Runaway Bride

Journalisten Ike Graham får sin sag for, da han tager til lillebyen Hale for at afsløre bryllupsfænomenet Maggie, der hele tre gange har fået kolde fødder på kirkegulvet. © Scope

Produktionsår 1999
Genre Komedie
Instruktør Garry Marshall
Medvirkende Julia Roberts, Richard Gere, Joan Cusack, Hector Elizondo
Spilletid 117 min.
Biopremiere 10.09.1999
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Garry Marshall

(INSTRUKTØR)
Garry Kent Marshall har specialiseret sig i bløde romantiske komedier og dramaer med høj Kleenex-faktor Garry er født i Brooklyn med efternavnet Marsciarelli. I begyndelsen af 1960erne tog han til Los Angeles og begyndte at arbejde for tv. I 1970erne fik han succes som komedieforfatter og stod bag en række populære sitcoms, heriblandt 'Hve...

Anmeldere

Scope
Kolde fødder på kirkegulvet

Trekløveret fra "Pretty Woman", Julia Roberts, Richard Gere og Garry Marshall, forsøger at gentage formelsuccesen med "Runaway Bride", men den fuldbyrdede romantik mangler.

Målt efter Hollywood-skalaen er det ganske usædvanligt længe at vente 9 år på opfølgeren til en succesfilm. Ikke desto mindre er det, hvad man har måttet gøre med 1990-filmen "Pretty Woman", der med sin rendyrkede eventyrsromantik blev en kæmpesucces og skaffede Julia Roberts stjernestatus. Det var en aldeles vellykket film, fordi den, foruden at være usædvanligt velskrevet, var dejligt kompromisløs i sin insisteren på at være et nutidigt eventyr. Et af problemerne ved opfølgeren "Runaway Bride" er netop, at den mangler dette eventyrpræg, hvor meget den end forsøger at pådutte os det.

Forslidt kirkegulv
Richard Gere spiller journalisten Ike Graham, der desperat leder efter en historie, som kan vække ham og hans daglige klumme til live igen. På sin stambar møder han en mand, som kan fortælle om kvinden Maggie Carpenter (Julia Roberts) fra hans hjemstavn Hale, der flere gange har fået kolde fødder på vej op ad kirkegulvet, og ganske enkelt er vendt om og stukket af. Uden større dækning skriver han historien, men præsenteres for en fyreseddel af sin chef, da Maggie skriver et vredt brev og korrigerer artiklens facts, samtidig med at hun forsikrer, at det aldrig sker igen. Drevet af uforfalsket hævn rejser Graham til Hale overbevist om, at hun vil lave samme forsvindingsnummer over for hendes nuværende forlovede. Ikke overraskende bruger filmen så resten af tiden til at etablere den uundgåelige romance mellem Ike og Maggie - dog ikke uden at hun, i første omgang, også når at forlade ham ved alteret.

Magien der forsvandt
Filmen forsøger faktisk, med dens historieramme og persongalleri, at lægge sig op af den klassiske romantiske Hollywood-komedie og har enkelte ingredienser tilfælles med specielt George Cukors "Natten før brylluppet" fra 1940. Men trods de prisværdige intentioner er det alligevel ikke helt lykkedes for instruktøren Garry Marshall at holde fanen højt. Problemet er, at han denne gang undlader at male med den store farverige romancepensel, men nøjes med at plette, og det gør faktisk "Runaway Bride" til en ganske ordinær affære.


Filmen mangler både den konsistente stil og opfindsomhed, der gjorde "Pretty Woman" til en meget charmerende og velfungerende film. Julia Roberts og Richard Gere er dog stadig et meget sympatisk par og har en forbløffende god kemi, der er med til at holde "Runaway Bride" oven vande. Den bør da også kreditteres for enkelte morsomme øjeblikke, hvor noget af "Pretty Woman"-magien skinner igennem. En charmerende birollestab, ledet af Hector Elizondo og Joan Cusack, kæmper bravt for at give os noget af magien tilbage. Men det er altsammen forgæves, for det ordinære har lagt sig som et tungt tæppe over herligheden.


Med sin mangel på rendyrket eventyrsromantik forbliver "Runaway Bride" ikke mere end en moderat underholdende skygge af "Pretty Woman".

Brugere

29/10-05Den er rigtig god! 1
En helt vildt god, sød og dejlig film!!
Det er en classiker som skal sees. Det er en Ordre!

07/12-02Eventyrlig dum romantik
Anonym
Richard og Julia Roberts er tilbage samme igen, i en meget tam og kedelige film. Skuespillet er lidt tyndt og halv skidt, og jeg må sige, at det havde jeg ikke regnet med. Der mangler måske lidt charme, kemi imellem dem. Så alt i alt en tris film, med alt alt for få gode momenter.

Trist og kedeligt affære, kan man forvente i denne film.

26/06-02Så hellere Pretty Woman igen
Anonym
Drømmeparret Gere/Roberts har siden den gode "Pretty Woman" været ønsket sammen i denne slags film igen, men hvor bliver man skuffet. Selve ideen om bruden der stikker af er slet ikke sjov, virker nærmere anstrengt og tempoet snegler sig af sted så man alt for mange gange kigger på uret i løbet af filmen. Selve filmhåndværket kan der intet indvendes imod, musikken er nydelig, den er ok filmet osv. Men resten er ikke værd at fremhæve. Mangler totalt den charme og eventyrlig romantik der var i "Pretty woman", se hellere den to gange.

Fakta

Medvirkende
Maggie Carpenter Julia Roberts
Homer Eisenhower 'Ike' Graham Richard Gere
Peggy Flemming Joan Cusack
Fisher Hector Elizondo
Ellie Graham Rita Wilson
Walter Carpenter Paul Dooley
Bob Kelly Christopher Meloni
Brian Norris Donal Logue
George Swilling Reg Rogers
Gill Chavez Yul Vazquez
Bag kameraet
Instruktion Garry Marshall
Produktion Robert W. Cort, Ted Field, Scott Kroopf, Tom Rosenberg
Manuskript Sarah Parriott, Josann McGibbon
Fotografi Stuart Dryburgh
Klip Bruce Green
Scenografi Mark Friedberg
Musik James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romantisk komedie
Nøgleord Bryllup, Journalist
Premieredatoer
Biograf 10.09.1999
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1999
Spilletid 117 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 322.476 (#247)
Selskab Touchstone Pictures
Biodistributør Buena Vista

Se også...