Taxi 2

Marseilles. Politimanden Emilien består endelig sin køreprøve efter at have dumpet 27 gange. Sammen med den fartglade taxichauffør Daniel er kommer han i klammeri med en flok japanske gangsterne, der blandt andet kidnapper den saftig blondine og politikvinde Petra og den japanske forsvarsminister. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Action
Instruktør Gérard Krawczyk
Medvirkende Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Emma Sjöberg, Bernard Farcy
Spilletid 85 min.
Biopremiere 08.09.2000
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Gérard Krawczyk

(INSTRUKTØR)
Gérard Krawczyk var second unit director på Luc Bessons ”Jeanne d’Arc” (1999) og fik lov til selv at sidde i førersædet med ”Taxi 2” (2000), som Besson producerede. I sit hjemland har Krawczyk desuden signeret den sort/hvide komedie "Je hais les acteurs" (1986) og dramaet "Héroïnes" (1998).

Anmeldere

Scope
Fransk fart

"Taxi 2" er den opfindsomme titel på efterfølgeren til den første "Taxi" film, og der er da heller ikke meget nyt at hente her. Selvom Luc Besson står bag, er der ikke noget, der hæver denne fjollede actionfilm op over det trivielle

Den japanske forsvarsminister er på rundrejse i Europa for at se på anti-terror udstyr. Han vil underskrive en stor og lukrativ kontrakt med det land, der præsenterer de bedste varer for ham. Det franske politi har derfor forberedt sig ekstra godt og arrangeret en række fingerede angreb, der skal imponere ministeren. Desværre er den japanske mafia, yakuzaen, også ude efter ministeren.
Så opvisningen i fransk effektivitet bliver derfor til en pinlig kidnapning af både ministeren og politikvinden Petra. Heldigvis er taxichaufføren Daniel, ligesom i den første film i serien, klar til at hjælpe politiet med at finde dem igen. Han er ikke alene en glimrende detektiv, men også en fartdjævel uden lige, så jagten kan kun ende med et bjerg af smadrede biler.

Den gamle garde
Luc Besson er igen bagmanden, han har både produceret og skrevet filmen. Besson har selv instrueret film som "Leon" (1994) og "Det Femte Element" (1997) og har karrieren igennem skabt sin egen glatte æstetiske stil. Det kan undre, at han lægger navn til et så visuelt kedeligt produkt.
Karaktererne er alle forudsigelige skabeloner fremstillet af de samme skuespillere som i forgængeren. Et lyspunkt er dog Jean-Christophe Bouvet. I rollen som halv-sindssyg general spiller han, så øjnene bogstavlig talt er ved at falde ud af hovedet på ham, og det er ret sjovt. Den langbenede svenske model Emma Sjöberg, der spiller den kidnappede Petra, giver også en karateopvisning iført g-streng, der holder interessen fanget i et par minutter. Instruktøren har tydeligvis ladet skuespillerne klare sig selv og koncentreret sig om de mange biljagter, der desværre ikke engang er særligt imponerende.

Højt at flyve
Det er bestemt positivt, at man kan lave en actionfilm, hvor der ikke ses en dråbe blod, men harmløsheden får hele herligheden til at fremstå alt for fjollet. Da politikommisæren på et tidspunkt falder ned fra et tag, bliver han f.eks. pakket ind i gips fra top til tå, som man kender det fra utallige vittighedstegninger, og det er altså ikke sjovt mere. En biljagt, hvor den ene bil er udstyret med vinger og derfor kan flyve flere hundrede meter, er heller ikke særligt spændende.
Franskmænd vil måske opfatte løjerne som en hyldest til Louis De Funés, der i en stribe film i 60`erne og 70`erne klovnede sig igennem rollen som Inspecteur Cruchot, men nostalgien kan ikke bære filmen igennem herhjemme. Det skal dog siges, at filmen er behagelig kort, og som sådan kender sin egen begrænsning.
Herfra anbefales det at vente, til filmen kommer på video, for som underholdning på en tømmermandsplaget søndag eftermiddag, hvor enhver alvor er udelukket, fungerer "Taxi 2" garanteret glimrende. I biffen har man lov til at forvente meget mere.

Brugere

31/01-04Hvad med.. Og hvad så?KULTFILM
Anonym
Ja. Det er jo
intressant nok.
Man har set etteren, og nu skal man se teoren.
Men: Hvor er bollescenerne?, Tænker man så, hvis man altså er en eller anden meget sex-scene-hungrene person. De er der ikke.
Men det er en kultfilm.
Ja, ja.... Det' intressant.

06/01-04hvornår stopper det da??
Anonym
Hvor etteren var en nogenlunde morsom sag, er fortsættelsen alt for overgearet og direkte latterlig. Luc Besson har igen skrevet (historien er noget plat bavl) mens instruktøren er blevet udskiftet. Alt det charmerende fra den første film er fjernet, selv de to hovedroller-skuespillere virker ikke. Man har proppet en masse sammen og det er blevet til ligegyldigt ingenting. Selv bilscenerne imponerer ikke, og det er da en skam. Men det har sikkert været lettjente penge for studioerne. At endnu en Taxi-film er kommet på banen er langtfra trøstende.

27/01-03Mens Vi Venter På 3'eren
Anonym
Japansk ambassadør på besøg i Frankrig, kidnappes af den japanske Yakuza (mafia), og så må politimanden Émilien (Diefenthal) og hans hurtigt kørende taxiven (Naceri) i gang.

Gabende kedelig efterfølger til en mere end middelmådig film. Denne her præges om muligt endnu mere af dårlige indfald, tom snak og en ligegyldig handling, som ingen husker bagefter (men indrømmet, dem der kan lide denne her, ser den sikkert ikke på grund af handlingen).

En stjerne er måske lidt hårdt bedømt, men der er intet af værdi i denne film. Ikke engang et godt grin.

Efterfølges af “Taxi 3”.

16/11-02Ikke blevet bedre......
Anonym
Når man har set etteren, så skal man nok?????også se efterfølger. Det er ikke altid, at der går godt med de efterfølger. Næsten aldrig. Denne her var fuldstændig det samme udgave som den første. Intet nyt, stadig fransk sprog, ingen humor osv osv.

Fakta

Medvirkende
Daniel Samy Naceri
Émilien Frédéric Diefenthal
Petra Emma Sjöberg
Kommissær Gibert Bernard Farcy
Lilly Marion Cotillard
General Bertineau Jean-Christophe Bouvet
fransk minister Marc Faure
Rachid Malek Bechar
Passager Philippe Du Janerand
Alain Edouard Montoute
Bag kameraet
Instruktion Gérard Krawczyk
Produktion Luc Besson, Laurent Pétin, Michèle Pétin
Manuskript Luc Besson
Fotografi Gérard Sterin
Klip Thierry Hoss
Scenografi Jean-Jacques Gernolle
Musik Al Khemya
Genrer og relationer
Genre Action
Relaterede film Taxi 4
Premieredatoer
Biograf 08.09.2000
Dvd 14.03.2001
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Produktionsår 2000
Spilletid 85 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 27.297
Selskab Le Studio Canal+, TF1 International, Leeloo Productions, ARP Sélection
Biodistributør United International Pictures

Se også...