad vejen..."

B.T.
"...ikke siden 'Pulp Fiction' har jeg grint så hjerteligt, mens bunken af lig voksede..."

Cinemazone
"Er det sjovt? Så afgjort, men sarte sjæle og de politisk korrekte bør nok holde sig væk."

Brugere

23/08-07Genial!
Kiss Kiss, Bang Bang - jeg elsker bare den titel. Titlen alene kunne få mig til at se filmen, uden at vide en skid andet om den.

Men når man så endelig ser filmen, så er den meget, meget mere, end bare en film med en fed titel. Den er enormt begavet, original og provokerende! Man kan vel sagtens sige, at det er noget af en fuldtræffer.

Robert Downey, Jr. er ganske enkelt genial i filmen; han er mega cool, og så er han også troværdig. Jeg elsker scenen, hvor Harry og Harmony står i stripklubben til jul, og diskuterer om, hvorvidt en pige der boller hundrede mænd om året havde en dårlig barndom eller ej... bare som et eksempel.

Jeg har absolut intet negativt at sige om denne film, da der absolut intet negativt er at finde. Det er altså bare et mesterværk, der fortjener hver eneste...

22/08-07Overfladisk, men ikke flad
”Kiss Kiss Bang Bang” er en hæsblæsende selvironisk og supersarkastisk postmoderne noir-komedie, der er gennemført vittig og underholdende fra ende til anden. Ikke mindst på grund af en superoplagt Robert Downey Jr., der fyrer skarpe replikker af hurtigere end kuglerne flyver ud af et Thompson-maskingevær.

Den fjerde mur bliver brudt fra starten med direkte selvbevidste henvendelser til publikum af filmens fortæller, Harry Lockhart (Robert Downey Jr.), en indbrudstyv, der ender i Hollywood ved et tilfælde. Da han sammen med en kynisk filmproducerbøsse Gay Perry (Val Kilmer) øver sig som privatdetektiv, rodes han ud i en mordgåde og nogle grumme gangstere, da han ser en pige blive smidt i en sø. Samtidig møder han sit livs kærlighed fra high school, den kaotiske Harmony (Michelle Mona...

11/06-07Playback
Titlen stammer fra én af de store amerikanske filmanmeldere, Pauline Kael, der engang skrev, at ordene 'kiss kiss bang bang' er den kortest mulige beskrivelse af, hvad der tiltrækker os ved film.

Filmen "Kiss Kiss Bang Bang" er - meget passende - en begavet parodi på den hårdkogte detektivgenre. Robert Downey Jr. spiller en småforbryder, der ved en række tilfælde bliver rodet ind i en mordsag i filmmiljøet i Los Angeles. Og det er selvfølgelig en meget genretro mordsag, hvor der er privatdetektiver, smukke kvinder, og lig dukker op de mærkeligste steder. Faktisk er den så genretro, at jeg ca. fem minutter inde i filmen gættede, hvem morderen var. :-)

I de bedste øjeblikke er det hylende morsomt; en smuk hyldest til den genre, den parodierer. Fyldt med in-jokes og referencer - eksem...

10/08-06₪ Watch Watch ₪ 3
Anonym
Robert Downey Jr. Er en fremragende skuespiller. Men jeg har dog aldrig, set ham så fremragende som i denne her. Han er den forvirrede og keglede Harry Lockhart, der er det forkerte tidspunkt på det forkerte sted. Og jeg må nok indrømme; jeg har aldrig grint så meget over en film som denne her! Kiss Kiss, Bang Bang er et fantastisk mesterværk, der absolut burde ses af alle. Man må simpelthen tage hatten af for Shane Black, der helt bestemt har skrevet et af de bedste manuskripter nogensinde.

Jeg har hverken set Lethal Weapon serien eller The Long Kiss Goodnight, men mit førstehåndsindtryk med denne filmmand er utroligt. Filmen er en genreblanding der har rod i film-noir, krimi, spænding og action for bare at sige nogen få. Desuden er actionscenerne virkeligt imponerende udført.

H...

18/07-06Positiiv overraskelse
Tja - vild med måden historien bliver fortalt på - sjovt og brutalt på en gang....

Et hit her!

18/07-06Buddy-komedien er tilbage!!!
Mange fede anmeldelser af denne fremragende krimikomedie er allerede skrevet her på siden, og efter endelig at have set filmen må jeg tilslutte mig den jublende flok.

