Kærlighedshistorier (Historie milosne)

Fire mænd indkaldes til forhør hos en gammel bogholder. Igennem interviews fortæller læreren, præsten, obersten og narkosmugleren om deres skæbnemøder med kvinder. Ingen af historierne er forbudne og de fire mænd dømmes hver især af bogholderen, der har uklare tilknytninger til enten staten, kirken eller måske retfærdigheden selv. © Scope

Produktionsår 1997
Genre Drama
Instruktør Jerzy Stuhr
Medvirkende Jerzy Stuhr, Irina Alfyorova, Artur Barcis, Katarzyna Figura
Spilletid 87 min.
Biopremiere 06.04.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"At leve på polsk er ikke så tosset. I hvert fald ikke når det handler om film og kærlighed. Heller ikke efter Kieslowskis død."

Jyllands-Posten
"...trods sit noget tunge centraleuropæiske udgangspunkt en ganske munter affære, hvis eksistentialistiske problemstillinger blødes op med en velgørende, underspillet humor og enkelte skud magisk realisme."

Information
"Men på trods af den gode idé, så faldt Kærlighedshistorier mig altså en smule lang, og dens største problemer, at bade film og figurer synes så distancerede i forhold til den kærlighed, filmen så gerne vil skildre..."

Ekstra Bladet
"...en fin lille sag med mange gode øjeblikke som yndere af Kieslowski og polsk films særlige tonefald bestemt ikke bør snyde sig selv for."

Aktuelt
"...har ikke Kieslowskis originalitet, men det er en charmerende, klogt underholdende og lidt gammeldags film, som man nyder, mens den varer."

Bogart
"...hvis man var berørt af Kieslowskis mesterlige film, vil man også blive anfægtet af Jerzy Stuhr."

FilmReactor
"En film som denne sætter naturligvis begrebet kærlighedsfilm´ i relief og får øjeblikkeligt én til at ledes ved tanken om alle de gange, man er blevet revet med af de der rådne, romantiske komedier med Julia Roberts..."

Fakta

Medvirkende
Jerzy Stuhr
Irina Alfyorova
Artur Barcis
Katarzyna Figura
Jerzy Nowak
Dominika Ostalowska
Karolina Ostrozna
Maciej Stuhr
Bag kameraet
Instruktion Jerzy Stuhr
Produktion Jacek Bromski, Juliusz Machulski, Jacek Moczydlowski
Manuskript Jerzy Stuhr
Fotografi Pawel Edelman
Klip Elzbieta Kurkowska
Scenografi Allan Starski
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 06.04.2001
Øvrige oplysninger
Land Polen
Produktionsår 1997
Spilletid 87 min.
Solgte billetter 1.533
Selskab Le Studio Canal+
Biodistributør Camera Film

Se også...