The New World

Året er 1607. Tre skibe, lastet med englændere på jagt efter skjulte skatte og rigdom, lægger til ved Amerikas kyst. Mens de tror, at de er helt alene i det nye land, så holder de indfødte dem under skarpt opsyn. Kaptajn John Smith tages til fange af indianernes høvding, Powhatan. Dennes smukke datter, Pocahontas, fatter interesse for den fremmede og overtaler sin far til at lade Smith leve. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama
Instruktør Terrence Malick
Medvirkende Colin Farrell, Q'Orianka Kilcher, Christopher Plummer, Christian Bale
Spilletid 135 min.
Biopremiere 24.02.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I biografen

The New World kan ses i 1 biograf på torsdag.

Christopher Plummer

Den canadiske teaterskuespiller og Shakespeare-fortolker Christopher Plummer sang sig ind i biografpublikummets hjerte som kaptajn Von Trapp i sødsuppemusicalen over dem alle, 'The Sound of Music' (1965). Forinden havde han i 'Romerrigets fald' (1964) udfyldt rollen som Commodus, senere spillet af Joaquin Phoenix i 'Gladiator' (2000). Derudove...

Anmeldere

Politiken
"...serveres med smukke billeder af en natur, der ånder og lever i den stort anlagte historiske film."

Berlingske
"Kan man vænne sig til den lettere prætentiøse stil - og den kræver tålmodighed - får man til gengæld en visuel smuk oplevelse..."

Jyllands-Posten
"en smukt fortalt billedfortælling."

Weekendavisen
"Forsøget er umådelig sympatisk, men kan desværre ikke betragtes som vellykket. Faktisk griber man sig selv i at tænke, at Disney-versionen kom tættere på kernen."

Information
"En spilletid på langt over to timer samt lidt for mange ligheder med The Thin Red Line gør, at filmen i modsætning til de fugle, hvis frie flugt Malicks kamera så frydefuldt følger, taber højde i de sidste tre kvarters tid."

Ekstra Bladet
"...man kan nyde 'The New World' som som et historisk dokument eller et poetisk kærlighedsepos. Men den kan altså ikke sige sig fri for at være noget kedelig..."

B.T.
"...hjertevridende romance med panoramisk western, præcist historisk drama og smagfuld actionfilm..."

Cinemazone
"...er både en meget stor, meget lille og – ikke mindst – meget nichetænkt film."

Brugere

07/06-14Min anbefaling af The New World:
Har netop fået set den meget lidt produktive filmmager Terrence Malicks extended cut af The New World. En film, som sammen med hans øvrige værker, bevidner at adskillige har forsøgt at gøre kunsten efter, uden at have matchet hans overlegne evne for at udtrykke det som ord ikke kan i så overdådige billeder af naturens kreationer. Med dette mesterværk beviser han endnu engang, hvor godt han lykkes med at være en af de få nulevende auteurs der insisterer på at bruge filmmediet, fuldstændig som han har lyst til.

22/02-14Fantastisk
The New World er en film der går lige ind i hjertet på mig. Jeg sad hele tiden med en følelse af spænding, chok, og en masse ubeskrivelige følelser. En meget smukt og godt lavet film

15/04-08En verden for sig 6
Oven på mesterinstruktøren Terrence Malicks tidligere værker, ”Badlands”, ”Days of Heaven” og ikke mindst filmen der med tiden er blevet min ultimative favorit, ”The Thin Red Line”, kan det efter al logik være svært, at se noget bjergtagende eller overvældende ved hans seneste udspil, ”The New World”. En film der som før set fastslår Malick som en filmisk poet, en mand dybt forelsket i naturens skønhed, renhed og klarhed, og en mand, hvis visuelle øje alene endnu engang rækker overordentlig langt ud over så godt som enhver filmtilskuers fatteevne. Trods repetitionerne er ”The New World” alligevel en film, jeg for alt i verden ikke ville være foruden – og svaret på det må findes et sted dybt nede i bevidstheden, hvor selv den mest rationelt tænkende og skarpsindige del af ens indre filmkr...

11/02-08Flot Film
"The New World" er en rigtig smuk film, med rigtig godt skuespil fra både Colin Farrell, Christian Bale, og ikke mindst Q'orianka Kilcher, der spiller Pocahantas rigtig godt. Men de gode skuespillere og den smukke natur, er også nødvendtig, for til tider er den godt nok en smule kedelig.

01/10-07Billedsmuk
"Filmen er så utroligt smuk, at man sjældent har set lige, ja det er faktisk på niveau med Ringenes Herre, og man ærger sig over, at man ikke nåede at se den i biografen. Desværre bliver filmen dog lidt for lang, men det er (heldigvis) også det eneste (desværre store) minus ved The New World."

