Taken

Bryan Mills er tidligere agent for Secret Service. Han er gået på pension for at genetablere forholdet til sin opløste familie, ikke mindst hans syttenårige datter Kim. Kim lever sammen med sin mor Lenore og hendes nye mand Stuart. På en rejse til Paris bliver Kim og hendes veninde taget til fange og solgt til som sexslaver. Bryan sætter derfor alt i værk for at redde sin datter. © Scope

Produktionsår 2008/I
Genre Action, Drama, Krimi
Instruktør Pierre Morel
Medvirkende Marc Amyot, Arben Bajraktaraj, Xander Berkeley, Radivoje Bukvic
Spilletid 90 min.
Biopremiere 27.03.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Hvorfor Liam Neeson udlåner sin karisma af tung troværdighed til et så stupidt snæversynet formål, kan vist kun hans bankkonto give svar på."

Berlingske
"...er kun interesseret i at give sin i begyndelsen forsmåede actionmand genoprejsning og ikke andet."

Jyllands-Posten
"...en omgang uinspireret tju-bang på bedste rør-ikke-min-datter-manér."

Ekstra Bladet
"En bogstavelig talt grufuld film."

B.T.
"Mest af alt er det dog forbandet svært at sluge den nødtørftigt indpakkede racisme og moralen om, at hvis bare far tæver løs, så skal det nok gå. Fy da føj, for en stinker!"

Cinemazone
"Der er ikke skyggen af selvironi. Det er endegyldigt filmens største problem."

Brugere

23/05-16Er anmelderne ude af sync med virkeligheden? 63
Debatten vil nok altid være der - men i disse faldende oplagstider for aviserne, så burde de være mere opmærksomme på hvor deres læsere befinder sig.

Vi læser anmeldelserne for at vurdere, om vi burde se en film eller ikke - ikke for at få en højpandet forklaring på hvad der er teknisk perfekt, og hvad der ikke er.
Mit forslag er at aviserne istedet sender deres anmeldere afsted med et nyt bedømmelses system/skema, som stemmer mere overens med det publikum som FORVENTES at ville se filmen.
Anmelderne er sjældent glade for komedier og actionfilm - men de skal jo ikke holde den type film op imod The Godfather og Gøgereden, hver gang. Det er ikke fair.
En film som Taken, bør holdes op imod film som Die Hard - primært. Hvordan fungere den som actionfilm? Er den spændende/medrivende? - ...

01/11-13En blød actionmand
61-årige Liam Neeson har i en årrække haft status af sexsymbol for modne kvinder. Men at han takket være "Taken"-filmene skulle få sit populære gennembrud som hårdtslående, midaldrende actionhelt, kom som en overraskelse for mange.

Bries Blog-O-Rama mødte Liam Neeson, da han i 2012 besøgte København. Ud over rollen som John Mills fortalte den irske skuespiller bl.a. om sin fortid som bokser og sit møde med legenden Muhammad Ali. Han afslørede også sin hang til skandinaviske krimier - samt sit manglende kendskab til danske fodboldspillere!

Læs hele interviewet med Liam Neeson her:
http://brianiskov.blogspot.dk/2...interview.html

14/08-12
Anonym

26/09-10Fænomenal actionthriller
En film, der byder på spænding fra start til slut - både rendyrket action med skuddueller og forfølgelsesjagter, men også den mere intelligente slags meget lig den fra Bourne-filmene.

Som en sidebemærkning vil jeg lige gøre opmærksom på, at avisernes anmeldelser er helt hen i vejret (!), at og deres politiske korrekthed er til at brække sig over. Filmen er ikke spor racistisk, men fremstiller blot tingene som de er. Mange bagmænd for international kvindehandel ER albanere, og JA mange saudier tager til udlandet for at hore.

En af mine all time favorites og en film, som skal ses. 6/6

13/06-10Tacky, tacky, tacky 2
Rigtigt skidt film. Hvorfor gider skuespillere som Liam Neeson og Maggie Grace overhovedet medvirke i sådan noget vrøvl?

Action-delen fungerer på sin vis fint nok. Men det værste ved "Taken" er, hvor helt igennem paranoid og fremmedfjendsk, den er overfor alle andre nationaliteter end USA. Folk fra arabiske lande er bare rige olie-sheiker, der vil gøre alle kvinder i den vestlige verden til sexslaver, mens franskmændene er i lommen på dem, fordi de ser profit forude. Hvis man som amerikaner skal have alle sine fordomme om, at alle andre lande er korrupte og onde, så skal man bare se "Taken" for at få dem bekræftet.

