The Science of Sleep (La Science des rêves)

Stéphane Miroux er en excentrisk ung fransk fyr, som lever det meste af sit liv i en drømmeverden, hvor han er vært på tv-showet 'Stephane TV'. I virkeligheden har han et temmeligt kedeligt kontor-job - og så er han tiltrukket af nabopigen Stéphanie, som dog har lidt svært ved at tackle den drømmende fyr med det famlende forhold til virkeligheden. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama, Komedie
Instruktør Michel Gondry
Medvirkende Gael García Bernal, Charlotte Gainsbourg, Alain Chabat, Miou-Miou
Spilletid 105 min.
Biopremiere 06.10.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...selv et mislykket eksperiment kan jo være mere interessant end den stensikre forudsigelighed."

Berlingske
"...udspekuleret, udfordrende og især udmattende, og 'The Science of Sleep' ligner en hyperaktiv børnefilm for interlektuelle voksne."

Jyllands-Posten
"Filmen er ganske opfindsomt designet og blander på kreativ manér animation og realisme, kunst og liv, hverdag og drøm. Men i mine øjne uden rigtigt at komme nogen vegne."

Weekendavisen
"Det er ingen demonstrativt væsentlig film, men den er morsom, sød og smuk at se på..."

Information
"...så fin og fuld af skrøbelig skønhed, at man ser den med tilbageholdt åndedræt. Når altså ikke man skriger af grin"

Ekstra Bladet
"Det er en fornøjelse at lade sig forføre af instruktørens bevidsthedslege og godmodige humor, også selv om den transcendentale rejse ikke rigtigt fører os nogen vegne..."

B.T.
"'Science' er en visuel oplevelse. Den er legende og mærkelig (...) Læn dig tilbage, giv los og flyv med!"

Cinemazone
"...en sjældent original, finurlig og psykedelisk oplevelse, der med en uimodståelig barnagtighed og drilsk, humoristisk romantik på alle måder er en drøm af en film."

Brugere

22/08-07"Stephane...are you here?
Michael Gondry manden bag Eternal sunshine off the spotless mind, har skabt et mesterværk. nemlig den fantasifulde La Science Des Reves. La Science Des Reves: Stephanie lever i sin helt egen verden, og han har svært ved at skelne fra realitet og virkelighed, det giver ham store sociale problemer. Da hans far dør i Mexico, rejser Stephane over til sin franske mor i Frankrig, Stephane får ny lejlighed og nyt arbejde. ved siden af Stephane bor den spændende pige, Stephanie, de to udvikler et meget stærkt venskab. da Stephane bliver forelsket i Stephanie vender det rundt på hans egen verden og deres venskab.

Stephane ( Gael Garcia Bernal )
Stephanie ( Charlotte Gainsbourg )

En Film af Michael Gondry.

La Science Des Rêves.

Close Your Eyes.
Follow Your Hea...

10/07-07poetisk filmkunst
originalt, smukt, kreativt, poetisk, skæg og helt igennem vidunderlig filmkunst

21/05-07La Science des rêves.
Jeg synes det er meget svært at beskrive denne film, men en lille kunstnerisk perle er det, og et solidt lille drama.

Se den for det fantastiske skuespil og historiens originalitet og dens helt utrolige, visuelle opfindsomheden. Den er for dig hvis du kan lide "Evigt Solskin....." blandet m. noget Tim Burton´sk originalitet, men forvent ikke en helt lettilgængelig el. letforståelig filmoplevelse. Anbefales mest dem m. hang til kunstfilm og drama.

Close your eyes. Open your heart. =-)

25/10-06Sjov og fantasifuld
Nu er det efterhånden et par uger siden jeg har set den, men var virkelig positivt overrasket over at en film med så lille et buget, kunne give en oplevelse så stor. Instruktører Michel Gondry har ganske fornuftigt valgt at fokusere mere på selve historien end store dyre flotte drømme effekter. De noget primitive men dog utrolig effektive drømmescener giver filmen et friskt pust og gør filmen mere spændende og virkeligheds tro. Helt klart en af årets bedste film.

21/10-06The science of being awake
Michel Gondry har en kæmpestor fantasi og en underfundig kreativ energi, som han frit bruger af i sine musikvideoer med Björk og andre og i sine spillefilm. Eftersigende kommer hans påfund til ham i drømme, og hans levende billeder har en logik og nogle kvaliteter, der minder meget om det, man kan finde i sine egne drømme. Ikke på samme måde som i David Lynch, hvor de drømmende scener virker dybere og mere fængslende. Der er noget lettere og mere legende over Gondrys universer. De er mere naive og ufarlige.

I sin nyeste film, ”The Science of Sleep”, spiller den mexicanske skuespiller Gael Garcia Bernal karakteren Stephane, der mest af alt minder om Gondrys alterego. På samme måde som Gondry selv er Stephane en evig 12-årig dreng, hvis fantasiverden er stor og rig. Faktisk så stor, at...

Fakta

Medvirkende
Stéphane Miroux Gael García Bernal
Stéphanie Charlotte Gainsbourg
Guy Alain Chabat
Christine Miroux Miou-Miou
Monsieur Pouchet Pierre Vaneck
Zoé Emma de Caunes
Martine Aurélia Petit
Serge Sacha Bourdo
Sylvain Stéphane Metzger
Gérard Alain de Moyencourt
Bag kameraet
Instruktion Michel Gondry
Produktion Georges Bermann
Manuskript Michel Gondry
Fotografi Jean-Louis Bompoint
Klip Juliette Welfling
Scenografi Ann Chakraverty, Pierre Pell, Stéphane Rosenbaum
Musik Jean-Michel Bernard
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Romance
Nøgleord Fantasi, Tv-show
Premieredatoer
Biograf 06.10.2006
Dvd 24.04.2007
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Produktionsår 2006
Spilletid 105 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 11.517
Selskab Partizan
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...