Slumdog Millionaire

Jamal Malik er ludfattig. Men det er tæt på at ændre sig, for Jamal er kun et spørgsmål væk fra at vinde den indiske udgave af 'Hvem vil være millionær'. Det lokale politi tror imidlertid ikke på at en slumdreng som Jamal kan vide så meget, så de anholder ham og mistænker ham for at snyde på en eller anden måde. For at overbevise politiet fortæller Jamal sin livshistorie. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama, Komedie
Instruktør Danny Boyle, Loveleen Tandan
Medvirkende Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla, Rajendranath Zutshi
Spilletid 120 min.
Biopremiere 06.03.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #90
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Danny Boyle

(INSTRUKTØR)
Den engelske Danny Boyle begyndte sin karriere i teaterverdenen. Efter et par tv-produktioner, blandt andet med afsnit af krimiserien 'Inspector Morse', debuterede Boyle som spillefilmsinstruktør med den sorte thriller-komedie 'Mord mellem venner' (1994), der blev et kæmpe kult-hit. Det var dog ingenting sammenlignet med 'Trainspotting' (1996...

Anmeldere

Politiken
"En enkel, men også elementært spændende fortælling, fortalt i et virtuost filmsprog."

Berlingske
"...med sin eminente fotografering, der i sig selv er et studie værd, får 'Slumdog Millionaire' fem stjerner som den yderst underholdende hyldest til optimistisk tro på kærligheden, den er."

Jyllands-Posten
"...anskuet som en lille, sød feel-good-film, så kan 'Slumdog Millionaire' varmt anbefales."

Weekendavisen
"...en stor lille film, som kommer præcis til den rigtige tid. Måske har den ikke fortjent sine priser, men den fortjener et stort publikum."

Information
"Genrelegen er sjov og eventyret flot, men det er ærgerligt at psykologien sendes på skafottet i forbifarten."

Ekstra Bladet
"...ganske enkelt en mageløs oplevelse og filmmagi, når den er allermest fortryllende."

B.T.
"Otte Oscars - deriblandt Bedste Film - har spændt forventningerne skyhøjt til 'Slumdog Millionarie'. De indfries, sådan da, af denne rørende, rystende og meget kulørte fortælling..."

Cinemazone
"...et værk af visuel format, der ikke er til at komme udenom. Sjældent har en film vibreret af så høj grad af visuelt overskud og kondenseret feel-good fornemmelse."

Brugere

04/03-13
Anonym

16/05-11-..

25/06-09Oscar'en udvides til 10 5
Fra næste år udvides kategorien ”bedste film” til hele 10. Umiddelbart er jeg med på ideen. Vi får flere film, forhåbentlig flere varianter, som kunne gør det endnu sjovere at se. Hvor der sidste år ikke var plads til så stærke film som TDK, Wall-e, Revolutionary Road og Gran Torino (er der flere?) så er det vel rimeligt at man forsøger at rette op på skaderne? Og med sidste års mange fejlbeslutninger som komiteen har truffet, så skulle der være bedre udsigter, som jeg ser det. Måske netop film a la TDK eller i det hele taget genren omsider får en chance. Vi ser!

23/05-09Hvem vil være Slumdog millionær?
Man behøver ikke at være et geni for at gå hele vejen. Gevinsten står altid den kække bi. (næsten altid).
Der er ingen i Indien der hedder Oscar, men navnet Jamal forekommer ikke ualmindeligt på disse breddegrader. Ham møder vi i millionslummen Mombai. Her vokser den forældreløse Jamal op sammen med sin bror Salim, og de har samme udgangspunkt som millionvis af andre indiske børn. At ty sig til ren overlevelse i ”den tredje verdens” mest snuskede afkroge.
Jamal bliver ældre men tilværelsen er stadig slidsom. Som et pust fra ingenting kommer så deltagelsen i et kendt quizprogram. I Danmark har vi en Hans Pilgård, i Indien har de en Prem Kumar (Anil Kapoor), som den barske quizmaster i deres svar på ”Hvem vil være millionær”. Hvordan ser chancerne ud? Når det også kommer an på uforglemm...

