Mary and Max

I Australien sidder den otteårige Mary, og hun har det ikke sjovt. Hendes far udstopper dyr i garagen, mens mor svinger sherryflasken i køkkenet. I skolen tisser de andre børn på hendes madpakke, og lærerinden skælder ud, fordi Mary aldrig smiler. Men så er det jo heldigt, at hun finder på at blive penneven med en tilfældig amerikaner. Max sidder i New York og er en lige så utilpasset, midaldrende jøde med vægtproblemer. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Drama, Komedie
Instruktør Adam Elliot
Medvirkende Toni Collette, Philip Seymour Hoffman, Eric Bana, Barry Humphries
Spilletid 80 min.
Biopremiere 21.01.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman er en af den slags alsidige og uhyre talentfulde skuespillere, der selv i mindre roller er med til at hæve helhedsindtrykket af middelmådige film. Han excellerer både i tragiske taberroller - den homoseksuelle lydmand i ”Boogie Nights” (1997) og den ensomme kontormand i ”Happiness” (1998) - og som ar...

Anmeldere

Politiken
"er med al sin kloge naivisme mesteranimation på et højt kunstnerisk ambitionsniveau..."

Berlingske
"Man trives fremragende med denne vittige, varmhjertede og vedkommende film."

Jyllands-Posten
"Det er ikke blot en ekstraordinær animationsfilm, det er en stor, besk og menneskelig filmkomedie i sig selv."

Information
"Selvom Mary og Max altså ligner en forspildt mulighed, er de inspirerede øjeblikke på både billed- og lydside mange en anbefaling værd."

Ekstra Bladet
"en helt igennem betagende, begavet, helstøbt, morsom, rablende og rørende fortælling om den forvirring, der hører med til at være menneske..."

Cinemazone
"Ved at vælge utraditionelt både i forhold til genre, fortællestil, hovedpersoner og replikvekslinger ender Elliot med at skabe en original og umådelig sympatisk filmoplevelse."

Brugere

27/03-10Exorbitant! Verdensklasse!!
Denne film er sublim i alle aspekter:
- Historien
- Karaktererne
- Universet
- Filmhåndværk

Årets bedste film. Burde ha´ fået en Oscar. Der er kun tre ting at sige:

Se den! Se den!! Se den!!!

25/03-10Fremragende

27/02-10Hjerteskærende filmoplevelse
Mary & Max er en særdeles vellykket film, som både er original, humoristisk og sympatisk. Desværre er slutningen for langtrukken, og (selvmords-)scenen, hvor sangen “Que Sera, Sera” spilles, er bl.a. et glimrende eksempel herpå. Det er selvfølgelig utroligt ærgerligt, for ellers havde filmen været en klokkeklar 6/6'er. Det skal dog siges, at filmen stadigvæk er en af de film, der har gjort størst indtryk på undertegnede; så filmen får naturligvis mine varmeste anbefalinger!

13/02-10Enestående claymation-mesterværk
Enestående. Det er ikke et ord, jeg tit bruger om film, men denne claymation-perle har fortjent det.

"Mary and Max" er historien om otte-årige, ensomme australske Mary, der har skodforældre og føler sig kikset og grim og derfor skriver et brev til en tilfældig amerikaner, hun finder i en telefonbog. Han hedder Max og er en midaldrende særling fra New York, som er præcis lige så ensom, men elsker chokolade ligesom Mary. De bliver et umage par pennevenner, som filmen via deres breve følger igennem op- og nedture i de næste knap 20 år.

Forfatter-instruktør Adam Elliot fortæller historien i bedste børnefilmstil. I roligt tempo med en rund fortællerstemme af Barry Humphries (aka Dame Edna), som forklarer om Mary og Max' følelser og fortrædeligheder.

Det geniale er bare, at "Mary a...

30/01-10Genial, humoristisk og rørende! 2
Mary and Max er en fantastisk film, der på en gang både er skrigende humoristisk, og næsten grædefærdig rørende.
Samtidig fortæller den også med en skræmmende, rammende korrekthed, om den groteske marginalisering, menneskelige afstikkere fra normalitets-definitionen udsættes for i virkelighedens samfund. Her er figurerne nærmest taget ud af den virkelige verden.

Jeg kan ikke sætte fingeren på noget som helst dårligt i filmen. Det skulle dog være min egen fordom om at animations-/tegne-/modellervoks film enten er barnlige eller for børn. Men mine fordomme skal ikke skade min bedømmelse af filmen: 6 stjerner!

Fakta

Medvirkende
Mary Daisy Dinkle (stemme) Toni Collette
Max Jerry Horovitz (stemme) Philip Seymour Hoffman
Damien (stemme) Eric Bana
Fortæller (stemme) Barry Humphries
Unge Mary (stemme) Bethany Whitmore
Vera (stemme) Renée Geyer
Hjemløs mand (stemme) Ian 'Molly' Meldrum
Lincoln (stemme) Michael Ienna
(stemme) John Flaus
(stemme) Julie Forsyth
Bag kameraet
Instruktion Adam Elliot
Produktion Melanie Coombs
Manuskript Adam Elliot
Fotografi Gerald Thompson
Klip Bill Murphy
Scenografi Adam Elliot
Musik Dale Cornelius
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Animation
Nøgleord Umage par
Premieredatoer
Biograf 21.01.2010
Dvd 01.06.2010
Øvrige oplysninger
Land Australien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 80 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 7.405
Selskab Melodrama Pictures
Biodistributør Miracle Film

Se også...