The Social Network

Mark Zuckerberg revolutionerer de sociale omgangsformer på nettet, da han som studerende på Harvard udvikler The Facebook. Men ironisk nok rækker it-geniets sociale intelligens ikke ud over hans egne fingerspidser. Da han anklages for at have stjålet ideen til netværket, støder Mark sin forretningspartner og eneste virkelige ven, Eduardo Saverin, fra sig i et blodigt juridisk slagsmål. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama, Komedie
Instruktør David Fincher
Medvirkende Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Armie Hammer
Spilletid 120 min.
Biopremiere 14.10.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

David Fincher

(INSTRUKTØR)
Engang for mange år siden var David Fincher effektmedarbejder på ILM og hjalp med på Jedi-ridderen vender tilbage (1983) og Indiana Jones og templets forbandelse (1984). Så blev han musikvideoinstruktør for blandt andre Madonna og Rolling Stones. I 1992 spillefilmsdebuterede han med Alien3 (1992) og brød for alvor igennem med det dødubehageli...

Anmeldere

Politiken
"...en forrygende fabel om vor tid bygget på et fundament af klassisk social skæbnefortælling."

Berlingske
"...en solid, klassisk fortælling om venner, der bliver til fjender på grund af penge, grådighed og store ego’er."

Jyllands-Posten
"Manuskriptet er vittigt, sorgmuntert og intelligent. Instruktionen af David Fincher pletfri, og de mange fine præstationer en nydelse. Tilbage er der bare at sige: Se den igen og igen."

Information
"Men det høje tempo og de mange tidsspring giver filmen energi og dynamik, og på intet tidspunkt føler man sig mindre end revet med af det, der foregår oppe på lærredet."

Ekstra Bladet
"Som film betragtet er ' The Social Network ' elementært spændende og ikke mindst vidunderlig tredimensionel i sin karakteristik af navnlig Zuckerberg og Saverin."

B.T.
"Her er ingen biljagter eller special effects. Og alene takket være et godt manuskript, en god historie og
fantastisk skuespil ender filmen som ugens uundgåelige."

Cinemazone
"Strukturen er enkel og historien følger den klassiske skabelon om, hvordan den gode idé først samler venskaber for derefter at flå dem fra hinanden. Styrken ligger altså i udførelsen, og her er vi i gode hænder."

Brugere

05/02-13

24/07-12
Anonym

13/07-11En af mine favoritter.
The Social Network er en af mine klare favoritter, jeg tror jeg er oppe på at se den 10-15 gange uden at være træt af den.

Jeg synes at historien i filmen er interessant, og den bliver skildret godt igennem filmen, selvom den nogle steder - så vidt jeg har hørt - er blevet pyntet lidt på, men fred være med det.

Skuespilpræstationerne er af høj karat efter min mening, jeg må specielt fremhæve Jesse Eisenberg, jeg har ellers kun set ham i Zombieland, også her spillede han godt i en helt anden type rolle, så indtil videre er jeg imponeret over hans alsidighed mht. at gøre hans filmroller troværdige.

26/02-11Oscar Kandidat 7
I 2003 sidder computernørden Mark Zuckerberg ved sin computer og får en idé. Han vil skabe et sted på nettet hvor alle kan finde hinanden via informationer. Vi kan også bare kalde siden Facebook. Hjemmesiden bliver hurtigt en succes for Mark, der dog snart får fjender. Først og fremmest fra en gruppe rigmandsstuderende, der påstår han har stjålet deres idé. Samtidig bliver han uvenner med sin bedste ven, som samsøger ham fordi han blev frosset ude af projektet, da det var begyndt at blive virkelig populært.

Det er vores allesammen David Fincher der står bag historien om Facebook. Fincher må klart betegnes som en af nutidens bedste instruktører, da han har skabt store filmiske resultater. Især takket være film som Seven, Fight Club og Benjamin Button's Forunderlige Verden. Han elsker ...

25/02-11Medrivende magtkampe og ulykkelig kærlighed
Hvem havde troet, at historien om tilblivelsen af Facebook kunne være så hamrende spændende og dramatisk medrivende, som tilfældet er med "The Social Network"? Jeg havde i hvert fald ikke de store forventninger til filmen, da jeg i sin tid hørte om den – heller ikke selvom det var med selveste David Fincher i instruktørstolen. Men filmen er en af sidste års absolut bedste og et gensyn svækker bestemt ikke den på alle måder fængslende fortælling.

