Sicko

Sygeforsikringsindustrien og medicinalindustrien tjener styrtende med penge i USA, samtidig med at en stor del af befolkningen risikerer at blive ruineret, hvis de skal betale for et hospitalsophold. Aktivisten Michael Moore interviewer en række personer, der er blevet ruineret af hospitalsregninger og undersøger om der er alternativer til den amerikanske model. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Dokumentar
Instruktør Michael Moore
Medvirkende Michael Moore, George W. Bush, Reggie Cervantes, John Graham
Spilletid 113 min.
Biopremiere 21.09.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Michael Moore

(INSTRUKTØR)
Med sin lidt korpulente figur, små briller og baseball-cap har Michael Moore gennem en årrække påtaget sig rollen som den jævne amerikaners repræsentant. Han er på samme tid politisk aktivist, samfundskritiker og humorist og har lavet en række dokumentarfilm, TV-serier og skrevet bøger, der alle stiller spørgsmål ved erhvervslivets adfærd og ...

Anmeldere

Politiken
"Alle midler gælder, når underholderen og meningsmanden Moore skal sælge billetter. Det er der så kommet endnu en god film ud af."

Berlingske
"Skønt Michael Moores indignation uden tvivl er ægte – og hans ironi så tyk som en telefonpæl – skæmmes denne film med andre ord af revner og sprækker i troværdigheden..."

Jyllands-Posten
"”Sicko” har den klareste dagsorden af alle Moores film, og det er kostelig komik, når han samler syge redningsarbejdere fra 11. september og sejler dem til Guantanamo..."

Weekendavisen
"DET er kun i mangel af et bedre ord, man kalder Sicko en dokumentarfilm. Snarere er der tale om et polemisk filmessay fra superpopulisten, der har poleret og justeret sine virkemidler, så de efterhånden balancerer optimalt."

Information
"Det stærkeste og mest interessante i Sicko er det afsnit, hvori instruktøren fører flere fra branchen som vidne på det syge i sundhedssystemet..."

Ekstra Bladet
"...efter 10 minutter har man fattet pointen, og så bliver 'Sicko' altdså noget lang i spyttet."

B.T.
"...underholder non stop i to timer med noget af den bedste omgang dokumentarfilm, biograferne byder på nu om dage."

Cinemazone
"I Sicko kommer Moores altertale stort set flot og klart igennem. Faktisk er det en nydelse at følge Moores filmisk fængende og grundige opbygning af sit argument."

Brugere

07/05-08god film og morale- fatter ikke danskerne
I forgårs så jeg denne film og syntes den har været en af de bedste dokumentar film jeg har set.
Efter den film er jeg blevet endnu mere forvirret om hvorfor danskerne vil have hjælp fra U.S.A samt bo der over. Det er sgu også kanon syndt for dem med de dårlige sygeforsikringer, og hvis nogle af jer stadig tænker på, at blive statsborger i U.S.A så held og lykke med at finde et godt sygepleje-sted

27/02-08Overvældende...
Jeg syntes virkelig et den her dokumentar var overvældende, og hvordan det er lykkeds ham at gøre den en smule sjov er mig en gåde, da det her emne er det mest tankevækkende jeg personligt kan komme på. det rystede mig dog mest da jeg så historien om hende den mørke dame som havde en datter med 40 i feber og desværre ikke kunne komme på det 1. hospital hun kom til hvorefter datteren døde. tyer sjælendt til tåre, men det var godt nok sørgeligt og meget tankevækkende.
- alle burde se denne film. om man kan lide usa eller ej. Om man er intereserret i det amerikasne system eller ej. Den er sund at se. Brug jeres tid på den her film. Det vil gavne jer.
Michael Moore har gjort det igen!!

14/01-08Sygedag for at se Mr. Moore
Michael Moore vore tiders heltetype. Han er den gode type med samvittighed og et rent og godt hjerte der ønsker det bedste for fællesskabet, samtidig med han prøver at fange de dårlige typer.

