Remember Me

Den deltidsstuderende Tyler går rundt og surmuler mellem barerne i New York, for hans rige advokatfar forstår ham ikke, og hans storebror begik selvmord på sin 22-års fødselsdag. Kort før han selv fylder 22, opdager Tyler en sjælefrænde i pigen Ally, der så sin mor blive myrdet, da hun var lille. I hinandens arme finder de to en midlertidig flugt fra deres respektive hjertesorger. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama
Instruktør Allen Coulter
Medvirkende Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Chris Cooper, Lena Olin
Spilletid 113 min.
Biopremiere 08.04.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Fra at ligne en nuttet, ungdommelig, romantisk komedie, der vil følge genrens forudsigelige spor frem mod den lyserøde lykke, ændrer ’Remember Me’ karakter og bliver et både overraskende og gribende, veldrejet drama."

Berlingske
"...har absolut humor, men er ingen komedie - den er et seriøst psykologisk drama om at være ung, sårbar og oprørsk. Og den er det vel at mærke på en letfodet og appetitlig måde."

Jyllands-Posten
"Det er nemlig en teenagefilm, der har rigelige mængder melankolsk spleen at dele ud til sit publikum, og med Twillight-stjernen Robert Pattinson i hovedrollen skal den nok få et publikum."

Ekstra Bladet
"Den lille, stærke og til tider galgenhumoristiske historie om skæbnen og alle dens tildragelser forstyrres desværre af en overdreven brug af virkemidler..."

B.T.
"...overraskende rørende."

Cinemazone
"Usmageligt at begrave et så lovende par som Tyler og Ally i en dynge overflødige karakterer og et svulstigt budskab om at gribe dagen og tilgive fortidens synd og syndere. Det kunne vi sagtens have sagt os selv."

Brugere

11/03-11Rammer lige i hjertet
Ja, jeg er en pige. Nej, jeg elsker ikke denne film pga. Robert Pattionson.
Jeg nominerer helt sikkert denne til en af de bedste film jeg nogensinde har set. Historien rammer lige i hjertet. Ikke på den tøsede måde. Men på den rå og ubarmhjertige måde.
Emilie de Ravin's skuespilspræsentation er utrolig!

Denne film er værd at bruge 108 minutter af sit liv på, og den kan sagtens ses flere gange :-)

23/05-10Værd at huske
"Twilight"-stjernen Robert Pattinson har brugt sin nyvundne status til at træde ind som producer af dette romantiske drama, hvor Pattinson selv spiller den ene hovedrolle som en ung newyorker, der er fyldt med had til verden og især sin rige far, efter hans storebror begik selvmord. Han møder så en jævnaldrende pige, som viser sig at have sine egne lig i bagagen, og de to bliver stormende forelsket, blandt andet fordi de forstår noget af hinandens smerte.

Det lyder jo som ren feelgood, men "Remember Me" overraskede mig ved at være så mørk og dyster, som den er. Den besættende kærlighed mellem de to hovedpersoner er virkelig rørende og troværdig, men det er især hans selvdestruktive weltschmerz også. Filmen opbygger hurtigt og dygtigt et mini-univers i de tos familier med mange fine s...

25/03-10Smuk film, god historie (døm ej på forhånd)
En rigtig, rigtig god film med en dybere mening. En film man måske har en tildens til at dømme på forhånd når man hører omtalen, men den er det hele værd og jeg tror ikke man vil fortryde det bagefter. Det gjorde jeg i hvert fald ikke! En film man husker.

Fakta

Medvirkende
Tyler Hawkins Robert Pattinson
Ally Craig Emilie de Ravin
Neil Craig Chris Cooper
Diane Hirsch Lena Olin
Aidan Hall Tate Ellington
Caroline Hawkins Ruby Jerins
Charles Pierce Brosnan
Janine Kate Burton
Les Hirsch Gregory Jbara
Helen Craig Martha Plimpton
Bag kameraet
Instruktion Allen Coulter
Produktion Trevor Engelson, Nick Osborne
Manuskript Will Fetters
Fotografi Jonathan Freeman
Klip Andrew Mondshein
Scenografi Scott P. Murphy
Musik Marcelo Zarvos
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Romance
Nøgleord Selvmord
Premieredatoer
Biograf 08.04.2010
Dvd 10.08.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2010
Spilletid 113 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 33.912
Selskab Summit Entertainment
Biodistributør Nordisk Film

Se også...