MollyCam

Den 16-årige Molly har været udsat for en gruppevoldtægt. Eller har hun? Faktisk er hun selv i tvivl, da hun anmelder voldtægten til politimanden Jens. Molly filmer det meste af sit liv og også noget af scenen med voldtægten. Jens går således i gang med at se båndene igennem, og undervejs bliver han mere optaget af Molly end af opklaringen af den anmeldte forbrydelse. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama
Instruktør Aage Rais-Nordentoft
Medvirkende Lea Baastrup Rønne, Anne Katrine Andersen, Nis Bank-Mikkelsen, Teresa Brolin
Spilletid 87 min.
Biopremiere 18.07.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Instruktøren Aage Rais-Nordentoft har skabt en usædvanlig, men stærk og provokerende film, som åbner for det ubesvarlige i den sidste scene."

Berlingske
"Men hvorfor fatte sympati for Molly, når ikke engang hendes skabere har ulejliget sig med at gøre hende til et levende, nuanceret menneske?"

Jyllands-Posten
"Så hvad der leger kontroversiel undersøgelse af ung seksualitet og voksnes begær, ender som en uforløst våd drøm."

Weekendavisen
"Filmen er dog mere interessant som narrativt eksperiment. Den har store ambitioner, men de fleste af dem bliver ikke forløst."

Ekstra Bladet
"Det er modigt så åbenlyst at ville debattere og debatteres, og er resultatet ikke en fuldkommen film, så er det til gengæld noget så sjældent som en vigtig film."

B.T.
"Den er en stærk skildring af Mollys 'jeg-er-på' virtuelle drømmeverden og også noget af et debat-indlæg i den uopslidelige diskussion, om kvinder 'selv er ude om det'."

Cinemazone
"Filmen ender derfor som en små-lummer fantasi og ikke en relevant, diskussionsværdig film, som rent faktisk kunne få unge mennesker til at tænke over deres virkelighed."

Brugere

05/08-08Lolita fra 8210
Molly er en teenagepige fra betonblokkene i 8210 V. Stadig med bøjle på tænderne, men også langt blond hår, store bryster og udfordrende tøj. Og så filmer hun sit liv. Blandt andet optakten til de timer, hvor hun måske blev gruppevoldtaget i et skur. Hun anmelder det i hvert fald et par dage senere, og lederen af den lokale politistation efterforsker stædigt sagen, selv om han ved, den er næsten umulig at føre til doms.

"MollyCam" handler om mange ting. Den går i kødet på reality-generationen, der som Molly mener, at ting er mere virkelige, når de bliver båndet. Den handler om, hvornår noget er voldtægt, og hvorfor det skal være så svært at straffe. Den handler om kønsroller - fx at en kvinde stadig 'selv er ude om det', hvis hun fantaserer om sex med mere end én mand, men ender med ...

19/07-08Modigt af Lea Rønne
Selvom jeg er en halvgammel liderbasse, så var jeg alligevel en smule forarget over de ret eksplicitte scener i filmen, hvor især den unge pige, Lea Rønne, viste bryster og sin glatbarberede missekat frem.

Har instruktøren tænkt over, at de scener vil klæbe sig til hende i tiden fremover? Hvis hun går hen og bliver en pæn ældre skuespillerinde, så vil fotos fra "hendes frække fortid" blive ved med at dukke op i diverse ugeblade.

Personligt kan jeg ikke se film med Eva Green uden lige at tænke på "The Dreamers", men det er måske bare mig ;-)

Men det er meget meget modigt af Lea Rønne at spille rollen med de nøgenscener.

Fakta

Medvirkende
Molly Lea Baastrup Rønne
Mollys mor Anne Katrine Andersen
Præsten Nis Bank-Mikkelsen
Simone Teresa Brolin
Politimand Kristian Halken
Sako Olaf Højgaard
Skurdreng 1 Rami Mohamed
Pæl Ashok Pramanik
Bag kameraet
Instruktion Aage Rais-Nordentoft
Produktion Jacob Krarup
Manuskript Christian Lollike
Fotografi Laust Trier Mørk
Klip Adam Ross
Scenografi Morten Rossel
Musik Mikkel Lentz
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Gruppevoldtægt, Voldtægt
Premieredatoer
Biograf 18.07.2008
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2008
Spilletid 87 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 1.216
Selskab Fourhands Film
Biodistributør Angel Films

Se også...