Broderskab

Lars' karriere som officer kommer brat til ophør, da nogle af de menige beskylder ham for at lægge an på dem. Situationen og forældrenes manglende forståelse leder ham i favnen på en højreekstremistisk gruppe, hvis begavede leder, 'Tykke', finder Lars og hans synspunkter svært interessante. Også skallesmækkeren Jimmy har et godt øje til det nye, blonde medlem - men af helt andre årsager. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama
Instruktør Nicolo Donato
Medvirkende Thure Lindhardt, David Dencik, Nicolas Bro, Morten Holst
Spilletid 90 min.
Biopremiere 08.04.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Thure Lindhardt

Thure Lindhardt kunne opleves som barneskuespiller i en lillebitte rolle som skoleelev i 'Pelle Erobreren' (1987), før han selv færdiggjorde sin uddannelse på skuespillerskolen ved Odense Teater i 1998. Hans fik sin første store filmrolle som den autistiske dreng Brian i Kaspar Rostrup s 'Her i nærheden' (2000), der gav positiv kritik fra lan...

Anmeldere

Politiken
"Spillet mellem Thure Lindhardt og David Dencik er smukt, præcist og følsomt, og Dencik imponerer med sin evne til at sige en masse blot med et blik."

Berlingske
"Der er ingen grund til at anfægte de seriøse intentioner bag »Broderskab« eller at skælde voldsomt ud på filmen. Man må bare gøre opmærksom på, at dette er en tragisk kærlighedshistorie, som man ser med ligegyldighedens klamme kulde i hjertet."

Jyllands-Posten
"...generelt set skal lyde ros til Nicolo Donato, der med sine kontroversielle temaer og sin stærke personinstruktion har gjort en særdeles fin debut."

Information
"...det er en stærk og seværdig film, som i sidste ende rækker langt ud over spørgsmål om seksuelle præferencer."

Ekstra Bladet
"...en film, hvis tematik er skåret så skarpt, at de strittende pædagogiske pegefingre er lige ved at ende nede i halsen på i hvert fald denne seer."

B.T.
"Filmens styrke er det intense spil..."

Cinemazone
"Broderskab er en film med et meget stort potentiale, hvor man sidder tilbage med fornemmelsen af, at det hele ikke er indfriet."

Brugere

04/12-10Broderskab....
En fantastisk gribende film! Det kalder jeg sgu en god dansk film og gode skuespillere.

26/10-10Dårlig film
Har netop set Submarino, et gedigent stykke filmisk håndværk, der maler et dragende, antageligt troværdigt portræt af underskuds-Danmark. Til min store fortrydelse valgte jeg at følge succesoplevelsen op med endnu en dansk film, Broderskab, med navnkundige Thure Lindhardt i hovedrollen.

Thures karrieremuligheder i militæret forliser, da dennes tvivlsomme seksualitet bliver overordnede bekendt. En oprørt og fyrig Thure på kollisionskurs med sin famile søger tilflugt i et nationalsocialistisk sammenrend af bøller, men hvorfor egentlig? Lindhardt virker jo i udgangspunktet som en helt igennem sober og sensibel mandsperson, der intet har til overs for Niklas Bro og håndlangere. På knap 10 sekunder lykkes det dog Bro at tale TL ind i et NAZI-tilhørsforhold.

Således forvandlet til en dø...

06/04-10God brutal dansk efterligning
Jeg var til forpremiære til den kommende dansk film Broderskab.
Det er en film om hvordan det er at være anderledes i et miljø hvor det er en dødssynd at være anderledes.

Thure Lindhardt spiller bøssen Lars, der bliver optaget i et Nazi fællesskab. Her møder han Jimmy (super spillet af David Dencik) som han forelsker sig i. De to indleder et forhold, der for alt i verden skal holdes hemmeligt.

Det er en super god dansk film med klasse skuespil i de fire bærende roller af Lindhardt, Dencik, Nikolas Bro og specielt af Morten Holst i rollen som Jimmys bror.

Man har dog set filmen før i andre klæder, da den stort set er en blanding af historierne fra filmene American History X og Brokeback Moutain. Derfor for filmen ikke top stjerner, da den ikke er 100 p original. Dog skal det sig...

Fakta

Medvirkende
Lars Thure Lindhardt
Jimmy David Dencik
Tykke Nicolas Bro
Patrick Morten Holst
Ebbe Claus Flygare
Mor Hanne Hedelund
Far Lars Simonsen
Bo Jon Lange
Lasse Anders Heinrichsen
Karina Signe Egholm Olsen
Bag kameraet
Instruktion Nicolo Donato
Produktion Per Holst
Manuskript Nicolo Donato, Rasmus Birch
Fotografi Laust Trier Mørk
Klip Bodil Kjærhauge
Scenografi Thomas Ravn
Musik Jesper Mechlenburg, Simon Branting
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Homoseksuel, Ny-nazisme
Premieredatoer
Biograf 08.04.2010
Dvd 16.11.2010
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2010
Spilletid 90 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 8.621
Selskab Asta Film
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...