03/08-07Skønhedens bagside
Terrance Malick – instruktøren af den mesterlige krigsfilm, ”The Thin Red Line” – har med ”The New World” skabt endnu et lyrisk værk, hvori billeder af naturismens mest beundringsværdige skønheder, smelter elegant sammen med den afdæmpede, gennemsmukke underlægningsmusik. Der forekommer ikke et billede i filmen, der ikke er gennemtænkt og velpoleret og ikke en poetisk lyd er overflødig. Men alligevel mangler der noget centralt, for ”The New World” kan ikke undsige sig fra til tider at være noget langsommelig – hvis ikke direkte kedelig.

Vi kender alle sammen den legendariske beretning om smukke Pocahontas, der forelsker sig i den standhaftige soldat, som sammen med en gruppe af sine mænd, slår lejr i naturismens paradis, i form af en smuk ø. Denne bebos dog af nogle indfødte – inklusi...

30/05-07Klistret Pocahontas 3
Jeg har ikke set Disney-versionen af Pocahontas' liv, men den kan ikke ligge så langt fra filmen her. Terrence Malick har nemlig lavet en hysterisk romantisk udgave af historien.

Lad gå med, at den får med alle tangenter om den ædle vilde prinsesse og den forvirrede engelske kolonist - historien er jo på den led god nok. Men hvorfor skal man tvinges til at høre på hele tre hovedpersoners himmelråbende banale voice-overs om livet og smerten og kærligheden?

"The New World" var en ret mystisk oplevelse, for samtidig med, at plottet er hamrende banalt, er det også en sindssygt flot film. Masser af dejlige naturbilleder. I de bedste sekvenser er det en utroligt smuk oplevelse, når billederne og musikken smelter sammen til en nærmest meditativ stemning, hvor Malick effektfuldt skruer t...

22/03-07Wow 2
Efter at have set den fuldstændig fantastiske "Thin Red Line", der uden tvivl er en af filmhistoriens største og mest vellykkede triumfer, måtte man jo se "The New World".
Da jeg havde set filmen færdig, måtte jeg så erkende, at jeg lige havde været vidne til 130 minutters meget, meget undervuderet poétisk filmkunst.

"The New World" udspiller sig i Virginia omkring 1600 tallet.
Der følger vi de engelske nybyggere, hvordan de etablere byen Jamestown, hvordan de må se den store udfordring i at starte en koloni i øjnene og hvor svært det er at holde sig allierede med de indfødte.
Samtidig følger vi det forbudte kærlighedsforhold mellem John Smith og den unge infødte pige Pocahontas.

Terrence Malick har endnu en gang skabt et stort følesesladet visuelt mesterværk.
Den måde det tavs...

28/01-07Betagende smuk kærlighedshistorie
Blot to min. inde i The New World er man ikke i tvivl om, at Terrence Malick står bag denne film. Brugen af voice over og den langsomme dvælen ved billeder af den smukke uberørte natur er de virkemidler, som han på så fantastisk vis brugte i The Thin Red Line.

Og The New World er en afsindig smuk og fremragende filmet kærlighedshistorie. Den fortæller i et langsomt tempo om Kaptain Smith og Pocahontas kærlighed til hinanden og mere implicit viser den Terrence Malick's store kærlighed til naturen. Det er ren billede poesi, når kameraet føres rundt i den farvemattede natur og kærtegner hvert enkelt træ, ja nærmest hvert enkelt lille blad. Dette er virkelig en historiefortælling, hvor hovedvægten ligges på billeder fremfor det talte ord.

Men The New World løfter sig aldrig op i nærhed...

01/01-07langtrukken
Som ren underholdning er den sgu for kedelig og langFakta

Medvirkende
John Smith Colin Farrell
Pocahontas Q'Orianka Kilcher
Christopher Newport Christopher Plummer
John Rolfe Christian Bale
Powhatan August Schellenberg
Opechancanough Wes Studi
Edward Wingfield David Thewlis
Argall Yorick van Wageningen
Tomocomo Raoul Trujillo
Rupwew Michael Greyeyes
Selway Noah Taylor
Ben Ben Mendelsohn
Lewes Brian F. O'Byrne
Robinson Ben Chaplin
Bag kameraet
Instruktion Terrence Malick
Produktion Sarah Green, Terrence Malick
Manuskript Terrence Malick
Fotografi Emmanuel Lubezki
Klip Richard Chew, Hank Corwin, Saar Klein
Scenografi Jack Fisk
Musik James Horner
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Historisk drama, Romance
Nøgleord Indianer
Premieredatoer
Biograf 24.02.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 135 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 12.919
Selskab New Line Cinema, Sunflower Productions, Sarah Green Film, First Foot Films, The Virginia Company
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...