Et juleeventyr (Un conte de Noël)

Da Abel og Junon stifter familie tegner fremtiden lyst. Men deres andet barn Joseph viser sig at være dødeligt syg. Kun en marvtransplantation kan redde ham, og hverken Abel, Junon eller storesøster Elizabeth er kompatible. I et desperat forsøg på at helbrede deres søn, får parret endnu en søn, men heller ikke han kan redde sin bror. Det tragiske forløb kaster hele familien ud i en mangeårig krise. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama
Instruktør Arnaud Desplechin
Medvirkende Catherine Deneuve, Jean-Paul Roussillon, Mathieu Amalric, Emile Berling
Spilletid 150 min.
Biopremiere 14.11.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mathieu Amalric

Mathieu Amalric fik sin først hovedrolle i "Forførerens dagbog" (1995) som den filosofistuderende Gregoire, der forærer den unge Claire en oversættelse af Kierkegaards bog, der også har givet navn til filmen. I 1997 debuterede Amalric som instruktør med familiedramet og lavbudgetskomedien "Mange Ta Soupe".

Anmeldere

Politiken
"Jeg erkender, at hun [Catherine Deneuve] er uovertruffen, men hun er også sin egen, fast besluttet på at gennemføre sin egen kølige stjernerolle."

Berlingske
"...denne moderne julefabel for voksne giver stof til eftertanke gennem tvetydige dialoger og kunstneriske raffinementer."

Jyllands-Posten
"Alle spiller helt fænomenalt og rammer deres karakterer lige på kornet..."

Information
"Den ordflom, der konstant står ud af munden på personerne, fremtræder i reglen ikke psykologisk eller dramatisk velfunderet, men mere som instruktørens forsøg på at brillere eller dupere med kloge, kvikke bemærkninger."

Ekstra Bladet
"...trods de mange fine skuespillere [bliver det] aldrig rigtig klart, hvorfor man skal interessere sig for deres interne bataljer."

B.T.
"...vedkommende, rørende, skarpt spillet og sine steder ganske forudsigelig."

Cinemazone
"...Et juleeventyr er så afgjort et must for alle frankofile med en svaghed for undergangsskildringer og familietragedier."

Brugere

10/12-08Fascinerende familiedrama
Langt, men ikke for langt fransk familiedrama, hvor de komplekse familiemæssige relationer kun langsomt afdækkes. Historien er en gribende og meget underholdende beskrivelse af den solide provinsborgerfamilie, hvor alle skeletterne vælter ud af skabene, da familien samles til jul i det gamle smukke hjem.

31/10-08Et Juleeventyr
Det er nok en af de film jeg ser allermest frem til. Glæder mig til at se Mathieu Almaric efter "Dykkerklokken og Sommerfuglen", og Catherine Deneuve er altid dejlig. Cannes skuffer aldrig.

Fakta

Medvirkende
Junon Catherine Deneuve
Abel Jean-Paul Roussillon
Henri Mathieu Amalric
Paul Emile Berling
Rosaimée Françoise Bertin
Simon Laurent Capelluto
Elizabeth Anne Consigny
Faunia Emmanuelle Devos
Claude Hippolyte Girardot
Advokat David Frenkel
Bag kameraet
Instruktion Arnaud Desplechin
Produktion Pascal Caucheteux
Manuskript Emmanuel Bourdieu, Arnaud Desplechin
Fotografi Eric Gautier
Klip Laurence Briaud
Musik Grégoire Hetzel
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Familiedrama, Psykologisk drama
Nøgleord Alkoholisme, Dødelig sygdom, Sygdom, Søskende
Relaterede film Muppets juleeventyr
Premieredatoer
Biograf 14.11.2008
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Sprog Fransk
Produktionsår 2008
Spilletid 150 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 7.939
Selskab Why Not Productions
Biodistributør Camera Film

Se også...