Soraya M (The Stoning of Soraya M.)

Iran, 1986. Sahebjams bil bryder sammen i en lille øde landsby, og han falder i snak med Zahra, som fortæller en grusom historie. Centrum i historien er Zahras niece Soray. Hun blev mod sin vilje gift med en modbydelig tyran, og det fik tragiske konsekvenser. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama, Krimi
Instruktør Cyrus Nowrasteh
Medvirkende Shohreh Aghdashloo, Mozhan Marnò, James Caviezel, Navid Negahban
Spilletid 116 min.
Biopremiere 23.10.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

James Caviezel

James Patrick Caviezel, for nemheds skyld kaldet Jim, debuterede med en lille rolle i Gus Van Sants 'My Own Private Idaho' (1991). Han fik sit gennembrud i Malicks krigsdrama 'Den tynde røde linie' (1998). Han kunne også ses i Oliver Stones 'Any Given Sunday' (1999) og som Dennis Quaids søn i 'Livsfarlig frekvens' (2000). I 2004 oplevede han s...

Anmeldere

Politiken
"Selvfølgelig er det barbarisk og forkasteligt at stene kvinder og i endnu højere grad for noget, de ikke har gjort. Men det gør den ikke automatisk til en god film."

Berlingske
"At det desværre ikke er en vellykket film, skyldes, at den, selv om forløbet er tænderskærende horribelt i sig selv, udpensler det i en omklamrende patosfyldt billedstil med overdramatiserende, lange nærbilleder..."

Jyllands-Posten
"Det er svært at kritisere den for at være ensidig, for det er svært at få øje på formildende omstændigheder i historien. Alligevel ranker filmen sig stift i sin forargelse og serverer sin gode vilje på et fad for publikum."

Information
"Soraya M. formidler effektivt fornemmelsen af klaustrofobisk afhængighed af ægtemanden og en grundlæggende magtesløshed over for samfundsregler, der forhindrer kvinders udfoldelse på mange planer."

Ekstra Bladet
"...en både sand og vigtig historie. På den anden side er den som film betragtet ... klodset og bombastisk skruet sammen..."

B.T.
"Alle, der er interesseret i andre, end sig selv, bør se denne film."

Cinemazone
"Filmens budskab er hovedrystende åbenlyst og alligevel føles det på intet tidspunkt forceret eller belærende."

Brugere

04/04-10Vigtig film
Umådelig vigtig film, der skal ses af alle der interesserer sig for vores tids mest fremherskende kultur, Islam.
Muslimer, som ikke-muslimer, kan derefter reflektere over Sharia samt kvinders værdi i et islamistisk samfund samt årsagerne til dette.
Vores ønske om dialog med og forståelse af Islamisterne synes fjern. Hvem skal vi tale med - om hvad. Den mentalitet som filmen autentisk skildrer gør det desuden svært at forklare vores værdifælleskab med værdierne i Sharia.

Vores pligt er er sprede vores afsky fra Sharia og sikre at 600 mill. muslimske kvinder ikke skal leve et undertrykt og mindreværdigt liv - i større eller mindre grad.

Se filmen - den er barsk men vigtig og tankevækkende....

Fakta

Medvirkende
Zahra Shohreh Aghdashloo
Soraya M. Mozhan Marnò
Freidoune James Caviezel
Ali Navid Negahban
Mullah Ali Pourtash
Ebrahim David Diaan
Hashem Parviz Sayyad
Bita Vida Ghahremani
Sorayas Fader Vachik Mangassarian
Vo Maggie Parto
Bag kameraet
Instruktion Cyrus Nowrasteh
Produktion Stephen McEveety, John Shepherd
Manuskript WGA , Cyrus Nowrasteh
Fotografi Joel Ransom
Klip David Handman, Geoffrey Rowland
Scenografi Judy Rhee
Musik John Debney
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi
Premieredatoer
Biograf 23.10.2009
Dvd 09.03.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Persisk
Produktionsår 2008
Spilletid 116 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 1.638
Selskab Fallen Films, Mpower Pictures
Biodistributør Scanbox

Se også...