Kvinden der drømte om en mand

Den unge smukke kvinde K lever tilsyneladende et perfekt liv. Hun har en dejlig mand, et barn og et spændende job som modefotograf. Hun plages dog af en tilbagevendende drøm om en fremmed mand. Under en arbejdsrejse til Paris møder hun manden fra sin drøm. Kort efter mødes de igen i Warszawa, et møde der truer med at få fatale konsekvenser for hendes liv. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama
Instruktør Per Fly
Medvirkende Sonja Richter, Marcin Dorocínski, Michael Nyqvist, Alberte Blichfeldt
Spilletid 90 min.
Biopremiere 21.01.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Michael Nyqvist

Michael Nyqvist er født i 1960. Han har en rolle i Bille Augusts episke "Jerusalem" (1996), men vil nok af flittige tv-seere primært huskes som John Banck i de seks politi-film i serien om den svenske "Beck" (1997-98). I 2000 optrådte han i den svenske komedie, der burde have heddet ”Det bar’ mænd i fangedragt”, men gik under titlen ”Det store g...

Anmeldere

Politiken
"pointen bliver hårdtpumpet og massiv som et stykke skrigende kridt, der overskriver tavlen med filmens handling og troværdighed. Forværret af en slutning, der gør det svært at tage filmen alvorligt."

Berlingske
"I modsætning til hans tidligere værker mangler den en fast forankring i virkeligheden, og der klæber noget knagende fortænkt og voldsomt postuleret til dens forløb..."

Jyllands-Posten
"Åbenbart gør en del kvinder erfaringer af den art, for på rulleteksterne takkes de, som har talt med Per Fly. Det bliver filmen ikke bedre af som kunstværk, som alment gyldigt og vedkommende udsagn om tilværelsen, men nok som journal over lidelsen hormonchok."

Information
"Skal en så fortærsket og klichéfyldt historie forsvares, må den laves som et bjergtagende erotisk billeddigt, og selv om filmen som sagt er både nydelig, dekorativ og sporadisk stemningsfuld, synes jeg ikke, at den visuelt hæver sig op mod de tilstræbte højder."

Ekstra Bladet
"har dog det alvorlige problem, at man som tilskuer har svært ved at følge K.
Ikke fordi hun kommer så langt ud, eller fordi Richter ikke spiller fremragende. Men fordi hendes passion på en eller anden måde fremstår som et postulat."

B.T.
"Fra tryglende, fornedret til rasende hun-tiger
(tænk 'Fatal Attraction' uden kogt kanin!) - Sonja Richter er vidunderlig og
uudgrundelig."

Cinemazone
"idunderligt insisterende på netop at være film på bekostning af plot, publikumspleje og hensynstagen til forventet billetsalg. Af den grund alene fortjener Fly at få stor succes."

Brugere

18/07-13klarede den ikke...
Jeg har kun 1 regel når jeg skal anmelde en film: alle film fortjener en chance på min 30 min.
Har altid overholdt den regel også selv om jeg havde æyst til at give op efter 15. Denne film fik de 30 min men ikke et menut længere.
Magen til kedelig og tung film har jeg sjællent set. Skuespiller var fint, mender der hører mere hjemme på en teater scene der foretrækker et show frem for en spændi gs historie. Der går for meget kunst i filmen og selv om der er erotik blev jeg mere tændt af at side på min egen tørretumler mens den kører.... sorry men dette er kkke en film jeg kan anbefale. Det pæneste jeg ellers kan sige om den er dog at jeg har set film der var dårlige, de var bare ikke nær så kedelig.

06/02-10Erotik uden gnist
Per Flys første film efter den storroste Danmarkstrilogi er i en helt anden boldgade. "Kvinden der drømte om en mand" er et erotisk drama om en modefotograf, som på en arbejdstur til Paris ser en mand, hun genkender fra sine drømme. Hun bliver øjeblikkeligt fascineret af ham, og tiltrækningen er så stærk, at hun fuldstændig glemmer alt om sit normale liv med mand og barn, da hendes næste opgave går til mandens hjemby, Warszawa.

Jeg har set Fly citeret for, at æstetikken var udgangspunktet for hans arbejde med "Kvinden der drømte om en mand". Det fremgår tydeligt af resultatet, som er en virkelig smukt fotograferet film, fyldt med maleriske tableauer, der spiller godt sammen med det erotiske tema og hovedpersonens job og hendes jagt på det sensuelle i modebillederne. I det hele taget ...

24/01-10Kvinden der drømte etc.
Er enig i de to foregående "seeres" anmeldelse, - læs Kritik.
Skuespillerne især Sonja Richter virker, som om de (hun) ser rol len udefra - og egentlig ikke fatter, hvad de skal "bruge deres
respektive roller" til.
Mvh
A. E. PH

22/01-10For-tænkt og for kedelig
Anonym
Sonja Richter overspiller i den grad i perioder af filmen. Mens hun på andre tidspunkter, f.eks. når hun tager de "lettere" erotiske fotos af diverse modeller, virker underlig tam og komplet uberørt af den trods alt ret komplekse situation hun befinder sig i. Jeg var sq ved at falde i søvn midtvejs, og det er godt nok sjældent at det sker. Det eneste gode jeg kan sige er, at Per Flys indlæg før filmen (forpremiere i Dagmar) var meget underholdende - nå ja, så er plakaten da også meget "flot" ;-).

21/01-10Kunstig, falsk og ligegyldig.
Kunstig. Falsk og ligegyldig.

Det er set tusinde gange før, og meget, meget bedre. Karen´s handlinger og begær er så falske og uægte, at det er yderst svært at tage den alvorligt. Denne film er ganske enkelt for konstrueret og det fungere simpelthen ikke.

Fakta

Medvirkende
K Sonja Richter
Maciek Marcin Dorocínski
Johan Michael Nyqvist
Josefine Alberte Blichfeldt
Marie Tammi Øst
Receptionist Sara Hjort
Macieks kone Monika Krzywkowska
Jacques Charles LeLaure
Studine Olga Boladz
Læge Janusz Franciszek Komodowski
Bag kameraet
Instruktion Per Fly
Produktion Ib Tardini
Manuskript Per Fly, Dorthe Warnø Høgh
Fotografi Harald Gunnar Paalgard
Klip Morten Giese, Morten Højbjerg
Scenografi Søren Schwartzberg
Musik Stefan Nilsson, Kristian Eidnes Andersen
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Erotisk drama
Nøgleord Fotograf, Utroskab
Premieredatoer
Biograf 21.01.2010
Dvd 20.07.2010
Øvrige oplysninger
Land Danmark, Frankrig, Tjekkiet, Polen
Sprog Dansk
Produktionsår 2010
Spilletid 90 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 25.989
Selskab Zentropa Entertainments
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...


Arven
2003
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Drabet
2005
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bænken
2000
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Amour
1970
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk