Import/Export

To personer sætter sig for at opleve bedre tider og bryder op og forlader deres respektive hjemlande. Den ene, en ukrainsk sygeplejerske, drager mod Østrig. Og i Østrig vender en arbejdsløs sikkerhedsvagt kursen mod Ukraine. Begge drevet af håbet om at slippe fri af håbløsheden. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama
Instruktør Ulrich Seidl
Medvirkende Ekateryna Rak, Paul Hofmann, Michael Thomas, Erich Finsches
Spilletid 135 min.
Biopremiere 25.07.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...et ret trøstesløst billede af kampen for at overleve, når man ikke har andet end sin krop og sine kræfter at sælge."

Berlingske
"...viser en iskold verden, delt op i øst og vest, fattig og rig, og hvor mennesker som hovedpersonen Olga er varer, man kan handle med."

Weekendavisen
"Seidl fremstiller de to dannelsesveje helt udtryktløst og halvt dokumentarisk i en film, der spiller to en halv time og er mere eller mindre blottet for glæde. Alligevel bliver Import Export hos én, og fotografen Wolfgang Thaler skaber smukke, næsten mejslede billeder..."

Information
"Import/Export er en antivision - svær at elske, men lige så svær at komme udenom."

Cinemazone
"Forvent ikke at gå glædesstrålende ud af biografen – men vær alligevel sikker på, at du ikke kan lade være med at trække på smilebåndet over de absurde tableauer, Seidl præsenterer."

Brugere

21/09-08Ukraintensitet
”Import/Export” er en ubehagelig film. En stærk oplevelse. Men en meningsfyldt, rå, hudløs og ærlig film. Kuldegysende ærlig. Lange, nøgterne takes. Amatørskuespillere der går helt ud til grænsen og til tider over den.

Ulrich Seidl præsenterer et koldt, mørkt verdensbillede i sin film om to skæbner, der krydser landegrænser og personlige grænser. Landene er Ukraine og Østrig. Den unge ukrainske sygeplejerske Olga (Ekateryna Rak) må om natten ydmyge sig selv for tyskere på et webcam for at kunne forsørge sit spædbarn. Hun kommer til Østrig som au pair, men hun bliver smidt ud. Sikkerhedsvagten Pauli (Paul Hoffman) mister kæreste, sin selvrespekt og job, og han må tage med sin ubehagelige og utro stedfar rundt i østeuropa og montere spilleautomater for at tilbagebetale sin gæld.

Ol...


Fakta

Medvirkende
Olga Ekateryna Rak
Pauli Paul Hofmann
Michael Michael Thomas
Erich Schlager Erich Finsches
Andi Georg Friedrich
Maria Maria Hofstätter
Paulis far Herbert Fritsch
Paulis mor Susanne Lothar
Olgas veninde fra Ukraine Natalya Baranova
Olgas veninde Natalja Epureanu
Bag kameraet
Instruktion Ulrich Seidl
Produktion Ulrich Seidl, Lucki Stipetic
Manuskript Veronika Franz, Ulrich Seidl
Fotografi Edward Lachman, Wolfgang Thaler
Klip Christof Schertenleib
Scenografi Andreas Donhauser, Renate Martin
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 25.07.2008
Øvrige oplysninger
Land Østrig
Sprog Tysk
Produktionsår 2007
Spilletid 135 min.
Solgte billetter 1.240
Selskab Société Parisienne de Production, Ulrich Seidl Film Produktion GmbH
Biodistributør Øst for Paradis

Se også...