Black Dynamite

Han er eks-CIA-agent og Vietnam-veteran. Han er en viril sexmaskine med fem duller under dynen på samme tid. Han er en jive-snakkende, kung fu-kæmpende supernigga. Og han følges af sin egen temasang, hvor end han går. Selv præsident Nixon må dukke sig for boomerang-nunchakuerne, når Black Dynamite optrevler de hvides skumle plan om at bringe den sorte mands potens i knæ med forgiftet specialøl! © Scope

Produktionsår 2009
Genre Action, Komedie
Instruktør Scott Sanders
Medvirkende Michael Jai White, Kym Whitley, Tommy Davidson, Kevin Chapman
Spilletid 90 min.
Biopremiere
Scope-score Afventer stemmer
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

21/09-10En super fly hyldest!
For billeder og andet fra filmen bliv medlem af "Sørensen Exploitation Cinema Proudly Presents" på facebook!

Black Dynamite er en hyldest til 70'ernes Blaxploitation-film som Shaft (1971), Coffy (1973), Foxy Brown (1974) og Super Fly (1972).
Blaxploitation er en genrebetegenelse for film oftest handler om big, bad, black, super fly, Jive Talkin', mothafucka 'brothers' med det vildeste mikrofonhår og det endnu vildere pimpgear. En 'brother' som tager kampen op imod crime iført stram Kung-fu og og den største og ondeste .45 Magnum - can you dig it?
Hovedpersonen Black Dynamite er en sådan 'brother' i yderste potens og med streg under. I sådan en grad at selv vores allesammens Chuck Norris ville tænke sig rigtig godt om inden han gik i in-fight med vores kung-fu hustling cool cat af en...

27/04-10Baaadass parodi
Hysterisk parodi på 70'ernes blaxploitation-film. Michael Jai White har hovedrollen som Black Dynamite, en sort actionhelt, der går i gang med at rydde op i ghettoen, efter hans bror bliver dræbt i et narkoopgør.

Og derfra går det så løs med bad afros, badass-stil, villige kvinder, store flipper, Black Panthers, onde hvide mænd, store pistoler og masser af kung-fu - hovedpersonen har bl.a. en kamp med nunchaku, hvor jeg vil mene, at hele hans koreografi er planket fra Bruce Lee.

"Black Dynamite" starter på højt og meget morsomt niveau, men falder desværre noget i kadence, efterhånden som den kører lidt fast i samme rille, især med lidt for lange monologer, der minder vel meget om hinanden. Men det er bestemt en genreparodi i den gode ende.

Set på CPH:PIX.


Fakta

Medvirkende
Black Dynamite Michael Jai White
Honey Bee Kym Whitley
Cream Corn Tommy Davidson
O'Leary Kevin Chapman
Bullhorn Byron Minns
Gloria Salli Richardson-Whitfield
Chocolate Giddy Up Cedric Yarbrough
Chicago Wind Mykelti Wiliamson
Sweet Meat Brian McKnight
Tasty Freeze Arsenio Hall
Bag kameraet
Instruktion Scott Sanders
Produktion Jenny Wiener Steingart, Jon Steingart
Manuskript Michael Jai White, Byron Minns, Scott Sanders
Fotografi Shawn Maurer
Klip Adrian Younge
Scenografi Denise Pizzini
Musik Adrian Younge
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Undergenre Blaxploitation, Spoof
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Selskab Destination Films, ARS Nova, Goliath Entertainment, Harbor Entertainment, Six Point Harness

Se også...