Aarhus

Jørgen Leth vender tilbage til sin barndomsby og opsøger de ting og steder, der har haft betydning for hans opvækst. Undervejs fortæller instruktøren om sin far, sin familie og byen Aarhus. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Dokumentar
Instruktør Jørgen Leth
Spilletid 26 min.
Biopremiere 30.09.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...gør ikke meget ud af analyser af menneskelige relationer, men er til gengæld som et smukt, kortfattet billeddigt om de vigtige tings detaljer. Især hvis man er fascineret af Jørgen Leth."

Berlingske
"...saglig og dog poetisk, nøgtern og alligevel rørende, og der er noget husvalende balsamisk ved denne kønne, usentimentale og roligt følsomme film."

Information
"...er et stramt og sympatisk erindringsfragment..."

Ekstra Bladet
"Projektet 'Arhus' lykkes msukt og stilfuldt med kombinationen af Jørgen Leths enkle, poetiske og lune småhistorier og Dan Holmbergs suveræne fotokunst."

Brugere

12/10-05Pinlige Leth.
Anonym
Det er en pinlig og grotesk selvsmagende film det her. Se den som et humoristisk indslag i tidens populære farce om kunstneren Jørgen Leth.

06/10-05Mer af Leth
Vi har med en fin erindringsfilm at gøre. Rolige og næsten tavse indstillinger af barndommens lokaliteter, som vækkes til live ved gensynet i nutid. Vi følger ruter og veje og erindringer, som vi selv kunne have været del. Jørgen Leth lægger stemme og poesi til de oplevelser, som står stærkest og tydeligst for ham. De tavse ubevægelige indstillinger trækker os ind i svar og spørgsmål, som kunne være vore egne. Det er meget modigt, at filmen lukker os med ind og deler ud af den private erindring, som alligevel virker som om vi selv har været del af den. Der en en meget kostelig scene, hvor Jørgen Leth løser et praktisk problem i form af en kemiopgave. I sin delikate form, er og blir det en lille, stor film.

29/09-05Jørgen Leth & Jørgen Leth. 1
Anonym
Selvsmagende egocentrisk og helt igennem ulideligt selvoptaget selvportræt af Jørgen Leth om Jørgen leth og af Jørgen Leth. Århus fejler intet, men tilsidesættes af den altoverskyggende Jørgen Leth. Var det mon en idé at lave Jørgen Leth´s barndomshjem om til en turistattraktion, som Odense har gjort det med H.C. Andersens barndomshjem ?

Fakta

Medvirkende
Bag kameraet
Instruktion Jørgen Leth
Produktion Marianne Christensen
Manuskript Jørgen Leth
Fotografi Dan Holmberg
Klip Camilla Skousen
Musik Lars H.U.G.
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Premieredatoer
Biograf 30.09.2005
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2005
Spilletid 26 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Nordisk Film
Biodistributør Det Danske Filminstitut

Se også...