En sang for Martin (En sång för Martin)

Under prøverne til sin seneste symfoni mødes komponisten Martin og førsteviolinisten Barbara. De er begge gift og har voksne børn, men falder alligevel pladask for hinanden. De lader sig begge skille og flytter sammen i et stort hus i den svenske skærgård. Men Martin rammes af sygdommen Alzheimer og deres kærlighed står sin største prøve, indtil sygdommen definitivt skiller dem ad. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama
Instruktør Bille August
Medvirkende Sven Wollter, Viveka Seldahl, Reine Brynolfsson, Linda Källgren
Spilletid 117 min.
Biopremiere 23.03.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Bille August har ikke blot lavet sin bedste film i lang tid, men også med sin filmatisering af Ulla Isakssons 'Bogen om E' skabt en stærk fortælling, der holder en dynamisk balance mellem at være problemfilm og kærlighedshistorie."

Jyllands-Posten
""En sang for Martin" er også en hymne til kærligheden, den kærlighed, som på paradoksal vis både søger sit eget og ikke søger sit eget."

Information
"Der er en række Bergman-inspirerede familiescener med et hav af yndige, blonde børn, døtre og svigerbørn. En smuk skærgårdsidyl danner ramme om tragedien, herlighedsværdierne fejler i det hele taget ikke noget. Det er næsten ikke til at bære."

Ekstra Bladet
"'En Sang for Martin' er et væsentligt comeback for Bille August, men der er først og fremmest en yderst personlig, intens og vedkommende film, der efterlader tilskueren dybt berørt, uden at forfalde til det flæbende føleri eller svulmende melodrama, som en mindre instruktør nemt kunne have fået ud af samme stof."

B.T.
"Med "En sang for Martin" har Bille August virkelig fundet melodien. Igen havde jeg nær' sagt, men mener det ikke. For faktisk går et vemodigt kærlighedstema -om tab og forsoning - igennem alle hans film, også de mindre vellykkede."

Aktuelt
"[Bille Augusts] kunst består i opmærksomheden over for medmennesket. Det er den han har fundet tilbage til i 'En sang for Martin'. Den vi har savnet i de internationale storproduktioner. Den der gør Bille August til en af disse årtiers uomgængelige nordeuropæiske filmkunstnere. Vor tids Bergman."

Bogart
"Tingene er, som de er, og deri kan man finde en eksistentiel skønhed. Sådan er vilkårene for mennesker, og det er vel noget af det sværeste at lave film om overhovedet.
Tak til Bille August, fordi du overrumplede os."

FilmReactor
"En historie vi alle kan have godt af at se. Bare som en reminder om at vi ligeså godt kan leve vores liv 100 pct. nu, for tæppet kan blive trukket væk i morgen."

Brugere

28/01-04Se Værdig..
Anonym
Skynd dig hen i videobixen efter 'En Sang For Martin'. Bille August kan noget med psykologi. En af hans bedste film synes jeg. Man bliver rørt og berørt. Og skildringen af den 'modne' kærlighed er alt for sjældent set på film, så smukt som her...- så længe det varer.

22/11-03En flot film!
Anonym
En flot film som inviterer os tæt ind på livet af Alzheimer helvedet!
Bille August har lavet en fantastisk film som rammer lige under huden. Man bliver bevæget og samtidig føler man den samme frustation som Barbara gør i filmen.
Det er en flot film om kærlighed til det sidste.

Alzheimer er en forfærdelig sygdom som er svær at forstå. Jeg synes at filmen giver os et godt indblik i følgerne af forløbet. Det er smerte skærende at være vidne til.
Filmen gjorde et kæmpe indtryk på mig så derfor får den 6 fortjente stjerner!

Fakta

Medvirkende
Martin Sven Wollter
Barbara Viveka Seldahl
Biederman Reine Brynolfsson
Karin Linda Källgren
Elisabeth Lisa Werlinder
Philip Peter Engman
Erik Klas Dahlstedt
Susanne Lo Wahl
Dr. Gierlich Kristina Törnqvist
Bag kameraet
Instruktion Bille August
Produktion Bille August, Lars Kolvig, Michael Lundberg, Michael Obel
Manuskript Bille August
Fotografi Jörgen Persson
Klip Janus Billeskov Jansen
Scenografi Anna Asp
Musik Stefan Nilsson
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 23.03.2001
Dvd 24.10.2001
Øvrige oplysninger
Land Sverige
Produktionsår 2001
Spilletid 117 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 166.183
Selskab SVT Drama, TV2 Danmark
Biodistributør Nordisk Film

Se også...