04/05-09T.T
Jeg må nok være ærlig og sige at da filmen sluttede gik jeg fra biografen med en tåre i øjet og knude i maven. Den er helt klart en virkelig god og fantastisk film. Klart værd at se igen ;)

27/04-09For de fleste
En ret lettilgængelig fortælling, og derfor en film for de fleste..

Man går helt sikkert ikke forgæves og det er en god historie, der fortælles bedre, klogere, og mere sympatisk end gennemsnittet af den slags film..

Og i øvrigt er verdens smukkeste pige med..

10/04-09Skønhed og skyggesider 7
SPOILERS

Jeg må stille mig uforstående overfor dem, der mener, at ”Slumdog Millionaire” udelukkende er en såkaldt ”feel-good-film”. At kalde filmen således er i bedste fald en sandhed med store modifikationer, og det er, som jeg ser det, en komplet misforståelse af dens tematik og formål som film. ”Slumdog Millionaire” er såvel en helhjertet kærlighedserklæring til det farvestrålende Indien, som en nedslående fortælling om menneskets korruption og råddenskab i centrum af Mumbais slum. Den overraskende Oscar-sluger er således meget mere end det dybtfølte portræt af kærlighedens uforgængelighed, den entydige happy-end og den obligatoriske Bollywood-dans til rulleteksterne.

Det er ikke første gang, Danny Boyle har lagt navn til et mesterværk. Hans reelle gennembrud var ”Trainspottin...

25/03-09Super klasse
Synes klart det er en af de bedre film jeg har set længe. Super godt filmet, super plot, super skuespillere med virkelig karisma og kemi (og dejligt med ikke-kendte ansigter). Virkelig underholdning, spænding, humor - den har ALT og tror bestemt jeg skal se den igen.

21/03-09den er vild man !!!!!!!!!!
nok bedste film lige pt efter min menning

17/03-09Weak Become Heroes
Danny Boyles oscarsluger Slumdog Millionaire er en visuelt overdådig feelgood-film, der forsøger sig ud i en historie, der meget nemt kunne have kørt af sporet, men aldrig helt gør det.

Filmen handler om Jamal, en dreng fra Mumbais slum og hans temperamentsfulde bror Salim. Historiens omcfdjningspunkt er Jamals deltagelse i den indiske udgave af "Hvem vil være millionær" og igennem hvert spørgsmål, får vi i flashbacks kendskab til hans barske livshistorie. Men Jamal er slet ikke interesseret i pengene. Han vil bare være sammen med pigen han elsker, Latika.

Slumdog Millionaire er en rigtig god og godt produceret feelgood-film. Man er glad og fuld af liv, når man træder ud af biografen og føler med figuerne på de rette tidspunkter. Filmens struktur, med de utallige, flashbacks kan m...Fakta

Medvirkende
Jamal Malik Dev Patel
Prem Kumar Anil Kapoor
Sergeant Srinivas Saurabh Shukla
Director Rajendranath Zutshi
Vision Mixer Jeneva Talwar
Latika Freida Pinto
Mr Chi Sunil Kumar Agrawal
Javed Mahesh Manjrekar
Amitabh Bachchan Feroz Abbas Khan
Politimand Irfan Khan
Bag kameraet
Instruktion Danny Boyle, Loveleen Tandan
Produktion Christian Colson
Manuskript Simon Beaufoy
Fotografi Anthony Dod Mantle
Klip Chris Dickens
Scenografi Mark Digby
Musik A.R. Rahman
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Romance
Nøgleord Quiz show, Tv-show
Premieredatoer
Biograf 06.03.2009
Dvd 04.08.2009
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 120 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 212.295
Selskab Celador Films
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Priser Oscar 2009, Bedste film
Oscar 2009, Bedste instruktør
Oscar 2009, Bedste adapterede manuskript
Golden Globes 2009, Bedste drama
Golden Globes 2009, Bedste instruktør
Golden Globes 2009, Bedste manuskript

Se også...