De vilde hjerter

12 unge mænd fra Odense har dannet en knallertklub, som de kalder 'De Vilde Hjerter'. Men det er ikke bare en knallertklub. Det er et sted, hvor drengene dyrker både fællesskabet og friheden til ikke at opføre sig som voksne. Og nu sætter banden kursen mod Pommern i Polen på en knallert-roadtrip, som for alvor skal give smagen af den totale frihed! © Scope

Produktionsår 2008
Genre Dokumentar
Instruktør Michael Noer
Medvirkende De Vilde Hjerter
Spilletid 80 min.
Biopremiere 17.04.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er måske nok mere underholdende og forbløffende end egentlig bevægende, men den virker som biograffilm i fuld længde."

Berlingske
"...en lystig og livsklog dokumentar om at finde frihed, lighed og broderskab på en knallert."

Jyllands-Posten
"Den genremæssige renhed kontrasterer formfuldendt den vilde og ustyrlige bølge af ekstatisk galskab, som vælder ind over publikum i de 82 minutter, man i bogstaveligste forstand møder den nøgne sandhed om en gruppe drenge, der søger Friheden med stort F."

Information
"...en på alle måder grænseoverskridende dokumentarfilm, en slags Sidste nat med kliken møder Jackass i road movie-format, tilsat en knivspids Carl-Mar Møller."

Cinemazone
"En livsbekræftende coming-of-age-fortælling, der minder sig om at blive voksen uden at glemme at leve livet fuldt."

Brugere

18/09-09Ad Pommern til mod friheden
Michael Noer’s glimrende dokumentar, ’De vilde hjerter’, er et friskt studium i 12 unges mænd rejse ind i sig selv og hinanden. Der er noget selvransagende over deres heroiske knallerttogt mod Pommern og noget oprigtigt, som man bare ikke finder i andre film.

Det er den kærlige jagt på den absolutte frihed, flugten fra den irriterende stressede hverdag, men først og fremmest et åbenlyst oprør mod de forventninger, samfundet stiller dem.

Under filmen siger den ene af gutterne, der går under aliasset Præst, at turen for ham, er den sidste krampetrækning til at give den fuldt æde i den vilde ungdoms håndtag.

”For jeg kan sgu ikke holde til det mere. Jeg er smadret”, indrømmer Præst, i en af de mange terapeutiske og filosofiske samtaler knallertslænget har.

Man skulle egentli...

Fakta

Medvirkende
De Vilde Hjerter De Vilde Hjerter
Bag kameraet
Instruktion Michael Noer
Produktion Sarita Christensen, Nina Helveg
Fotografi Thomas Gerhardt
Klip Adam Nielsen
Musik Michael Blicher
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Undergenre Coming-of-age, Road movie
Nøgleord Motorcykelbande
Premieredatoer
Biograf 17.04.2009
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2008
Spilletid 80 min.
Solgte billetter 1.312
Selskab Copenhagen Bombay

Se også...