Liam Neeson er irer. Jeg har - eller rettere havde - respekt for ham i film som "Schindler's List" og "K-19", men her har han for alvor solgt ud. Dermed er den tid, hvor...

26/07-09God Action
Jeg syntes denne film lever op til mine forventninger da jeg lejer den i Blockbuster. Jeg ville slappe af med en omgang god action og nogle venner og jeg fik hvad jeg betalte for!

Plottet er ganske udemærket og spændingen er i top! - det var hvad jeg ville ha. En anden aften i et andet humør og med andre forventninger ville jeg måske blive skuffet men efter at have set den syntes jeg det havde været en oplevelse. Jeg har valgt at give den 5 stjerne med udgangspunkt i hvad jeg syntes da jeg lige havde set den.

Det er ikke en film som bliver husket og nu efter en go uge ville jeg ikke give den 5 stjerner, men jeg syntes at underholdningsværdien og fornemmelsen når man lige har set en film er enormt vigtig og derfor andmelder jeg den på baggrund af min oplevelse med filmen da jeg s...

15/07-09Bare endnu et indlæg fra en, der synes det er en god film...
Heldigvis havde jeg hørt Per Juul Carlsens omtale af filmen og blev derfor ikke skræmt af alle de andre anmelderes fejlagtige opfattelser af denne fremragende actionfilm.

Skulle man overveje at leje filmen - så se her blandt brugerne og glem fanen med anmeldere.

16/06-09Super underholdning!
Kompetent underholdning af den gamle skuffe, som ikke ses ofte nok. Historien er velkendt. Klassisk hævndrama, og derfor skal man måske ikke forvente meget fornyelse. Den fortælles stramt uden så meget pis, selvom plottet kan føles fortænkt. Filmen har et vedkommende underliggende tema (kvindehandel) som selvfølgelig fanger interessen, også selvom filmen ikke dykker dybere, men det er alligevel et smart træk fra instruktøren for at give følelsen af noget dybere på spil.

Ikke den store revolution, og bliver måske ikke siddende i hukommelsen særlig længe, men god mens den kører. Glimrende skuddueller, fornøjelig biljagt og rå Nesson. Sådan!!

04/06-09Totalt fed film (SÅDAN)
denne film gør hvad de fleste film burde gøre,nemlig underholder og gør det virklig godt,den fanger fra start til slut og man sidder bare stille lige til den slutter,og man kan høre sig selv sukke og sige nej er den allerede færdig(smiler) ikke så meget pladder balle hele tiden,det er en virklig god film,ja total cool film jeg tror de fleste ville kunne li,de spiller i top klasse og det er virklig kvalitet når man tænker i action film,denne her gør der bare lidt bedere en de fleste,helt klart en film du ikke må gå glip af og den er da allerede landet i min ellers meget kræsne dvd samling,smukt skåret,så versgo og spis med velbehag og bon appitet mine damer og herrer, der må bøvses,som japanerne gør hvis et måltid er godt,flot flot gået,ja velkommen til TAKEN.

22/05-09WTF???
Nu er det ikke fordi jeg vil påstå, at jeg altid er enig med anmelderne.
Men helt ærligt 2 sølle stjerne til denne film, forstår jeg ikke!

Jovist har man da set det meste før og alt giver måske ikke altid mening, men det ændre ikke på, at den er underholdende, spændende og at Lian Neeson er rigtig god i hovendrollen, og er filmens helt store sjerne.

Det er ikke en sjælden filmoplevelse, men den er rigtig underholdende, og den perfekte film, hvis du vil se en film, hvor du kan koble hjernen fra og blive underholdt og nyde de flotte billeder.Fakta

Medvirkende
Pharmacist Marc Amyot
Marko Arben Bajraktaraj
Stuart Xander Berkeley
Anton Radivoje Bukvic
Undercover agent Mathieu Busson
Amanda Katie Cassidy
Gio Michel Flash
Maid Alejandra Flores
Peter Nicolas Giraud
Kim Maggie Grace
Bag kameraet
Instruktion Pierre Morel
Produktion Luc Besson
Manuskript Luc Besson, Robert Mark Kamen
Fotografi Michel Abramowicz
Klip Frédéric Thoraval
Scenografi Hugues Tissandier
Musik Nathaniel Mechaly
Genrer og relationer
Genre Action, Drama, Krimi
Nøgleord Far-datter, Kidnapning, Sexslave
Relaterede film Taken 2, Taken 3
Premieredatoer
Biograf 27.03.2009
Dvd 09.06.2009
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008/I
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 4.462
Selskab M6 Films, Grive Productions
Biodistributør Scanbox

Se også...