Spurven - La vie en rose (La vie en rose)

Omgivet af ludere, lommetyve og alfonser vokser Edith Piaf op uden penge og de store fremtidsudsigter. Men pigens fantastiske stemme og lidenskabelige koncerter gør hende efterhånden til en verdensstjerne. Men trods succes på scenen, så har Edith svært ved at få livet til at hænge sammen. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama
Instruktør Olivier Dahan
Medvirkende Marion Cotillard, Sylvie Testud, Clotilde Courau, Jean-Paul Rouve
Spilletid 140 min.
Biopremiere 13.04.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"...et smukt og bevægende portræt af den franske sanger Edith Piaf, hvori Marion Cotillard er så fremragende i titelrollen at hårene vil rejse sig og tårerne trille.

Jyllands-Posten
"Men undgå genrens faldgruber gør filmen absolut ikke. Den virker ofte alt for episodisk, med for mange elementer, der kun bliver fortalt, fordi de nu engang hører med til Piafs biografi eller myte."

Weekendavisen
"Spurven fungerer som en stor billedbog, man kan bladre omkring og fortabe sig i – men chancen for at skabe en stringent film med reel vision er forpasset."

Information
"Mest græder man over alt det, som filmen kunne have været, mens den har så forbandet travlt med at se flot ud."

Ekstra Bladet
"...trods mangler og fejl skal man selvfølgelig se 'Spurven'."

B.T.
"...en både rå og romantisk hyldest..."

Cinemazone
"Spurven er en tand for forudsigelig og dårligt disponeret og bliver derfor aldrig mere end mildt og delvist seværdig."

Brugere

21/11-09Une vie tragique et chaotique
Filmen er ikke opbygget kronologisk, men af en serie af flashbacks. Dette kan være ret så forvirrende. Derfor anbefaler jeg, at man lige læser lidt baggrundsstof om Edith Paif før man sætter sig til rette foran lærredet. Kun på denne måde kan man få det optimale ud af filmen.
Edith Piaf spilles fremragende (!) af Marion Cotillard og det er helt klart filmens store styrke.
Men desværre også den eneste. Filmen fokuserer næsten udelukkende på det tragiske i Edith Paifs liv, og medmindre man virkelig (!) er interesseret i hendes liv, kan dette godt være svært at holde ud i længden.

16/07-07Je ne regrette rien
Edith Piaf er en af de store kunstnere, hvis dramatiske liv har været oplagt at filmatisere. Der er stormende forelskelser, tragiske misbrug, en opvækst på et bordel uden forældre og en storslået stemme, der har medført en fantastisk karriere.

Marion Cotillard giver den hele armen og resten af kroppen med i rollen som sangfuglen og divaen Edith Piaf. Hun spiller Edith både som ung værtshus- og cabaretsanger og i hendes sidste dage som opslidt og syg stofmisbruger, der havde en stor sang i sig, selv på det allersidste.

Instruktøren af ”La Mome” er den tidligere musikvideoinstruktør Olivier Dahan, der har et par halvdårlige og middelmådige film med i bagagen. Men i ”La Mome” skaber han en interessant film i kraft af Marion Cotillards stærke skuespil, en flot cinematografi af Nagata...

11/05-07Myten om Piaf
Fransk biopic om Édith Piaf, hvis liv skildres i en serie klip mellem hendes sidste dage og flashbacks, der nogenlunde kronologisk fortæller hendes historie med start i den spæde barndom.

Efter min mening har forfatter-instruktør Olivier Dahan truffet et grundlæggende forkert valg ved at vælge netop den form til filmen. Selv om han har 140 minutter til at fortælle Piafs historie, virker filmen overlæsset. Der er simpelt hen så mange scener med, at man kører træt undervejs - og ikke mindst betyder den hastige klippen frem og tilbage, at man aldrig kommer tæt på personen Édith Piaf. Hendes liv var dramatisk og tragisk - hun voksede fx op i både et bordel og et cirkus - men Dahan har været alt for fokuseret på at få det hele med. Det betyder, at man trods de mange dramatiske scener aldr...

29/04-07Jeg fortryder intet
Edith Piaf var en af Europas mest elskede sangerinder i det 20'ende århundrede, så det var da kun et spørgsmål om tid før hendes liv blev filmatiseret - og hvilket liv og hvilken film! La Môme har et stærkt cast, en gribende historie, og øjeblikke af så hjerteskærende intensitet at det næsten ikke er til at bære.

Der er mere end rigeligt at tage af i Edith Piafs korte, men begivenhedsrige liv. La môme er historien om den rå gadetøs, den skrøbelige kvinde med det knuste hjerte og historien om en hel nations stemme. Historien foregår i krydsklip mellem Edith som gammel og forkrøblet, som en lille pige og voksen diva.

Edith Piaf blev født i den snuskede bydel Bellevillle I Paris i 1915, hvor hun traver efter sin mor som er gadesanger. Hendes mor efterlader hende, og faren tager over...

06/04-07Hvordan kan man stemme på film, når man ikke har set den ?
Jeg ser at den forventede film om Edit Piaf (Spurven) KUN har en rating på 66 %. Den er ikke kommet, ingen har derfor skrevet en anmeldelse, hvilket jeg heller ikke kan. Jeg har store forventninger, og er overrasket over at nogen har kunne stemme på den. Nu ha rjeg givet den top-karakterer. måske er den kun til 66%, men jge tvivler. Lad os nu se. Men det er da meget useriøst at stemme på en film man ikke har set og/eller ikke anmelder ?!

Fakta

Medvirkende
Edith Piaf Marion Cotillard
Mômone Sylvie Testud
Annetta Gassion Clotilde Courau
Louis Gassion Jean-Paul Rouve
Louis Barrier Pascal Greggory
Raymond Asso Marc Barbé
Marlene Dietrich Caroline Sihol
Titine Emmanuelle Seigner
Grand-mother Catherine Allégret
Louis Leplée Gérard Depardieu
Bag kameraet
Instruktion Olivier Dahan
Produktion Alain Goldman
Manuskript Olivier Dahan, Isabelle Sobelman
Fotografi Tetsuo Nagata
Klip Yves Beloniak, Sophie Delecourt, Richard Marizy
Scenografi Olivier Raoux
Musik Christopher Gunning
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm, Musikfilm
Nøgleord Sanger
Premieredatoer
Biograf 13.04.2007
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Storbritannien, Tjekkiet
Produktionsår 2007
Spilletid 140 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 60.022
Selskab Légende
Biodistributør Sandrew Metronome
Priser Golden Globes 2008, Bedste kvindelige hovedrolle (komedie)
Oscar 2008, Bedste kvindelige hovedrolle

Se også...