Stort set alt lykkes i denne film. Meta-rammen med Robert Downey Jr. som fortæller, der styrer os rundt i handlingen på mest komiske vis er genial. Ligeledes er hans skuespil, som får fremragende modspil af Val Kilmer, som er bedre end meget længe set. Deres samspil er helt i verdensklasse og vækker minder om de glade sen 80ere, hvor såkaldte buddy-movies havde sin storhedstid. Men med buddy-manuskriptforfatteren over dem alle ved roret er det måske ikke så mærkeligt.

Derudover fungerer filmen både som krimi, kærlighedsdrama og ikke mindst komedie. Guldkornene kommer på samlebånd og timingen i både dialogen og situati...

08/06-06Ikke så uenig
Jeg synes filmen er god og sjov, men når det er sagt så når den ikke op i Be Cool-niveau, for mig, i hvert fald.

Det er jo lidt omvendt at skulle kritisere en så god film, men når filmen til sidst på genialeste vis vender tilbage til rescue-temaet, der var illusion i deres barndom, og gør det til virkelighed i en anden illusion (filmmediet), kunne man jo godt have ønsket sig at hun var ved at blive skåret over igen. Men det er en svær balance at ramme, for det bliver hurtigt overkill.

Be Cool-slutningen virker (for mig), fordi virkelighedens takketaler ofte er mere forlorne end Milians ægte, smukke og korte takketale til Chili inden for filmillusionens rammer. Så hvad er mest virkeligt?

Rart at se en filmtitel med tribute til Pauline Kael, den gamle anmelderpioner, hvis bog med ...

08/06-06Thomas og Emil 3
Gode anmeldelser fra jer begge.

Med anbefalinger fra i to, El Niño, Das Goot og ikke mindst Pinhead, er ventetiden vist ved at være udløbet. Tak!

08/06-06- Sådan skal den skæres - 2
Så kom den endelig. Filmen vi filmelskere har ventet på. ”Kiss Kiss Bang Bang” er intet mindre end en af de bedste og mest begavede underholdningsfilm fra Hollywood i umindelige tider.

Med en fræk blanding af krimigåder, galgenhumor, makkerskabsramasjang og sprød ironi synes denne instruktør-debut af Shane Black at gabe over en hel del, men sagen er bare den, at dette er en noget nær perfekt film, der ikke alene formår at jonglere med sine mange bolde i luften, den får det også til at se legende let ud.

Der er kælet for den mindste detalje, hvilket bl.a. kommer til udtryk i dialogen, som sjældent er set mere vittig, rap og velskrevet end her. Fabelagtigt og morsomt leveret af Robert Downey Jr. og Val Kilmer, som ikke alene klæder hinanden, men også lader til at nyde hvert sekund, d...

07/06-06En Delikatesse For Filmelskere
Den småkriminelle Harry (Downey) får tilfældigt en rolle som detektiv i en film og for at klargøre ham til rollen, skal han tilbringe tid sammen med en virkelig en af slagsen (Kilmer). Sammen rodes de beklageligvis ud i en rigtig mordsag.

Shane Black der tidligere har forfattet diverse kvalitative actionfilm såsom ”Lethal Weapon”, ”The Last Boy Scout” og ”The Long Kiss Goodnight” får her selv sin instruktørdebut og hvilken en.

”Kiss Kiss Bang Bang” er blevet en fantastisk morsom og intelligent selvrefererende underholdende noir-krimi-komedie-thriller og actionfilm. Det er en films film som både hylder og gør grin med genren og det uden at blive tarvelig og billig. Indfaldene og hele stemningen er taktfuld og stilet. Humoren er sort, den serveres frisk, frækt og med et glimt i øje...Fakta

Medvirkende
Harry Lockhart Robert Downey Jr.
Gay Perry Val Kilmer
Harmony Faith Lane Michelle Monaghan
Harlan Dexter Corbin Bernsen
Dabney Shaw Larry Miller
Flicka Angela Lindvall
Frying Pan Dash Mihok
Fire Rockmond Dunbar
Pige med pink hår Shannyn Sossamon
Harry som 9-årig Indio Falconer Downey
Bag kameraet
Instruktion Shane Black
Produktion Joel Silver
Manuskript Shane Black
Forlæg Brett Halliday
Fotografi Michael Barrett
Klip Jim Page
Scenografi Aaron Osborne
Musik John Ottman
Genrer og relationer
Genre Komedie, Krimi
Undergenre Sort komedie
Nøgleord Privatdetektiv, Skuespiller
Premieredatoer
Biograf 02.12.2005
Dvd 16.05.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 103 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 39.000
Selskab Warner Bros., Silver Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...