Men "The Social Network" handler i bund og grund slet ikke om Facebook, men om ensomhed, ulykkelig kærlighed og jagten på magt. Et i den grad dundrende flot comeback efter Finchers fadæse med "Benjamin Button".

- Læs evt. resten på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...%c3%a6rlighed/

22/01-11Over-hyped
Er ganske enkelt mig en gåde hvordan den her middelmådige film kan gå hen og vinde' Årets film' ved Golden Globes-uddelingen, over film som Black Swan, King's Speech, The Fighter, og Inception (!!)..Ved ikke om juryen har været stangstive da de voterede eller hvad der lige er foregået, men synes det er til grin ganske enkelt..
Den er god underholdning dagen derpå - intet mere, intet mindre..

25/12-10årsliste 2010 fra don 5
De fem bedste filmoplevelser i 2010


The Social Network

Benjamin Button var en sober, om end lettere kedsommelig indsats fra mesterinstruktøren David Finchers side, og derfor havde jeg ikke specielt høje forventninger til hans fortælling om skabelsen af facebook. Jeg havde i særdeleshed ikke forventet, at The Social Network k.o.’ede mig fra første minut, og igennem to timer bød på sindssyg spænding og intensitet, hvis lige jeg ikke mindes at have set i et drama, og samtidig byde på en emotionel gribende og uafrystelig fortælling om et krakeleret venskab, et naivt individ på den ene side og et kærlighedshungrende geni på den anden, og hvordan tragedien langsomt opsluger dem begge. The Social Network er en filmisk genistreg, en følelsesmæssig oplevelse af de største og en af mine ny...

23/12-10facebook
Årets skuffelse... Den har da sine øjeblikke, men filmen fangede aldrig rigtig min interesse...

2 stjerner.

07/12-10Over nice film
Filmen rammer de rigtige følelser, og man kan virkelig godt se, hvordan han har det, og han virkelig gerne ville lave en hjemmeside, hvor alle kender hinanden. Samtidig med at han har de problemer med The Facebook, så at der er kærlighedsproblemer med, gør jo bare at man lever sig virkelig ind i filmen. Fantastisk film, jeg kan virkelig ikke se en eneste fejl ved filmen, og den får 6 stjerner fra mig!! :)

13/11-10Finchers fantastiske facebookfilm
"Du er ikke et røvhul, Mark", siger advokaten til verdens yngste millionær Mark Zuckerberg. "Du prøver bare så meget at være det". Disse replikker er taget ud fra et utrolig velskrevet manuskript, der virkelig har taget verden med storm. Filmen er en af vores tids mest velproducerede, og mesterinstruktøren David Fincher ved virkelig hvad han vil med denne tragiske historie om det største sociale netverk facebook. Jesse Eissenberg tager pusten væk fra en, med hans kyniske potræt af Mark Zuckerberg. Hans erfaring med nørdede roller som i "Adventureland" og "Zombieland" kommer ham i den grad til gode her i "The social network". Popidolet og skuespilleren, Justin Timberlake, spiller computerteknikeren, Sean Parker. Her hjemme i Danmark blev han anmelderrost og det gjorde han skam også i U.S....Fakta

Medvirkende
Mark Zuckerberg Jesse Eisenberg
Eduardo Saverin Andrew Garfield
Sean Parker Justin Timberlake
Cameron og Tyler Winklevoss Armie Hammer
Divya Narendra Max Minghella
Erica Albright Rooney Mara
Marylin Delpy Rashida Jones
Christy Brenda Song
Sy John Getz
Gage David Selby
Bag kameraet
Instruktion David Fincher
Produktion Dana Brunetti, Ceán Chaffin, Michael De Luca, Scott Rudin
Manuskript Aaron Sorkin
Forlæg Ben Mezrich
Fotografi Jeff Cronenweth
Klip Kirk Baxter, Angus Wall
Scenografi Donald Graham Burt
Musik Trent Reznor, Atticus Ross
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Baseret på roman, Internet
Premieredatoer
Biograf 14.10.2010
Dvd 22.02.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 120 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 117.018
Selskab Scott Rudin Productions, Trigger Street Productions, Michael De Luca Productions
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing
Dvd-distributør Sony
Priser Golden Globes 2011, Bedste drama
Golden Globes 2011, Bedste instruktør
Golden Globes 2011, Bedste manuskript
Oscar 2011, Bedste adapterede manuskript

Se også...