Enter the Void (Soudain le vide)

Pusheren Oscar har lovet sin søster, stripperen Linda, at han aldrig vil forlade hende. Men hans tvivlsomme erhverv kommer til at koste ham livet, da to pansere planter en kugle i maven på ham. Tro mod sit løfte zoomer Oscars sjæl derfor omkring over storbyen Tokyo, forfulgt af mareridtsbilleder af nutid, fortid og fremtid. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Drama
Instruktør Gaspar Noé
Medvirkende Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy, Masato Tanno
Spilletid 154 min.
Biopremiere 12.05.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Effekten udvandes, og provokationen udebliver; i stedet for at vi som tilskuere mister fodfæstet, får vi indtryk af, at instruktøren selv har tabt tråden."

Berlingske
"...et provokerende værk samt nok den mest syrede og udflippede film, man nogensinde har set. Udfordrende, anstrengende, øretæveindbydende, fascinerende."

Jyllands-Posten
"...er på én gang fascinerende, irriterende og ind imellem ikke så lidt selvsmagende, men også et massivt forvarsel om, at Gaspar Noé på et eller andet tidspunkt vil kunne lave en film, der ændrer alt."

Information
"Det er langt fra en behagelig eller tilfredsstillende filmoplevelse. Meget mislykkes. Alligevel føles lortelagkagen sært berigende at have udholdt. Og man har ikke lyst til at irettesætte én ener som Noé for meget."

Cinemazone
"Enter the Void er ren form over meget begrænset indhold. Det er en film, der sparker og slår sin tilskuer og som fascinerer i næsten skræmmende grad."

Brugere

14/12-11Lortefilm
2 en halv time uden der sker en skid !

21/09-11Svimlende efterdødstrip i neonoplyst Tokyo
Der er i den grad skruet op for syren i Gasper Noés depressive farveladetrip 'Enter the Void'. En film som ingen anden og på mange måder en fascinerende oplevelse, men mest i kraft af sin både svimlende og excentriske billed- og lydside. For historien, der binder de mange visuelle krumspring sammen er knapt så interessant.
Filmen skydes i gang med en af de mest overrumplende titelsekvenser, jeg har set. Her pumper lyd og lys nådesløst løs inden vi dumper ned i en lille lejlighed i Tokyo. Her bor søskendeparret Oscar og Linda, der altid har været uadskillelige. Så da Oscar bliver skudt, kunne det betyde enden på deres forhold – men ikke i Noés verden.

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...noplyst-tokyo/

04/12-10

10/10-10- Til Kanten og Længere ud -
Uploadet på vegne af Rasmus (Lundberg), da han ikke kan logge ind på Scope for tiden. All are registered trademarks of Rasmus Faber Lundberg 2010. I own nothing!

--

’Enter the Void’. Bare titlen - der er en direkte beordring til sit publikum i stedet for en beskrivelse af filmen - har en uvant stærk appel over sig. Ordene lyder mest af alt som en blanding af en tivoli-forlystelse og et ondsindet designerdrug, der lokker sine købere med et farverigt blikfang. Og det er lige præcis sådan en titel franske Gaspar Noés nye, overvældende film har fortjent.

-Noé-

Det er Gaspar Noé der er hjernen og kraften bag ’Enter the Void’, og det er der absolut ingen tvivl. Dette er hans vision. Noé må uden tvivl siges at en af de allermest egenrådige instruktører på den moderne filmscene, en i...

27/09-10Filmiske referencer 5

16/09-10Side 3 15

27/06-10Side 2 51
Er det bare mig eller står der også "error" hvis i forsøger at gå fra side 1 til 2 i de forskellige filmdebatter??

16/03-10First look... 52

28/12-09- Nullernes hovedretter -
Mit bud på de 10 største film gennem 00’erne.

#10 DER UNTERGANG
Oliver Hirschbiegel, 2004, Tyskland
Jeg blev skudt i skår og stumper af denne klaustrofobiske, vejrtagende og underbare intense filmpatron.

#9 CACHÉ
Michael Haneke, 2005, Frankrig, Østrig

#8 MÜNCHEN
Steven Spielberg, 2005, Frankrig, Canada, USA
Efter 9/11, begyndte et æra af film om Bush-adminstrationens krig mod terrorismen, der ikke kan anses som velsignet af Hollywood. Det blev starten på en lang række politiske film, som kan være spændende at skrive om, men som for længst er blevet kedsommelige at se på, og ensformige i kritikken. Ingen havde dog næppe troet at Steven Spielberg skulle lave filmen der tog emner som terrorisme, og kritik af USA’s udenringspolitik til et stadie vi ikke har set før. ”München” g...

Fakta

Medvirkende
Oscar Nathaniel Brown
Linda Paz de la Huerta
Alex Cyril Roy
Mario Masato Tanno
Victor Olly Alexander
Suzy Sara Stockbridge
Bruno Ed Spear
Linda, som barn Emily Alyn Lind
Oscar, som barn Jesse Kuhn
Tito Nobu Imai
Saki Sakiko Fukuhara
Mor Janice Béliveau-Sicotte
Far Simon Chamberland
Carol Emi Takeuchi
Victors far Stuart Miller
Bag kameraet
Instruktion Gaspar Noé
Produktion Gaspar Noé, Marc Missonnier, Vincent Maraval, Olivier Delbosc, Pierre Buffin
Manuskript Gaspar Noé
Fotografi Benoît Debie
Klip Gaspar Noé, Marc Boucrot
Musik Thomas Bangalter
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Bilulykke, Reinkarnation, Stofmisbrug, Tokyo
Premieredatoer
Biograf 12.05.2011
Dvd 06.09.2011
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Soudain le vide
Land Frankrig, Tyskland, Italien
Produktionsår 2009
Spilletid 154 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 572
Selskab BUF, Fidélité Films
Biodistributør Det Danske Filminstitut
Dvd-distributør Another World Entertainment

Se også...