The Swenkas

Under apartheid tog fattige sorte til byen for at søge arbejde. Når de kom hjem til familie og venner, var det vigtigt at udstråle succes med et sejt sæt tøj og en cool stil. Dette fænomen fik navnet 'swenking' og findes den dag i dag, hvor sorte mødes for at konkurre om hvem det har det fedeste outfit og de svedigste bevægelser. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Dokumentar
Instruktør Jeppe Rønde
Spilletid 72 min.
Biopremiere 09.12.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"'The Swenkas' er en stor film om en lille gruppe mænd."

Berlingske
"...et særegent portræt, der med sit dvælende tempo giver tid til at dykke ind i billederne. I sandhed, en opløftende historie fra de varme lande."

Jyllands-Posten
"Trods sit ekstremt specifikke emne rummer Røndes film en nærmest universel genkendelse og gyldighed."

Weekendavisen
"...et inciterende portræt af en livsform. Der er stedvis også et præg af noget gemacht over Røndes forsøg på at omskabe virkeligheden til myte, koste næsten hvad det vil."

Information
"...en voldsomt fascinerende hybrid, et billedprægnant eventyr, der udfoldes i et suggererende grænseland mellem allegori, fiktion og et gennemmusikalsk bud på en ny personlig filmkategori af dokumentarisk tilsnit."

Ekstra Bladet
"Der er ikke meget kød på historien, men det er befriende for en gangs skyld at få en opløftende dokumentarfilm fra Sydafrika helt uden apartheid, aids og overfald."

B.T.
"...opfylder alle kriterier for en god dokumentarfilm."

Cinemazone
"Det er først og fremmest en æstetisk nydelse af de helt sjældne at være vidne til billederne af Sebastian Winterø og instruktøren selv."

Brugere

04/02-06Tiltalende indsats .... men nej.
Anonym
Jeg vil medgive anmelderne at billederne var pæne, tempoet ... hmm \" - ikke-hurtigt\", og stemningen god - alt det holder jeg meget af. Men; det er ikke nok til at redde oplevelsen! Den er kedelig. Og personerne bliver ikke rigtigt vedkommende. Desværre.

Fakta

Medvirkende
Bag kameraet
Instruktion Jeppe Rønde
Produktion Anne Diemer, Rasmus Thorsen
Manuskript Kim Leona, Jeppe Rønde
Fotografi Nic Hofmeyer, Lars Skree, Sebastian Winterø
Klip Olivier Bugge Coutté
Musik Povl Kristian
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord Sydafrika
Premieredatoer
Biograf 09.12.2005
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2004
Spilletid 72 min.
Solgte billetter 3.608
Selskab COSMO Film
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...