Dig og mig

Produktionsår 2008
Genre Drama
Instruktør Christian E. Christiansen
Medvirkende Laura Christensen, Julie Ølgaard, Neel Rønholt, Pilou Asbæk
Spilletid 89 min.
Biopremiere 01.08.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Man er sig konstant emnets alvor bevidst, men præsenteres i stedet for et gribende drama for noget, der ligner en alvorlig novellefilm splejset med piloten til en mere kulørt tv-serie for unge."

Berlingske
"...en film, der hæver sig over gennemsnittet og som på gribende vis fortæller en vedkommende historie om et lille stykke Danmark – de kræftsyge unge – på en måde, så filmen løfter sin egen handling til også at blive en almengyldig om venskaber..."

Jyllands-Posten
"...historien om pigerne glider ud i kejtede forsøg på at folde filmen ud."

Weekendavisen
"Trods flere fejl og mangler er filmen alligevel interessant."

Ekstra Bladet
"...indtrængende og følelsesstærk uden at blive sentimental. Det er en historie, der fortjener at nå ud til et stort publikum."

B.T.
"Den er modig i tema, men i sin udførelse en kleenex-sentimental tåreperser."

Cinemazone
"Dig og mig er en knugende ærlig, stærkt konsekvent og eftertænksomt rammende opfølger til en overraskende succesfuld debutfilm, og selvom der næppe er så meget billetsalg i kræftramte tøser, fortjener Christian E. Christiansen igen store klapsalver og respekt fra både publikum og kritikerstaben."

Brugere

06/11-08DÅRLIG FILM!
Jeg har næsten altid været heldig med at vælge film i biografen, men aldrig har jeg været ude for så dårlig en film ! Ja, den er somme tider trist, men det gør langt fra filmen bedre, bare endnu mere dårlig at se på. Zzzzz ! Den er gabene kedelig uden handling. Den får 1 stjerne, men det er KUN fordi jeg kan lide skuespillerne der er i filmen .

29/10-08smuk film!
den er rigtig god

28/10-08dig og mig!!!!
smuk smuk smuk og fantastisk film

25/08-08filmen fortjener bedre anmelelser
jeg kan simpelthen ikke forstå at den har fået så dårlige anmelelser. og hvorfor skal de selv vide at de er talent løse de er skuespillere og gør deres bedste

09/08-08Oh My God!
Aldrig - og jeg mener ALDRIG har jeg kedet mig så meget i en biograf som jeg gjorde ved denne film. Dog erkender jeg, at man enkelte steder bliver ramt af deres sorg over tilværelsen i deres liv, men den resterende tid, er til at falde i søvn over!

Den er simpelthen gennemført kedelig. Kan langt fra anbefales. Brug pengene på noget andet.

08/08-08Bedst som kortfilm
"Dig og Mig" er en film om kræft, hvilket jo egentligt er et meget aktuelt og meget gribende tema, men alligevl synes jeg filmen var lidt meningsløs. Pigernes historier og skæbner fangede mig desværre ikke rigtigt. Derudover bærer filmen i høj grad præg af oprindeligt at have været en kortfilm, og det er som om den bare ikke fungerer som en hel spillefilm. Hele stemningen, plottet, opsætningen m.m. er meget novellefilms agtigt.

"Dig og Mig" har dog nogle ret gribende og intense scener, og de tre hovedrolleindehavere gør det godt, alligevel ender filmen med at fremstå lidt "tom" og intetsigende.

05/08-08Talentløs film, og DE ved det!!! 2
Det er lang tid siden at jeg er blevet så skuffet over en film, og jeg er ellers vant til film som andre syntes er rimeligt ringe.
Det der skuffer mig allermest er at al omtale om filmen, trailere osv. ikke fortæller hvad filmen handler om. Den er beskrevet som en intressant historie om nogle pigers liv... Men det handler den ikke om. Hvis de bare havde skrevet denne linie et eller andet sted "handler om 3 piger som har kræft"... så havde det været nok.
MEN dem som tjener penge på denne film ved vist godt selv at filmen ikke holder en meter, og hvis publikum hørte hvad den handlede om ville ingen se den.
Selve filmen er en ekstra dyster "rigtig dansk" film (ment på den negative måde), der handler om 3 sørgelige piger som bliver endnu mere depri da De får kræft!
Håber virkelig ikke at...

31/07-0885 minutter med kræft
Sidste år blev Christian E. Christiansen Oscar-nomineret for kortfilmen "Om natten", hvor trekløveret Julie Ølgaard-Laura Christensen-Neel Rønholt spillede tre alvorligt kræftsyge unge kvinder, der tilbringer ugen mellem jul og nytår på samme kræftafdeling.

"Dig og mig" er den samme historie, nu udviklet til spillefilm. Ølgaard, Christensen og Rønholt spiller igen de tre kræftpatienter, der er blevet veninder på hospitalet, og i flashbacks får man deres forskellige historier om problematiske forhold til forældre og kærester. Det er en barsk og meget lidt munter film.

Klart stærkest er Neel Rønholts historie om forholdet til forældrene, der pakker hende ind og nærmest allerede har lagt hende i graven, og hvordan hun går ud og søger en anden form for menneskelig kontakt juleaften. ...

27/07-08En anderledes film 2
Jeg har været til en af forpremierene, og havde kun hørt om filmen. Jeg synes den er meget god, men anderledes og meget barsk.
Jeg har nu set trailere til filmen, og de viser slet ikke hvad filmen handler om. Jeg ville helt klart blive skuffet, hvis jeg havde et indtryk af at filmen er en film der handler om tre piger der er veninder som så har problemer med forhold.
Filmen handler også om det ja, men filmens hoved tema er kræft, og det har jeg endnu ikke set en trailer der viser.

Men ser jeg bort fra traileren er filmen som sagt god, meget barsk og en film der får en til at tænke.
Dog synes jeg der er rigtig meget "kræft" i den, og så kan jeg heller ikke lide slutningen ..

Fakta

Medvirkende
Sara Laura Christensen
Stephanie Julie Ølgaard
Mette Neel Rønholt
Oliver Pilou Asbæk
Kenneth Thomas Voss
Oscar Christian Tafdrup
Torben Henrik Prip
Hjalte Laus Høybye
Andreas Toke Græsborg
Mettes far Lars Simonsen
Mettes mor Simone Bendix
Bag kameraet
Instruktion Christian E. Christiansen
Produktion Louise Vesth
Manuskript Christian E. Christiansen
Fotografi Ian Hansen
Klip Bodil Kjærhauge
Genrer og relationer
Genre Drama
Relaterede film About Last Night
Premieredatoer
Biograf 01.08.2008
Dvd 10.03.2009
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2008
Spilletid 89 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 100.623
Selskab Zentropa Productions
Biodistributør Nordisk Film

Se også...