27 Bryllupper (27 Dresses)

Jane er romantiker og elsker bryllupper. Indtil videre har hun været henvist til pladsen som brudepige 27 gange, men hun håber på en rolle som brud og meget gerne med sin chef som brudgom. Ham er hun nemlig hemmeligt forelsket i, men desværre møder han Janes søster og forelsker sig i hende i stedet. Så nu må Jane gøre noget for at hun ikke skal være brudepige for 28. gang. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Komedie
Instruktør Anne Fletcher
Medvirkende Katherine Heigl, Brian Kerwin, Charli Barcena, Peyton List
Spilletid 107 min.
Biopremiere 28.03.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Alt er så overdrevet, karikeret og umorsomt, at det faktisk godt kunne minde om et bryllup."

Berlingske
"Katherine Heigl viser sig i »27 bryllupper« som et lovende bud på en arvtager efter den romantiske komedies klassiske heltinder. En skam hun her er havnet i et overfladisk Barbara Cartland-eventyr, forgæves forklædt som hip New York-romance."

Jyllands-Posten
"...en pigefilm i ordets bedste betydning, og Fletchers flair for genrens koder og konventioner gør filmen rigtig seværdig."

Weekendavisen
"...et stykke op til den britiske variation, som Mike Newell én gang for alle lagde fast med den lette, men overraskende livskloge Four Weddings and a Funeral (1994). 27 Dresses er sødere end My Best Friend’s Wedding (1997) og varmere end The Runaway Bride (1999)."

Information
"Heigl er ikke nogen synderligt karismatisk komedienne, men her kommer hun tørskoet i land takket være sin livlige mimik, autoritativt sexede stemme og udmærkede replikbehandling - og nu og da falder faktisk en replik, som fortjener en god behandling."

Ekstra Bladet
"En hån mod ethvert tænkende (især kvindeligt) kønsmodent individ og nogenlunde lige så appetiteligt som en bryllupskage fra i fjor."

B.T.
"Historien er måske ikke noget at råbe hurra for. Men det hele bliver afviklet med en charmerende effektivitet."

Cinemazone
"En forudsigelig, men alligevel virkningsfuld og velfungerende tøsefilm, som nok skal gøre underværker fredag aften med veninderne eller en søndag eftermiddag..."

Brugere

19/03-08Sukkersød og forudsigelig
Altid søde og hjælpsomme Jane, har været brudepige 27 gange og involverer sig altid dybt i planlægningen af alle andres bryllupper.
Da hendes søster scorer Janes drømmefyr og chef for næsen af hende, er det naturligt for hende at gemme følelserne og hjælpe til som altid.
Dog lurer oprøret under Janes kønne overflade og provokeret af den sexede, men kyniske bryllupsskribent Kevins mange stikpiller, får hun endelig luft for sine frustrationer og finder kærligheden selv...

Både Katherine Heigl (Jane) og James Marsden (Kevin) gør deres bedste for at holde sødmen, romantikken og ikke mindst en tiltrængt humoristisk distance i filmen, men det er svære odds når manuskriptet ikke byder på overraskelser og twists i handlingen.
Filmen er der egentlig ikke noget galt med, men på et marked m...

Fakta

Medvirkende
Jane Katherine Heigl
Hal Brian Kerwin
Unge Tess Charli Barcena
Unge Jane Peyton List
Casey Judy Greer
Brud Suzanne Danielle Skraastad
Blomsterpige Alexa Gerasimovich
Sælger Jennifer Lim
Sælger Brigitte Bourdeau
Lisa Jane Pfitsch
Bag kameraet
Instruktion Anne Fletcher
Produktion Gary Barber, Roger Birnbaum, Jonathan Glickman
Manuskript Aline Brosh McKenna
Fotografi Peter James
Klip Priscilla Nedd-Friendly
Scenografi Shepherd Frankel
Musik Randy Edelman
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance, Romantisk komedie
Nøgleord Bryllup, Søster-søster, Trekantsdrama
Premieredatoer
Biograf 28.03.2008
Dvd 19.08.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2008
Spilletid 107 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 26.843
Selskab Spyglass Entertainment, Fox 2000 Pictures
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...