Djævelens advokat (Avocat de la terreur, L')

Jacques Vergès er advokat, og blandt hans klienter finder man nogle af verdenshistoriens største forbrydere. Vergès har bl.a. forsvaret nazisten og krigsforbryderen Klaus Barbie, Baader-Meinhof-medlemmet Magdalena Kopp, Pol Pot, 'Sjakalen' og den algierske frihedskæmper Djamila Bouhired, som han også giftede sig med. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Dokumentar, Krigsfilm
Instruktør Barbet Schroeder
Medvirkende Jacques Vergès, Abderrahmane Benhamida, Bachir Boumaâza, Isabelle Coutant-Peyre
Spilletid 132 min.
Biopremiere 07.12.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en dokumentarisk thriller om de seneste 50 års terrorismehistorie og et menneske, der bliver mere og mere mystisk, skræmmende og interessant med alderen."

Berlingske
"Filmens styrke er imidlertid Schroeders unikke, veldokumenterede og hårrejsende historie – og det, at han selv hverken tager rollen som forsvarer eller anklager."

Jyllands-Posten
"Ved man som undertegnede kun ganske lidt om Vergès og hans sager, er denne film bestemt et godt sted at starte. Men kun virkelig interesserede vil komme igennem den uden at synes, den har været lige lovlig lang."

Weekendavisen
"...er bestemt ikke fejlfri, men filmen er blevet en intens og stærkt tankevækkende undersøgelse af værdier som modstand, relativ ondskab og opportunismens mindre aflæselige former."

Information
"Vergès har i fem-seks årtier været en sten i skoen på the establishment. Og filmen er på tilsvarende vis på én gang fascinerende og irriterende, informativ og forvirrende, underholdende og dræbende."

Ekstra Bladet
"...med sin længde og endeløse række af talende hoveder er den måske mere egnet til DR2 end til biografen..."

Cinemazone
"Alt for ofte er spørgsmålene for upræcise, svarene for vævede og helt basale elementer, som f.eks. hændelsernes kronologi, uklare."

Brugere

17/12-07Uoverskuelilg
Jeg synes godt nok det var svært at følge med i det omfattende galleri af mere eller mindre inferiøre personager, som filmen præsenterer. Jeg synes heller ikke, at filmen egentlig går særlig meget i dybden med personen Vérges, når det kommer til stykket.


Fakta

Medvirkende
Sig selv Jacques Vergès
Sig selv Abderrahmane Benhamida
Sig selv Bachir Boumaâza
Sig selv Isabelle Coutant-Peyre
(Sig selv) Klaus Barbie
Sig selv Lionel Duroy
Sig selv Hans-Joachim Klein
Sig selv Magdalena Kopp
Sig selv Gilles Menage
(Sig selv) Guillaume Durand
Bag kameraet
Instruktion Barbet Schroeder
Produktion Rita Dagher
Fotografi Caroline Champetier, Jean-Luc Perréard
Klip Nelly Quettier
Musik Jorge Arriagada
Genrer og relationer
Genre Dokumentar, Krigsfilm
Premieredatoer
Biograf 07.12.2007
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Produktionsår 2007
Spilletid 132 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 57.384
Selskab Wild Bunch, Magnolia Pictures, Yalla Film
Biodistributør Miracle Film

Se også...