Sikke da et eventyr, mens Michael Moore ævler løs benægter faktaerne sig skam heller ikke. De tal han fremlægger er alle 100% rigtige, han har skam lært af sin fatale fejl med Fahrenheit 9/11 hvor 2% af det han sagde ikke passede og det fællede de filmen på. Men hvis du vil lave en film om hvor meget regeringen ødelægger mennesker, sviner deres land til, snyder og bedrager kan du nemt finde fakta om det.. og også om det modsatte..

Det jeg prøver at sige er at hvis fakta bliver for endsidige og for meget rettet i angreb efter angreb mister de troværdigheden uden at have nogen grund til at mist...

02/11-07- Fakta over film - 2
Så er Michael Moore tilbage med en ny film og mere kritik af sit hjemland – denne gang er det sundhedssektoren der står for skud. Ligesom hans sidste film ”Fahrenheit 9/11” er ”Sicko” endnu en dråbe i Moores bæger, der nu flyder over i alverdens biografer – en protestfilm med en krystalklar dagsorden.

Men hvor dagsordenen er mere klar end nogensinde før hos Moore, så står ”Sicko” også tilbage som den klart svageste i hans biograf-trilogi. Den har ganske enkelt ikke det bid som hans to forrige prisbelønnede værker havde, og det er brandærgerligt, da filmens tema på alle måder er relevant og en film værd.

Moores opskrift virker dog stadig, og de barske realiteter anrettes nok engang på underholdende vis. Den amerikanske regerings ubegrundede frygt for statsstyring på sundhedsområdet...

15/10-07Dokumentragisk
Michael Moore har efterhånden fået sit navn slået fast i dokumentarfilmhistorien med syvtommersøm efter priser ved Cannes og Oscar-uddelinger. Filmene er i den grad farvet af Moores holdninger og Moores humor. Man ved efterhånden, hvad man får, når man indløser billet til en Moore-film. Således også med ”Sicko”, hvor han angriber det amerikanske sundhedsvæsen.

Han gør os først og fremmest mærke på, at en kæmpe andel af amerikanerne ikke har en sygeforsikring. De må finde nål og tråd frem derhjemme, når de kommer til skade. Men de er ikke genstand for Moores film. Det er i stedet de mange amerikanere, der er dækket af en privatforsikring, men som ikke får udbetaling til behandlinger, når det går galt.

Moore stiller spørgsmålet: Hvorfor har USA ikke universel sundhedsforsikring, nå...

28/09-07Michael Moores bedste film!
Jeg kunne godt lide ”Bowling for Columbine” og ”Fahrenheit 9/11”, men en film der handler om det amerikanske sundhedssystem taler umiddelbart til vores følelser – endnu mere end de to andre film – og er et meget taknemmeligt emne. Det virker for eksempel stærkt når man ser en 79-årig mand der må arbejde for at tjene penge til sin medicin, eller en mand der må vælge om han vil have sat sin lang- eller ringfinger på plads igen fordi han ikke har råd til begge to, eller en gammel syg kvinde der bliver dumpet på gaden i sin hospitalskåbe fordi hun ikke har råd til at fortsætte indlæggelsen, eller frivillige hjælpearbejdere under 9/11-oprydningen som fik alvorlige lungeproblemer men ikke kunne få lægehjælp fordi de ikke var ansat til arbejdet, eller en kvinde hvis barn dør fordi hendes forsik...

28/09-07Fantastisk!
"Sicko er ganske ligesom Fahrenheit, yderst fantastisk i sin blendning af virkelighed og ren konspiration..."

Fakta

Medvirkende
Sig selv Michael Moore
Sig selv George W. Bush
Sig selv Reggie Cervantes
Sig selv John Graham
Sig selv William Maher
Sig selv (archive footage) Richard Nixon
Sig selv Linda Peeno
Bag kameraet
Instruktion Michael Moore
Produktion Michael Moore, Meghan O'Hara
Manuskript Michael Moore
Fotografi Christoph Vitt
Klip Geoffrey Richman, Chris Seward, Dan Swietlik
Musik Erin O'Hara
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord Hospital
Premieredatoer
Biograf 21.09.2007
Dvd 05.02.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 113 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 110.886
Selskab Weinstein Company, The, Dog Eat Dog Films
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...