Juno

Juno går i gymnasiet og får et chok, da hun opdager, at nærkontakten med hendes bedste ven Paulie har resulteret i en graviditet. Juno vil ikke have en abort. Da hun heller ikke vil være mor, er der kun en udvej, nemlig bortadoption. Valget falder på et velhavende forstadspar, der brændende ønsker sig et barn. Selvom alt passer perfekt, er det hele alligevel ikke helt så nemt for Juno. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama, Komedie
Instruktør Jason Reitman
Medvirkende Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman
Spilletid 92 min.
Biopremiere 29.02.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Selv om vejen ud mod virkeligheden er banet gennem nogle år med ’Knocked Up’ m.fl., er alene den rå og hjertelige, næsten ’europæiske’ omtale af graviditet, abort & kønsdelenes anvendelse og pleje mv. en gedigen overraskelse i et Fox-lystspil..."

Berlingske
"Med sin hippe dialog og syrede teenage-univers er denne usentimentale og vidunderlige romantiske komedie den bedste filmoverraskelse i mange år."

Jyllands-Posten
"God timing, godt spil, et fantastisk soundtrack og suveræne replikker gør ”Juno” til en næsten perfekt film..."

Weekendavisen
"Historien om den unge mor er en uventet varm og klar hjerteknuser. Må den gå sin sejrsgang, også i Danmark."

Information
"Det samlede udtryk fremstår både sødt og smart, sjovt og stærkt indtil slutningen, hvor det pludselig er rørende alvor, men med lune og skøn afslutningsduet."

Ekstra Bladet
"En vaskeægte feel good-film, der hverken er overfladisk, letkøbt eller oversimplificeret."

B.T.
"...en velskabt lille størrelse, der slet ikke er til at modstå."

Cinemazone
"Et uundgåeligt hit med sit nærvær, sit ægte udtryk og sin sløve elegance."

Brugere

11/03-12Anti abort film 1
Jeg kan kun beskrive denne film som en propagandafilm imod abort.
Et billede på den tid, vi lever i, hvor den frie abort i den vestlige verden ikke er legal, hverken hos læger eller den almindelige befolkning.

28/08-08Mesterlig
Ved første gennemsyn var jeg langt fra begejstret for denne film, men efter andet gennemsyn er overgivelsen total, og filmen hører til blandt mine favoritter.

Jeg synes, at Ellen Page er eminent til underdrejet humor. Hun spiller sin kvindelige rolle så atypisk, at hun kunne være en dreng forklædt i en kvindes krop uden at det ville forekomme mig underligt.

Humoren er sort og filmen grotesk og jeg tror, at enten så vil man hade eller elske denne film. Jeg hører så absolut til i den sidste katagori.

05/04-08velspillet!!
Ellen Page spiller helt igennem pragtfuldt, hun gør hele filmen til et mesterværk (personlig indskydelse) Juno er en meget overvældende sød film, som gør en i godt humør, og egentlig som flere har sagt, så er det så meget mere end bare en romantisk kommedie, den går lige ind! tag ind og se den, og bliv fortrygende godt underhold af Ellen Page's fantastiske skuespil og historiens sjove forløb.

05/04-08Okay sjov
Må indrømme, at jeg ikke havde forventet mig meget af denne film, men måtte alligevel tage mig selv i at finde den ret så morsom til tider.

25/03-08Når ansvaret kommer 'sprøjtende'
Komedie genren er nærmest under ombygning i disse senere år. Små lysglimt har fået en ellers udsultet og klicheramt genre, til et lyse på ny. Fra den vellykket ”Knocked Up” som netop viste en form for intellektuel fortællerniveau, og samtidig formåede at være studentersjov, som ”American Pie 1” gjorde, til den kække feel-good komedie, ”Little Miss Sunshine”. Sidste film underkastet det amerikanske folk, og den var også flot repræsenteret til deres egen prestigefyldte awardleg. Nyeste forstærkning af befrugtende materiale, til det nyopvoksende komedie træ, er Jason Reitman’s ”Juno”.

Emnet for filmen er ellers ret kejtet, og et direkte tabu at belyse, men ”Juno” magter med et befriende og komisk overskud, at omhandle emnet en charmerende sans for det skjulte og pinlige grin. Ellers tun...

22/03-08Dejligt
Det var meningen at vi skulle have været inde og se "There will be blood", men på daværende tidspunkt var biffen proppet og vi valgte at se Juno trods plottet.

Det var faktisk rigtigt dejligt at se en menneskenær, ikke blodig og rigtigt god historie.

17/03-08Super sjov
"Juno" er en rigtig sød og meget sjov film, og Ellen Page der spilller Juno, er fantastisk sød i filmen og hub gør det rigtig godt. Også Jennifer Garner og de andre skuespillere er gode.

En genial komedie, man skal se.

14/03-08Ganske enkelt genial!
"Dette er vel nok én af de hidtil bedste fem film, jeg har set i år! Juno er så velspillet, velinstrueret og velskrevet, at man lever sig 100 % ind i filmens univers!...
Mixet med et af de fedeste soundtracks siden Pulp Fiction, er Juno en næsten perfekt oplevelse!"

05/03-08Fantastisk
Jeg så filmen for at blive underholdt. Romantisk komedie, stod der. Filmen er meget mere. Jeg gik derfra i opløftet stemning og en masse at tænke på.
Rollerne spilles fantastisk på alle fronter, men Ellen Page spiller fabelagtigt. (mon hun også taler sådan i virkeligheden?)
Gå ikke glip af denne fantastiske film.

29/02-08Gravid griner
Oscarvinderen “Juno” sætter standarden for amerikanske komedier en tak i vejret.

Jason Reitmans film er noget så sjældent som en komedie, der tager teenage-kulturen seriøst.

Pigen i titlen er den skarpsindige 16-årige Juno MacGuff (Ellen Page). Da hun bliver gravid med den akavede tic tac-entusiast Bleeker (Michael Cera), tager hun den usædvanlige beslutning at føde barnet og bortadoptere det.

Hun finder et par barnløse karriereryttere (Jason Bateman og Jennifer Garner) med perfekte jobs, et perfekt hjem og perfekte tænder. Men kvikke Juno kan med sit skarpe blik se, at det hele måske er lidt for perfekt til at være sandt.

“Juno” er et charmerende stykke offbeat americana-film. Det er en usædvanlig film med et utroligt velskrevet manuskript, der spiller på de mest sarkast...Fakta

Medvirkende
Juno MacGuff Ellen Page
Paulie Bleeker Michael Cera
Vanessa Loring Jennifer Garner
Mark Loring Jason Bateman
Bren MacGuff Allison Janney
Mac MacGuff J.K. Simmons
Leah Olivia Thirlby
Gerta Rauss Eileen Pedde
Rollo Rainn Wilson
Steve Rendazo Daniel Clark
Bag kameraet
Instruktion Jason Reitman
Produktion Lianne Halfon, John Malkovich, Mason Novick, Russell Smith
Manuskript Diablo Cody
Fotografi Eric Steelberg
Klip Dana E. Glauberman
Scenografi Steve Saklad
Musik Matt Messina
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Coming-of-age
Nøgleord Bortadoption, Uønsket graviditet
Premieredatoer
Biograf 29.02.2008
Dvd 08.07.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 92 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 72.492
Selskab Fox Searchlight Pictures, Mr. Mudd, Mandate Pictures
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Priser Oscar 2008, Bedste original manuskript

Se også...