Elizabeth: The Golden Age (The Golden Age)

Det går rigtig godt i England under dronning Elizabeth i sidste halvdel af 1500-tallet. Kunst, uddannelse og tøjmode har alle gode dage og sørme om ikke også kirken er rimelig tilfreds. Desværre har Elizabeth det lidt sværere på privatfronten, hvor hendes forhold til levemanden og eventyren Sir Walter Raleigh er kendetegnet ved både op- og nedture. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama
Instruktør Shekhar Kapur
Medvirkende Cate Blanchett, Geoffrey Rush, Clive Owen, Samantha Morton
Spilletid 115 min.
Biopremiere 16.11.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Cate Blanchett

Den smukke australier med de markerede kindben og aristokratiske fremtoning har i løbet af meget kort tid etableret sig som en uhyre alsidig og spændende skuespiller, der ofte er bedre end de film, hun medvirker i. Hendes CV vidner om en smag for lødige dramaer, ofte med et litterært islæt. Catherine Elise Blanchett er uddannet ved National A...

Anmeldere

Politiken
"...både et portræt af mennesket bag myten og en svulmende fremstilling af den nationale myte som historisk samlingspunkt."

Berlingske
"Alting er larger than life i denne mere blændende end bevægende film, men instruktørens voldsomme ambitioner (plus computer-animationens forbløffende formåen) kommer i hvert tilfælde højdramatisk til deres ret i det afsluttende søslag..."

Jyllands-Posten
"...altid gode Blanchett og hendes medspillere samt det lækre production design holder akkurat filmen oven vande."

Weekendavisen
"...en intelligent periodefilm, som er ordinær i sine romantiske afsnit, men kommer billedmæssigt til live i ekspressionistiske krigscener og er konstant interessant i sin fremstilling af de religiøse konflikter og politiske stridigheder."

Information
"...er vel ikke ligefrem en fuser - den er af og til ret underholdende - men den får også én til at tvivle på det fornuftige i at gå tilbage til en succes, og man skal i hvert fald ikke opfatte den som historisk dokument."

Ekstra Bladet
"...bliver tynger i knæ af sine flotte, opulente billeder..."

B.T.
"Den er værd at se for sine maleri-smukke scener..."

Cinemazone
"...solid underholdning med moraler, der stadig er anvendelige."

Brugere

09/03-08Cate Blanchett er Fantastisk
Jeg synes faktisk at filmen var ret god. Og Cate Blanchett er som altid fantastisk, og filmen ville ikke havde været lige så god hvis hun ikke var med i den.

Så en god film med fantastisk skuespil af Cate og alle de andre

03/03-08Kunne havde været meget bedre
Elizabeth the golden age, kunne have været så meget, desværre synker filmen for dybt i dens kærligheds historier og tager fokus væk fra filmens egentlige handling, nemlig det plantaget assassination mod Elizabeth og Spaniens intension om krig. Clive Owens karakter er lidt for overfladisk og man kommer aldirg rigtig i dybten på ham, hvilkes desværre gør hans rolle rimelig ubetydelig. Filmen lægger også op til så meget, nemlig selve krigen mellem Spanien og England, og når det endelig sker vælger instruktøren rent og elegant at springe dette afsnit over med kun 5 minuters krig og tilrettelæggelse.

22/11-07Spild af penge 2
Okay, lad mig forsvare den ene stjerne Queen Elizabeth har fået. Den har ikke været billig at producere.

Men nu til nedsabling af denne MEGET langvarige film. 120 min politik fra 1500-tallet går bare ikke i dag. I forhold til at den koster 140 kroner at komme ind og se i nogle biografer er den bare ikke pengene værd. Klimakset er 4 minutters scener med 300 skibe der kæmper og så kommer der en storm og ødelægger det hele. Ja det skulle nødig gå hen og handle om krig det hele.

Cate Blanchett overspiller en smule sin rolle og er ikke specielt overbevisende som Elizabeth, mens at Geoffrey Rush til gengæld gør det godt (som sædvanlig).

Filmen trækkes i langdrag og en homofil spansk kong Fillip er næsten det eneste sjove de første 100 min af filmen. Replikkerne er kedelige og forudsig...

20/11-07My bitches
“My bitches wear my collars” siger dronning Elizabeth på et tidspunkt om sine nære hofdamer, da en af dem er bollet tyk af den Walter Raleigh, som dronningen selv er forelsket i.

Shekhar Kapurs ”Elizabeth: The Golden Age” er et svulstigt melodrama, der har meget lidt tilfælles med den ti år gamle forgænger, det sobre historiske drama ”Elizabeth”. Der er skruet væsentligt op for sæbeoperaen i den nye film. Skurkene og heltene er også blevet delt tydeligere op. Onde katolske jesuitter ser skumle ud og forbereder drabelige ting, mens vores mandehelt er en solbrændt eventyrer, der charmerer sig ind på vores dronning som en stalddreng i en Danielle Steele-bog.

Clive Owen spiller denne eventyriske førsteelsker version af Walter Raleigh, som var han en birollefigur i ”Pirates of the Car...

19/11-07Fantastisk
"Endnu engang er Cate Blanchett så frygtindgydende overbevisende, at det ikke burde kunne undgås, at hun får en Oscar for sin præstation!... Det er en umådeligt smuk film, fyldt til bristepunktet med overdådige effekter og kostumer, og samtlige medvirkende skuespillere, levere varen hele vejen igennem!..."

18/11-07Svag dronningerunde
Cate Blanchett gentager sin glansrolle som Elizabeth I - denne gang på tærsklen til hendes storhedstid, hvor konflikten mellem katolikker og protestanter præger Europa. Spanierne anfører den katolske side og venter blot på en lejlighed til at sende armadaen mod England, hvor Elizabeth også må slås med interne stridigheder mellem trosretningerne. Samtidig forelsker hun sig i Walter Raleigh, som dog også har et godt øje til én af hendes nærmeste hofdamer.

Det sidste, forholdet til Raleigh og hofdamen, fylder ganske simpelt alt for meget i en alt for rodet film. Historien om, at dronningen må lukke sit følelsesliv ned til rigets bedste, fik vi allerede i "Elizabeth". Denne films trekantsdrama bidrager ikke med noget nyt - tværtimod står dets banalitet i en skærende kontrast til de store...

Fakta

Medvirkende
Dronning Elizabeth I Cate Blanchett
Sir Francis Walsingham Geoffrey Rush
Sir Walter Raleigh Clive Owen
Mary - Dronning of Scots Samantha Morton
Sir Amyas Paulet Tom Hollander
Elizabeth Throckmorton Abbie Cornish
Babington Eddie Redmayne
Philip II Jordi Mollà
William Walsingham Adam Godley
Ramsay Jeremy Barker
Bag kameraet
Instruktion Shekhar Kapur
Produktion Tim Bevan, Jonathan Cavendish, Eric Fellner
Manuskript Michael Hirst, William Nicholson
Fotografi Remi Adefarasin
Klip Jill Bilcock
Scenografi Guy Dyas
Musik Craig Armstrong, A.R. Rahman
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm, Episk drama, Historisk drama
Nøgleord Syndflod
Premieredatoer
Biograf 16.11.2007
Dvd 25.03.2008
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Produktionsår 2007
Spilletid 115 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 118.114
Selskab Working Title Films, Studio Canal
Biodistributør United International Pictures

Se også...