Grusomme mig (Despicable Me)

I et dystert, dunkelt hus bor Gru. Og Gru er en grusom type. Han er så grusom, at han har udtænkt en plan, som vil chokere hele verden: Han vil stjæle månen. Intet kan stoppe Gru, for han bruger både krympestråler, frysestråler og tungt armerede køretøjer og luftfartøjer til at rydde eventuelle modstandere af vejen. Men så møder han de tre forældreløse piger Agnes, Edith og Margo. Og de synes ganske overraskende, at Gru har faderpotentiale. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Familiefilm
Instruktør Pierre Coffin, Chris Renaud, Sergio Pablos
Medvirkende Søren Sætter Lassen, Cyron Melville, Emma Høgh, Caroline Kelstrup
Spilletid 95 min.
Biopremiere 07.10.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er tilberedt af folk med fræk fortællerytme, hensynsløst hittepåsomme gags og så det uundværlige tilskud af ægte barnlig hjertelighed. Veldoseret lattergas, så længe det varer."

Berlingske
"...et originalt univers med en karikeret humoristisk streg, der gør «Grusomme mig« til en film, der både morer og varmer."

Jyllands-Posten
"Karaktererne er også momentvis sjove, men handlingen er langstrakt og tåler faktisk ikke spillefilmslængde."

Ekstra Bladet
"...er bestemt ingen katastrofe. Men i en verden, hvor Pixar regerer, skal der altså mere til end dette sammensurium af løse påfund og Dickens for begyndere."

Cinemazone
"Det er i de små kreative input, at Grusomme mig løfter sig fra så mange andre velsmurte og larmende animationshistorier – og det er de øjeblikke, man også husker efter tæppefald."

Brugere

01/11-10Hamrende sjov 1
Jeg har været inde og se Grusomme mig i Scala i Svendborg. En fed og kanon oplevelse.
Jeg har givet den 6 ud af 6 stjerner, da jeg synes den er lavet godt i 3D, replikerne er gode og sjove, figurene er geniale lavet især de gule figur som er Gru´s hjælpere. Sidst men ikke mindst og det vigtigste er grunden til at jeg er helt oppe på seks er at filmen fik mig til at grine så meget at jeg fik tårer i øjnene og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har set en film der fik mig til at grine så meget. Så den får helt klart topkarakter hos mig og den skal selvfølgelig hjem på reolen.

28/09-10Grusom middelmådighed
I 'Despicable Me', som har fået den præcise danske titel 'Grufulde mig', er hovedpersonen Gru verdens bedste forbryder (ifølge ham selv), men da den nørdede forbryderspire Vector ser dagens lys, og oven i hatten stjæler pyramiden i Giza, er Gru nødt til at finde på noget, der kan trumfe Vectors bedrift.

Det tager ham ikke lang tid at komme på en genial plan, der går ud på at stjæle selveste månen. Til aktionen skal han bruge en skrumpepistol, som han stjæler for med det samme at miste den til sin unge konkurrent. Vector gemmer skrumpepistolen i sit højteknologisk fort, som Gru trods utallige opfindsomme forsøg ikke kan komme ind i. Fortet er dog ikke mere uindtageligt end at tre små, forældreløse piger får lov til at komme ind og sælge deres småkager.

Gru får straks en lys ide!
...

Fakta

Medvirkende
Gru (dansk stemme) Søren Sætter Lassen
Vector (dansk stemme) Cyron Melville
Margo (dansk stemme) Emma Høgh
Edith (dansk stemme) Caroline Kelstrup
Agnes (dansk stemme) Marie Winter
Grus mor (dansk stemme) Grethe Mogensen
Dr. Nefario (dansk stemme) Martin Brygman
Frøken Hattie (dansk stemme) Lene Marie Christensen
Bankdirektør Perkins (dansk stemme) Morten Stausgård
Bag kameraet
Instruktion Pierre Coffin, Chris Renaud, Sergio Pablos
Produktion John Cohen, Janet Healy, Christopher Meledandri
Manuskript Ken Daurio, Cinco Paul
Klip Gregory Perler
Scenografi Yarrow Cheney
Genrer og relationer
Genre Familiefilm
Undergenre Animation
Nøgleord 3-D, Computeranimation
Relaterede film Grusomme Mig 2 - 3 D, Grusomme mig 2 - org. vers., Grusomme mig 2 - 2 D, Minions - 3 D, Minions - 2 D, Minions - Org.vers. - 3 D, Grusomme mig 3 - 2 D, Grusomme mig 3 - 3 D, Grusomme mig 3 - org.vers.
Premieredatoer
Biograf 07.10.2010
Dvd 10.02.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Dansk website
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 189.025
Selskab Illumination Entertainment
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...