Ondskabens anatomi

Findes den rene ondskab? Eller kan man trække linjer fra de værste bødler til ganske almindelige mennesker som os selv? Ove Nyholm forsøger gennem samtaler med mennesker, der har stået bag folkedrab under Balkankrigen og Anden Verdenskrig at forstå de grusomme handlinger. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Dokumentar
Instruktør Ove Nyholm
Spilletid 90 min.
Biopremiere 25.11.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"...det er nok for optimistisk at tro, at man bliver decideret klogere af at se denne sobre og sindige film. Til gengæld får man det rigtig skidt, og det er ved nærmere eftertanke formentlig den mest relevante reaktion."

Jyllands-Posten
"Problemet er, at hjerteløsheden og ondskaben sådan i bestemt form ikke lader sig indfange og definere og udstille - slet ikke på et filmlærred."

Weekendavisen
"...tankevækkende billeddokument, som arbejder i den store humanistiske tradition for at forstå det ubegribelige og leve videre efter udslettelsen."

Information
"Filmen er holdt i et afdæmpet toneleje og skrider adstadigt fremad, som i drømmeagtig slowmotion og farvet af det elegiske soundtrack, mens uhyrlighederne hober sig op..."

Ekstra Bladet
"...er tungt og krævende stof, men den er alt for uhyggelig og vigtig til at blive kedelig."

Cinemazone
"Den er både lyrisk og filosofisk i sin grundtone og insisteren på %u2019at forstå%u2019, men den er også en ubehagelig rejse ind i de mørkeste afkroge af menneskesindet..."

Brugere

22/05-07Tankevækkende
Giv dig god tid, og du vil få en interessant oplevelse. Den første halvdel kan godt virke lidt langtrukken, men den sidste er virkelig god. Hvis man studerer psykologi er den oplagt, men den værd at se for alle. Rigtigt godt lavet!

Fakta

Medvirkende
Bag kameraet
Instruktion Ove Nyholm
Produktion Ove Nyholm
Manuskript Ove Nyholm
Fotografi Dirk Brüel, Dan Holmberg
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Premieredatoer
Biograf 25.11.2005
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2004
Spilletid 90 min.
Solgte billetter 1.077
Selskab Digital Film
Biodistributør Angel Films

Se også...